לחם כפרי

לחם כפרי | צילום: בן יוסטר
לחם כפרי | צילום: בן יוסטר

בלי סלטים קנויים, בלי פיתות, בלי פשטידות ובלי שיפודים. בשביל פיקניק בסטייל אירופי צריך רק לחם כפרי ביתי. פיקניק למיטיבי לסת

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים לכיכר אחת בתבנית מוארכת (תבנית Loaf)

250 גר' קמח שיפון

250 גר' קמח לחם (שטיבל 2)

1 כפית מלח

2 כפות סוכר

40 גר' שמרים טריים מומסים במעט מים

300 מ"ל מים

30 גר' חמאה (לא חובה)

אופן ההכנה

1. מנפים את שני סוגי הקמח בקערת המיקסר ומוסיפים את המלח והסוכר. מוסיפים את השמרים ומערבבים.

2. מוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי לישת הבצק במהירות נמוכה. לשים את הבצק במיקסר בעזרת וו לישה במשך 5־7 דקות. בודקים את אלסטיות הבצק על ידי מתיחתו. אם אי אפשר למתוח את הבצק מבלי שייקרע, ממשיכים ללוש. כשהבצק מוכן מניחים אותו בצד למשך 15 דקות. משטחים את הבצק כדי להוציא ממנו בועות אוויר.

3. מעבירים את הלחם לתבנית ומעבירים להתפחה בתנור שחומם מראש ל־30־35 מעלות עד הכפלת הגודל.

4. אופים את הלחם במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל־230 מעלות. לקראת סוף האפייה מוציאים מהתבנית ומחזירים לתנור כדי שהדופנות ייאפו. בתום האפייה מניחים את הלחם בצד ל־20־30 דקות.

 

מתכון של מרכז אמנויות ומלון אלמא