מתכון שילדים אוהבים: לביבות תירס מתוקות מ-6 מרכיבים

לביבות תירס | צילום: דנה ויינר
לביבות תירס | צילום: דנה ויינר

החופש הגדול הוא הזמן המושלם לפתח את כישורי הבישול של הילדים המטבח, כאן עם מתכון קל וכיפי במיוחד ללביבות תירס מתוקות וחמימות

88 שיתופים | 132 צפיות

 

 

עוד לא יצא לי לפגוש ילד שלא אוהב תירס. גם סרבני הירקות הגדולים ביותר ישמחו לאחוז בידם קלח צהבהב, חמים ועסיסי ולמלא פיהם בגרגרים מתוקים ומתפצחים. תירס הוא אוכל של קיץ – כיף לאכול אותו בים או בבריכה, או במזגן בבית כשלא מתחשק להתחיל לבשל משהו כבד.

עוד דרכים להעביר את החופש בכיף
10 משחקי קופסה שילדים אוהבים
המזרקות הכי מוצלחת בארץ
בילויים עם ערך מוסף לסוף החופש

מצרכים לעשר לביבות תירס

350 גרם גרגרי תירס שהוסרו בסכין מקלחים טריים (או מקלחים קפואים שהופשרו)

2 כפות קמח תופח

1 ביצה

1/4 כפית מלח גס

שמן תירס לטיגון

1 מכל שמנת חמוצה להגשה

הוראות הכנה

1. טוחנים את התירס במעבד מזון או בעזרת מוט טחינה.

2. מוסיפים לתערובת התירס הטחונה קמח, ביצה ומלח. מערבבים היטב.

3. מחממים שמן תירס במחבת טפלון רחבה. כשהשמן חם ממלאים כף בתערובת התירס ומניחים את הלביבות בעדינות במחבת.

4. מטגנים על צד אחד עד שהלביבות מתייצבות ומתחילות להזהיב בשוליים. לאחר מכן הופכים ומזהיבים גם את הצד השני, נזהרים לא לשרוף.

5. מניחים את הלביבות על גבי נייר סופג לספיגת עודפי השמן.

6. מגישים חם עם שמנת חמוצה.

קל להכנה וטעים בטירוף | צילום: דנה ויינר
קל להכנה וטעים בטירוף | צילום: דנה ויינר