לא רק בשר: המנות שישדרגו לכם את המנגל

לא רק בשר. צילום: בן יוסטר | סטיילינג: תמר סגר
לא רק בשר. צילום: בן יוסטר | סטיילינג: תמר סגר

בפארק או בשטח, במרפסת או בגינה, ליד הבשר, במקומו, או כמנות פתיחה - השף אבי ביטון עם מנות מפתיעות, הכוללות מוצרים מכל העולם שישתלבו נפלא עם המנגל של יום העצמאות

88 שיתופים | 132 צפיות

תוכן שיווקי | וילי פוד 

טורטייה הוואנה סטייל

טורטייה הוואנה סטייל. צילום: בן יוסטר | סטיילינג: תמר סגל
טורטייה הוואנה סטייל. צילום: בן יוסטר | סטיילינג: תמר סגל

בכל פעם שאני מגיע לניו יורק אני הולך לקפה הוואנה – בית קפה פשוט לכאורה, שמגיש מנה שממש שווה לעלות אליה לרגל: קלחי תירס מתקתקים עשויים בגריל עם פלפל קאיין ומעט ליים. ואם אנחנו כבר מדליקים מנגל זה הזמן להכין מנה כיפית לתחילת הארוחה -
גלילות טורטייה ממולאות בתירס בניחוח לטיני.

החומרים ל–4–6 מנות

6 עלי טורטייה בינוניים 
וילי פוד

למלית

1 פחית גרעיני תירס מתוק 
וילי פוד
כף גדושה מיונז איכותי
כף צ׳ילי מתוק וילי פוד
צרור כוסברה קצוצה
צרור בצל ירוק קצוץ
¼ כפית פפריקה חריפה
1 כף מיץ לימון
2 כפות פירורי לחם

להגשה

רבעי לימון
1 צ'ילי חריף קצוץ

אופן ההכנה

מערבבים את כל חומרי המלית פרט לפירורי הלחם וטוחנים בפולסים במעבד מזון למרקם גס. מוסיפים את פירורי הלחם ומערבבים.
ממלאים כל טורטייה במלית ויוצרים גלילה.
צולים על הגריל כחמש דקות ומגישים עם לימון ומעט 
צ'ילי חריף.

[tmwdfpad]

שישליק לבבות דקל עם קרם עגבניות ופיסטוקים

שישליק לבבות דקל עם קרם עגבניות ופיסטוקים. צילום: בן יוסטר | סטיילינג: תמר סגל
שישליק לבבות דקל עם קרם עגבניות ופיסטוקים. צילום: בן יוסטר | סטיילינג: תמר סגל

אחד הדברים שאני הכי אוהב לאכול זה לבבות דקל, כן… אלה מקופסת השימורים. הם פריכים וטעימים ומתאימים בדיוק לנשנוש של סוף לילה, עם מעט מלח ומיץ לימון. לאחרונה התחלתי להשתעשע איתם במטבח – בטיגון, בצלייה ובבישול; הבנתי שהם מגיבים נפלא גם בחימום. נסו את המתכון הבא ותיווכחו בעצמכם.

החומרים ל–4–6 מנות

לקרם העגבניות
5 כפות שמן זית La Espanola
30 עגבניות שרי חצויות
5 שיני שום
פלפל ירוק חריף פרוס דק
מלח לפי הטעם
קורט סוכר
2 פחיות לבבות דקל וילי פוד
50 גר’ פיסטוקים קלופים קלויים

לצלייה

שיפודים

אופן ההכנה

במחבת עם שמן זית מטגנים במהירות את העגבניות, השום והפלפל כ–5 דקות. מתבלים במלח ובמעט סוכר וטוחנים בבלנדר מוט למרקם חלק.
חותכים את לבבות הדקל לטבעות בעובי 3 ס”מ ומשפדים על שיפודים. צולים על גריל פחמים כ–3 דקות מכל צד.
מגישים עם קרם עגבניות ופיסטוקים.

 

ארטישוקים בגריל בוויניגרט איטלקי

ארטישוקים ברגיל בוויניגרט איטלקי. צילום: בן יוסטל | סטיילינג: תמר סגל
ארטישוקים ברגיל בוויניגרט איטלקי. צילום: בן יוסטל | סטיילינג: תמר סגל

אין דרך טובה יותר מלהתחיל את ארוחת הבשרים המסורתית של יום העצמאות עם סלט עוקצני וחמים של ארטישוקים. לבבות ארטישוק בגריל פחמים הם שידוך מושלם – הם מקבלים באהבה את הטעם המעושן ואת פסי החריכה, והטעם המתקתק שלהם משתלב נפלא עם טעמי הגריל. אפשר להכין כמות גדולה, לשמור במקרר ולהתענג על הטעמים גם יום אחרי.

החומרים ל–4–6 מנות

1 שקית תחתיות ארטישוק מוקפאות ויליפוד

לוויניגרט

5 כפות קוביות עגבניות
וילי פוד
צרור בזיליקום קצוץ
3 שיני שום כתושות
עלים מ–3 ענפי טימין
מיץ מלימון אחד
1 כפית סוכר חום
¼ כוס שמן זית La Espanola
מלח ופלפל שחור גרוס 
לפי הטעם

אופן ההכנה

בקערה מערבבים את כל חומרי הוויניגרט.
צולים את הארטישוקים על גריל פחמים כ–2 דקות מכל צד.
מערבבים את הארטישוקים עם הוויניגרט בעודם חמים.
אוכלים בטמפרטורת החדר.