כריך שניצל עם טוויסט: ארוחת צהריים מושלמת ומנחמת

כריך שניצל אסיאתי של אייל ושי קיצ'ס | צילום: דן פרץ, סטיילינג: עמית פרבר
כריך שניצל אסיאתי של אייל ושי קיצ'ס | צילום: דן פרץ, סטיילינג: עמית פרבר

שניצל ישראלי ומיונז יפני נכנסים ללחמנייה, זו לא התחלה של בדיחה ובכל זאת חיוך ענק מובטח אחרי הביס הראשון. קבלו מתכון לכריך הכי הורס שיש

88 שיתופים | 132 צפיות

4 חצאי בגט | 30 דקות | קל | כשר | עוף

גם השניצל (ארוחת הצהריים הכי נפוצה בארץ) יכול לקבל מתיחת פנים אסיאתית אם מצפים אותו בפירורי פנקו מתובלים, משדכים אותו למיונז ווסאבי, אבוקדו ושומשום שחור ומגישים בלחמנייה מאודה אוורירית.

לבאן – לחמניות שמרים מאודות. אפשר להשתמש בחצאי בגט או לחמניות מאודות

החומרים

300 גרם חזה עוף משוטח ל-4 שניצלים
8 כפות קמח
2 ביצים
1 כפית חרדל
1/2 שן שום כתושה
1 כוס פירורי פנקו
1 כפית פלפל שאטה גרוס
2 כפיות קליפת לימון מגוררת או למון גראס מיובש גרוס דק
שמן לטיגון
למיונז ווסאבי
2 כפיות ווסאבי
2 כפות רוטב סויה
10 כפות מיונז
להגשה
1 אבוקדו פרוס לפרוסות דקות
1 גבעול בצל ירוק (החלק הירוק בלבד) פרוס לטבעות
4 כפות שומשום שחור (לא חובה)

אופן ההכנה

מכינים שניצל
1. מכינים קמח בצלחת אחת, טורפים ביצים עם חרדל ושום בקערית ומערבבים פירורי פנקו בפלפל שאטה וקליפת לימון בצלחת נוספת.

2. מחממים מחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק. טובלים את נתחי העוף בקמח, אחר כך בביצה הטרופה ולבסוף בפנקו. מטגנים כ-4 דקות על להבה גבוהה מכל צד עד שהשניצלים מזהיבים.

מכינים מיונז ווסאבי
3. טורפים את החומרים בעזרת מטרפה ידנית למרקם חלק ללא גושים.

מרכיבים את הסנדוויץ’
4. חוצים את הבגט ומורחים את שני הצדדים במיונז ווסאבי. מניחים את השניצל, עורמים מעל אבוקדו ובצל ירוק ומפזרים שומשום שחור.

המתכון פורסם לראשונה באתר השולחן