לזניה מפיתה

למה להתעסק עם דפי פסטה כשאפשר להשתמש בפיתה? מתכון ללזניה שיעשה לכם חיים קלים יותר

88 שיתופים | 132 צפיות

לא כשר, בינוני

החומרים לתבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ:

  • שמן זית לטיגון
  • 1 בצל בינוני, קצוץ
  • 750 גר' בשר בקר טחון (או 1/2 מהכמות עוף טחון ו-1/2 מהכמות בקר טחון)
  • 1 כוס (200 גר') רסק עגבניות (או עגבניות מרוסקות משומרות)
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 קישוא, פרוס לפרוסות
  • 10 ענפי ברוקולי
  • 1 כוס (200 גר') רוטב עגבניות מוכן
  • 2 פיתות, חצויות לרוחבן
  • 2 עגבניות גדולות, פרוסות
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 1 ביצה
  • 6-5 עלי בזיליקום טרי

אופן ההכנה:
1. מחממים מעט שמן זית במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים תוך כדי טיגון.

2. מוסיפים למחבת את רסק העגבניות, שיני השום, המלח והפלפל וממשיכים לערבב עד שהבשר מאפיר. מסירים מהאש.

3. מטגנים בנפרד את פרוסות הקישואים במעט שמן זית במשך כ-5 דקות מכל צד.

4. חולטים את ענפי הברוקולי במים רותחים ומומלחים למשך כ-5 דקות.

5. מורחים כף אחת מרוטב העגבניות המוכן על תחתית התבנית, ומניחים מעל שכבה אחת של פיתה. מורחים את הפיתה בכף אחת של רוטב עגבניות, ומניחים מעל 3-2 כפות מתערובת הבשר המטוגן. מפזרים מעל 1/3 מפרוסות הקישואים, 1/3 מפרוסות העגבניות ו-1/3 מענפי הברוקולי. מכסים בשכבת פיתה נוספת וחוזרים על התהליך עוד פעמיים.

6. מערבבים את השמנת המתוקה עם הביצה. מורחים את השכבה האחרונה של הפיתה ברוטב העגבניות ויוצקים מעל את תערובת השמנת המתוקה והביצה.

7. מפזרים את עלי הבזיליקום מעל הלזניה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-15 דקות, עד שהמאפה מוצק ותערובת השמנת מתגבשת ומשחימה.

8. מוציאים מהתנור, מצננים מעט ופורסים למנות.

מצרכים:

לתבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ:

  • שמן זית לטיגון
  • 1 בצל בינוני, קצוץ
  • 750 גר' בשר בקר טחון (או 1/2 מהכמות עוף טחון ו-1/2 מהכמות בקר טחון)
  • 1 כוס (200 גר') רסק עגבניות (או עגבניות מרוסקות משומרות)
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 קישוא, פרוס לפרוסות
  • 10 ענפי ברוקולי
  • 1 כוס (200 גר') רוטב עגבניות מוכן
  • 2 פיתות, חצויות לרוחבן
  • 2 עגבניות גדולות, פרוסות
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 1 ביצה
  • 6-5 עלי בזיליקום טרי

אופן ההכנה:

1. מחממים מעט שמן זית במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים תוך כדי טיגון.
2. מוסיפים למחבת את רסק העגבניות, שיני השום, המלח והפלפל וממשיכים לערבב עד שהבשר מאפיר. מסירים מהאש.
3. מטגנים בנפרד את פרוסות הקישואים במעט שמן זית במשך כ-5 דקות מכל צד.
4. חולטים את ענפי הברוקולי במים רותחים ומומלחים למשך כ-5 דקות.
5. מורחים כף אחת מרוטב העגבניות המוכן על תחתית התבנית, ומניחים מעל שכבה אחת של פיתה. מורחים את הפיתה בכף אחת של רוטב עגבניות, ומניחים מעל 3-2 כפות מתערובת הבשר המטוגן. מפזרים מעל 1/3 מפרוסות הקישואים, 1/3 מפרוסות העגבניות ו-1/3 מענפי הברוקולי. מכסים בשכבת פיתה נוספת וחוזרים על התהליך עוד פעמיים.
6. מערבבים את השמנת המתוקה עם הביצה. מורחים את השכבה האחרונה של הפיתה ברוטב העגבניות ויוצקים מעל את תערובת השמנת המתוקה והביצה.
7. מפזרים את עלי הבזיליקום מעל הלזניה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-15 דקות, עד שהמאפה מוצק ותערובת השמנת מתגבשת ומשחימה.
8. מוציאים מהתנור, מצננים מעט ופורסים למנות.