כריך קרואסון עם גאודה, ביצים והולנדז של מסעדת דלאל

קרואסון עם כתף בקר, גבינת גאודה, ביצים עלומות והולנדז הדרים | צילום: שרית גופן | סטיילינג: תמי סגל
קרואסון עם כתף בקר, גבינת גאודה, ביצים עלומות והולנדז הדרים | צילום: שרית גופן | סטיילינג: תמי סגל

תעצמו עיניים ותדמיינו שאתן לוקחות ביס בקרואסון נימוח עם כתף בקר, גבינת גאודה מותכת, ביצים עלומות ומתיקות חמצמצה של הולנדז הדרים. עכשיו תפתחו עיניים ותהפכו את הפנטזיה למציאות עם המתכון של השף גולן גורפינקל ממסעדת דלאל

88 שיתופים | 132 צפיות

 

פינוק אמיתי שמכינים רק למי שאוהבים באמת (או לעצמכן): גם קרואסון טרי, גם ביצה עלומה וגם רוטב הולנדז בניחוח הדרים חורפי. מנה שאוכלים וחוזרים למיטה לשנ"צ.

עוד מתכונים לבראנץ' קליל מבית קפה דלאל החדש בתל אביב:
בייגל סלמון עם גבינת בורסאן, גרבדלקס וביצים חצי קשות
סלט ניסואז דלאל סטייל
שקשוקה חצילים
סלט הדרים עם תמרים, וודקה וצ'ילי

 

החומרים ל-4 מנות |   קל |  לא כשר

4 קרואסונים גדולים
80 גרם גאודה פרוסה
100 גרם נקניק כתף בקר
4 ביצים
2 כפות חומץ

להולנדז הדרים

3 חלמונים
200 גרם חמאה מומסת
מיץ מתפוז אחד
כף מיץ לימון
כפית חרדל
מלח
פלפל לבן

אופן ההכנה

רוטב הולנדז

1. מניחים את החלמונים בבאן מארי (סיר בתוך סיר עם מים רותחים).

2. מוסיפים כפית חרדל לחלמונים ומתחילים להקציף במטרפה ידנית בעדינות (כשהחלמונים בתוך הבאן מארי).

3. מזלפים באיטיות את החמאה המומסת לתוך התערובת תוך כדי הקצפה, עד לקבלת מרקם חלק.

4. מזלפים בעדינות את מיץ התפוזים ומיץ הלימון תוך הקצפה. ממליחים ומפלפלים, מסירים מן האש.

5. שומרים את הרוטב במקום חמים ומערבבים מדי פעם עד לשימוש.

הביצים העלומות

1. בסיר גדול מרתיחים ליטר מים עם שתי כפות חומץ.

2. כשהמים רותחים, מנמיכים את האש לבעבוע עדין.

3. פותחים כל ביצה לחוד לתוך כוס קטנה, שופכים אותה במהירות לתוך המים הרותחים.

4. מכניסים כך את כל הביצים למים בזו אחר זו.

5. מבשלים את הביצים 2־3 דקות, עד שהחלבון נקרש והחלמון עדיין נוזלי.

6. מוציאים את הביצים מן המים בעזרת כף מחוררת ומניחים על מגבת נקייה.

הכריכים

1. חוצים כל קרואסון ומניחים על כל חצי כמה פרוסות גאודה.

2. בינתיים, צולים במחבת את פרוסות כתף הבקר צלייה מהירה.

3. מניחים על כל קרואסון את הנקניק והביצה העלומה. סוגרים את הכריכים ומזלפים את הרוטב.

קרואסון עם כתף בקר, גבינת גאודה, ביצים עלומות והולנדז הדרים | צילום: שרית גופן | סטיילינג: תמי סגל
קרואסון עם כתף בקר, גבינת גאודה, ביצים עלומות והולנדז הדרים | צילום: שרית גופן | סטיילינג: תמי סגל