לביבות דלעת וקינואה או כל דגן אחר שעולה על דעתכן

לביבות דלעת וקינואה | צילום: דניאל לילה, סגנון: דלית רוסו
לביבות דלעת וקינואה | צילום: דניאל לילה, סגנון: דלית רוסו

מתכון בריא, טעים וצמחוני: את הלביבות האלה אפשר להכין מכל דגן מבושל שיש לכן בבית - אורז, בורגול, קינואה או אפילו דוחן. מתבל של יוגורט או טחינה ישדרג פלאים את המנה

88 שיתופים | 132 צפיות

24 לביבות | שעה | קל מאוד | כשר | צמחוני

חובבי קינואה מוזמנים ליהנות מהמתכון כמו שהוא. אבל אם המילה קינואה מעבירה אתכם על דעתכם, אתם יכולים להחליף אותה בכמות זהה של אורז או בורגול מבושלים, שייתנו לקציצות אפקט דומה למדי. מחפשים אתגרים? נסו להכין אותן עם דוחן.

החומרים

500 גרם דלעת חתוכה לקוביות בגודל 3 ס”מ
1 כוס קינואה
1 בצל קצוץ
2 כפות שמן שומשום
2 כפות שמן קנולה
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
1/2 צרור בזיליקום קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות
1 ביצה
מלח
פלפל שחור
אגוז מוסקט
3 כפות פירורי לחם
2 כפות קמח תופח

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מבשלים קינואה ב-2 כוסות מים כ-25 דקות עד לריכוך. מסננים אם נשארו נוזלים.

3. במקביל אופים קוביות דלעת 20-15 דקות בכלי מכוסה, עד שהן מתרככות. מצננים.

4. מטגנים בצל במחבת טפלון עם כף שמן שומשום וכף שמן קנולה 5-3 דקות או עד להזהבה. שומרים את המחבת להמשך.

5. מעבדים את הדלעת האפויה עם הבצל המטוגן, עשבי תיבול, שום וביצה במעבד מזון עד לקבלת מחית. מעבירים את התערובת לקערה.

6. מוסיפים את הקינואה, תבלינים, פירורי לחם וקמח ומערבבים. מניחים בצד ל-5 דקות.

7. בינתיים מחממים מעט שמן במחבת טפלון (אפשר לרסס בספריי שמן).

8. מלבבים לביבות בעזרת הידיים ומטגנים על אש בינונית כ-4 דקות, עד שהן מזהיבות משני הצדדים. מניחים על נייר סופג.

למתכוני לביבות נוספים היכנסי לאתר "השולחן"