לחם בננה עם שטרויזל שיבולת שועל

לחם בננה עם שטרויזל שיבולת שועל  | צילום: אנטולי מיכאלו
לחם בננה עם שטרויזל שיבולת שועל | צילום: אנטולי מיכאלו

ליד הקפה של הבוקר, או כנשנוש של אמצע היום. הקונדיטורית אילה ענבר עם מתכון לבננה ברד: ספק עוגה ספק לחם, אבל בוודאות טעים. תפנקו את עצמכם במשהו קטן, טוב ואפילו בריא

88 שיתופים | 132 צפיות

 

בננה ברד זה לא ממש לחם, אבל הוא גם לא מתוק כמו עוגה. בגרסה הזו הוא מקבל בוסט בריאותי משיבולת השועל. לפינוק אישי: פרסו כמה פרוסות עבות ומרחו עליהן גבינת ריקוטה.

החומרים ל-תבנית אינגליש קייק בגודל 10×26 ס"מ | בינוני | חלבי

לשטרויזל שיבולת שועל
1 כף אבקת שקדים
4 כפות (40 גר') קמח
2 כפות סוכר חום דמררה
קורט מלח גס
2 כפות שיבולת שועל (לא אינסטנט)
50 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
1/8 כפית מחית וניל

ללחם
2 בננות מרוסקות
3/4 גביע יוגורט
1/4 כוס + 1 כף שמן קנולה
1/2 כוס סוכר חום דמררה
1 ביצה גדולה
1 כף רום (לא חובה)
1 כוס (140 גר') קמח
1/2 כפית קינמון טחון
1/2 כפית סודה לשתייה
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כוס (25 גר') שוקולד צ'יפס
1/2 כוס (35 גר') אגוזי מלך קצוצים גס

אופן ההכנה

לשטרויזל שיבולת השועל
1. מערבבים בקערה את אבקת השקדים, הקמח, הסוכר החום, המלח ושיבולת השועל.

2. מוסיפים את החמאה ומחית הווניל ומעבדים (ביד או במיקסר) עד קבלת פירורי בצק גסים.

3. מעבירים לקופסה סגורה ושומרים במקפיא.

הלחם
1. טורפים בקערה את הבננות, היוגורט, השמן, הסוכר, הביצה והרום.

2. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, הקינמון, הסודה לשתייה ואבקת האפייה.

3. מנפים במסננת את תערובת הקמח אל תערובת הבננות וטורפים היטב רק עד קבלת תערובת אחידה.

4. מוסיפים את השוקולד צ'יפס והאגוזים ומערבבים.

5. יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מפזרים את פירורי השטרויזל כך שיכסו את פני העוגה ואופים במשך 40 דקות בתנור שחומם מראש ל־170 מעלות (ללא טורבו), עד שקיסם הננעץ במרכז הלחם יוצא יבש.

לחם בננה עם שטרויזל שיבולת שועל | צילום: אנטולי מיכאלו
לחם בננה עם שטרויזל שיבולת שועל | צילום: אנטולי מיכאלו

 

לעוד מתכונים של הקונדיטורית אילה ענבר:
1. עוגת שמרים מקמח מלא במילוי טחינה, דבש ואגוזים
2. עוגיות אגוזים
3. צנצנות קרם גבינה עם תוספות מפנקות
4. חיתוכיות מיקס אגוזים
5. שברי שוקולד קראנץ'

צילום אנטולי מיכאלו | סטיילינג אינה גוטמן