לקראת יום הכיפורים: עוגת שקדים צרפתית מעולה לסעודה המפסקת ולשבירת הצום

כל הצום אתם מדמיינים את הדבר המתוק הראשון שתאכלו - העוגה הזאת היא בדיוק מה שאתם צריכים

88 שיתופים | 132 צפיות

תוכן שיווקי |  הטחנות הגדולות של א"י 

קמח כוסמין לבן של הטחנות הגדולות של א"י נטחן מפנים הגרעין (אנדוספרם). הוא בעל ערכים תזונתיים גבוהים, עשיר בחלבונים, בויטמינים מקבוצה B ובמינרלים.

לכוסמין הלבן מדד גליקמי נמוך לעומת החיטה המודרנית, המעלה בהדרגה את רמת הסוכר בדם. מבנה גלוטן הכוסמין שונה מזה של החיטה, והוא עשוי לשמש תחליף מצוין עבור רגישים לחיטה.השימוש בכוסמין לבן זהה לשימוש בקמח חיטה לבן ביחס המרה של 1:1. שימוש בכוסמין יעניק למאפה טעם אגוזי ייחודי. מומלץ לאפיית עוגות, עוגיות, פנקייקים וכדומה.

חפשו אותו על המדפים, ותתחילו להתרגש בכל פעם מחדש!

White Spelt_P

עוגת שקדים צרפתית

הילה יבניאלי-בוכריס, מומחית האפייה של הטחנות הגדולות של א"י

 

חומרים‭:‬

180 גרם (3/4 כוס) יוגורט לבן
300 גרם (11/2 כוסות) סוכר מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י
4 ביצים L
210 גרם (11/2 כוסות) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י
75 גרם (3/4 כוס) קמח שקדים
9 גרם (3 כפיות) אבקת אפייה
3/4 כפית מלח
1 כפית תמצית שקדים איכותית
2 כפיות תמצית וניל איכותית
150 מ"ל (3/4 כוס) שמן זית עדין או קנולה

לציפוי‭:‬
1/2 כוס שקדים פרוסים
1 כפית גרידת תפוז, דק
45 מ"ל (3 כפות) מיץ תפוזים טרי
90 גרם (3/4 כוס) אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית
1/2 כפית תמצית שקדים איכותית
אבקת סוכר לקישוט

אפייה: תנור מחומם ל-175 מעלות, 12 מנות, תבנית קוגלהוף

אופן‭ ‬ההכנה‭:‬
מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים תבנית קוגלהוף או תבנית עגולה. מניחים בצד.
מניחים את השקדים בתבנית אפייה מרופדת. מפזרים בשכבה אחידה. אופים כ-15 דק' או עד שרק מתחילים להזהיב, מערבבים כל 5 דק'. מוציאים מהתנור ומניחים בצד לקירור.
מערבבים גרידת תפוז, מיץ תפוזים, אבקת סוכר ותמציות בקערה קטנה. מערבבים עם מטרפה עד שהתערובת חלקה. מכסים ומניחים בצד.
בקערה גדולה מערבבים יוגורט, סוכר וביצים.
מוסיפים קמח כוסמין, קמח שקדים, אבקת אפייה, מלח ותמציות טעם. מערבבים לאיחוד.
מוסיפים את השמן ומערבבים היטב, אל דאגה, בהתחלה הבלילה תראה כאילו מתפרקת, המשיכו לערבב כ-3-2 דק' עד שהבלילה חלקה.
יוצקים את הבלילה לתבנית המשומנת. אופים 45-35 דק', עד שכשנוגעים במרכז העוגה היא "קפיצית" וקיסם שננעץ במרכזה יוצא נקי (אם הקצוות מתחילים להשחים ומרכז העוגה לא יבש – עטפו בנייר כסף – שימו לב לא לאפות את העוגה יתר על המידה.
מקררים את העוגה כ-10 דק' על רשת צינון. הופכים את העוגה על הרשת בעודה חמה.
מורחים את הציפוי מעל בעדינות בעזרת מברשת, עד שהציפוי נגמר.
מפזרים את השקדים הפרוסים מעל הציפוי ומהדקים בעדינות לעוגה.
מקררים את העוגה לחלוטין.
מאבקים באבקת סוכר.