לביבות שמרים

צלם: שירן כרמל | סטיילינג: מאיה לבנת-הרוש
צלם: שירן כרמל | סטיילינג: מאיה לבנת-הרוש

לביבות שמרים נפלאות שניתן בגרסה מתוקה, עם שמנת חמוצה מעורבבת בריבה, או בגרסה מלוחה, עם גבינת שמנת וסלמון מעושן

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

ל-15 לביבות:

¾1 כוסות חלב

13 גר' שמרים

1 כף (15 גר') סוכר

1 כפית (8 גר') מלח

1 ביצה, טרופה

½2 כוסות (415 גר') קמח

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1. מחממים את החלב לטמפרטורה של 40-35 מעלות, מוסיפים את השמרים, הסוכר והמלח וממיסים.

2. מוסיפים את הביצה והקמח ומערבבים היטב עד קבלת תערובת במרקם יוגורט. מתפיחים את התערובת מכוסה בטמפרטורת החדר במשך 3.5 שעות. במהלך שעות התפיחה יש להוריד את נפח התערובת בכף כ-3 פעמים ולכסות.

3. יוצרים מהתערובת לביבות ומטגנים אותן במעט שמן על אש בינונית משני הצדדים.