תודו לנו אחר כך: לחמניות בטטה של מיקי שמו

לחמניות בטטה מתוך הספר "אפייה טובה עם מיקי שמו" | צילום: דניאל לילה; סטיילינג: עמית פרבר
לחמניות בטטה מתוך הספר "אפייה טובה עם מיקי שמו" | צילום: דניאל לילה; סטיילינג: עמית פרבר

אנחנו אוהבות בטטה, אנחנו אוהבות לחמניות. צריך להרחיב מעבר? קבלו מתכון למאפה בעל מרקם עשיר ומעט דחוס, והכי חשוב - טעם נפלא

88 שיתופים | 132 צפיות

20 לחמניות | שעתיים | קל |  כשר | לחמניות

חשוב להקפיד שהבטטות יהיו מבושלות היטב וטחונות לפירה חלק – בטטה שאינה מבושלת דיה, תגרום לבצק להיות בעל מרקם גס.

טיפ לצליית בטטות: פירה הבטטות יוצא הכי טעים אם אופים בטטות שלמות ולא קלופות על מצע של מלח גס עד שהן ממש רכות (סכין או קיסם הננעצים בתוך הירק אינם נתקלים בשום התנגדות). שיטת הצלייה על מצע מלח מרכזת את הטעמים ולא מוסיפה נוזלים מיותרים. כל מה שנותר לעשות הוא לקלוף את הבטטות, למעוך היטב לפירה חלק.

החומרים

850 גרם (6 כוסות + 1 כף קמח לחם מנופה
3-2 בטטות בינוניות, טחונות לפירה בטטה חלק
25 גרם (1/2 קובייה/ שקית) שמרים טריים
15 גרם (1 כפית) דבש
90 מ"ל (1/3 כוס + 1 כף) שמן זית
400 מ"ל (⅔ 1 כוסות) מים קרים
15 גרם (1 כף שטוחה) מלח
קורט פלפל לבן
להברשה
ביצה טרופה

אופן ההכנה

1. לשים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל החומרים למעט המלח ולשים במהירות נמוכה 2 דקות לקבלת בצק אחיד. מגבירים את מהירות המיקסר לבינונית, מוסיפים מלח ולשים עוד 5 דקות עד לקבלת בצק אחיד וחלק.

2. מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים חצי שעה עד שהבצק מגדיל את נפחו ב־50%.

3. מחלקים את הבצק על משטח מקומח לכ־20 חלקים במשקל כ־80 גרם כל אחד. יוצרים מכל חלק כדור (הכדור יהיה קצת יותר קטן מכדור טניס). מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכסים במגבת מטבח מעט ומתפיחים 45 דקות עד שהלחמניות כמעט מכפילות את נפחן.

4. מחממים תנור לחום 180 מעלות.

5. בעזרת סכין חדה או תער חורצים חריץ קטן רדוד (כ־2 מ"מ) במרכז הכיפה של כל לחמנייה.

6. מברישים את הלחמניות בביצה טרופה.

7. אופים 15 דקות עד להזהבה ומצננים על הגבי רשת.

8. הלחמניות במיטבן ביום ההכנה. אפשר להקפיא ולהפשיר לפני ההגשה.

המתכון פורסם לראשונה באתר השולחן