הדרינק המושלם לקיץ: כך תכינו ליקר תאנים מעולה תוצרת בית

ליקר תאנים של ארז גולקו | צילום: שני בריל
ליקר תאנים של ארז גולקו | צילום: שני בריל

אם בא לכן לשתות משהו אלכוהולי, פירותי, צונן ומרענן, ועל הדרך גם לעשות קצת ריפוי בעיסוק - מצאנו את המתכון המושלם בשבילכן

88 שיתופים | 132 צפיות

1 ליטר | שבועיים | קל | כשר | טבעוני

החומרים

1 ק"ג תאנים פרוסות לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ
300 גרם (½1 כוסות) סוכר
750 מ"ל אוזו איכותי

אופן ההכנה

1. מסדרים לסירוגין בבקבוק מעוקר שכבות של תאנים וסוכר. מכסים בבד או מפית, מהדקים בעזרת גומייה ומשאירים בחוץ ל־3 ימים. מערבבים את התאנים בעזרת כף עץ ומוודאים שכל הסוכר נמס. מכסים שוב ומעבירים למקרר ל־3־5 ימים נוספים.

2. מוסיפים לבקבוק אוזו איכותי, מערבבים ומחזירים למקרר לשבוע.

3. מסננים את תכולת הבקבוק דרך חיתול בד או מסננת צפופה, ומעבירים את הליקר הנקי לבקבוק חדש ומעוקר עם פקק. שומרים במקרר.

למתכונים נוספים עם תאנים היכנסי לאתר "השולחן"