ככה פותחים סופ"ש: לחמניות בריוש, גבינות ותבלינים

לחמניות בריוש, גבינות ותבלינים של שיר גורן קורל גורן (בבקה בייקרי) | צילום: דניאל לילה, סטיילינג: עידן ספיבק
לחמניות בריוש, גבינות ותבלינים של שיר גורן קורל גורן (בבקה בייקרי) | צילום: דניאל לילה, סטיילינג: עידן ספיבק

הלחמניות האלה חמאתיות ועשירות במיוחד, כל התוספות כבר נמצאות בבצק, ואפשר לשחק איתן בהתאם לטעם האישי. לארוז לסל הפיקניק או לפתוח איתן שולחן בסופ"ש

88 שיתופים | 132 צפיות

כ-30 לחמניות קטנות | כ-40 דקות+שעתיים התפחה | קל

כל סלסילת פיקניק חייבת להכיל לחם או לחמניות. הלחמניות האלה חמאתיות ועשירות במיוחד, כל התוספות כבר נמצאות בבצק, ואפשר לשחק איתן בהתאם לטעם האישי.

החומרים

להברשה

אופן ההכנה

1

מערבלים בקערת מיקסר עם וו לישה מים, שמרים, סוכר ומלח לאיחוד. מוסיפים ביצים וקמח ולשים 6־7 דקות לבצק אחיד. מוסיפים בהדרגה חמאה וממשיכים ללוש כ־5 דקות להטמעתה לבצק אחיד, שנפרד מדפנות הקערה. מוסיפים עשבי תיבול וגבינה ולשים עוד כמה שניות.

2

מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים ומתפיחים כשעה להכפלת הנפח.

3

מחלקים את הבצק לחלקים במשקל 50 גרם האחד, מכדררים ומסדרים במרווחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכסים ומתפיחים כ־40 דקות להכפלת הנפח.

4

מחממים תנור ל־160 מעלות.

5

אופים את הלחמניות כרבע שעה להזהבה קלה.

המתכון פורסם לראשונה באתר השולחן