כזה עוד לא אכלתן: כריך פירות יער ומרציפן מענג

כריך תפוחים ומרציפן וכריך פירות יער ומרציפן | צילום: בן יוסטר
כריך תפוחים ומרציפן וכריך פירות יער ומרציפן | צילום: בן יוסטר

מפנק כמו עוגה ופשוט להכנה כמו כריך: אורי שפט ממאפיית לחמים מציג את הגרסה שלו ללהיט הקולינרי התורן: סנדוויץ' סמורבורד דני, בגרסה מתוקה וקלילה עם תפוחים, פירות יער ומרציפן

88 שיתופים | 132 צפיות

 

על הסמורברוד כבר שמעתן? מדובר בכריך דני יפהיפה ועשיר שמגיע אלינו מהמטבח הדני, וכולל שני עקרונות פשוטים שהפכו אותה לפייבוריט של הפודיז: שימוש בחומרי גלם משובחים ואסתטיקה מדויקת. השף אורי שפט ממאפיית לחמים חשף אותנו לעולם המופלא של הסמורבורדים. כאן הוא מציג את הגרסה המתוקה שלו, הכוללת מרציפן, פירות יער, תפוחים מטוגנים, חמאה וכל מה שטוב וטעים.

המצרכים ל- 4 כריכים | צמחוני | קל

החומרים
4 פרוסות לחם שיפון בעובי 1 ס"מ
50 גרם חמאה

לגרסת התפוחים
3 תפוחי עץ מזן גרני סמית מקולפים ופרוסים דק מאוד (עדיף במנדולינה)
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
קליפה מגוררת מ־1/2 לימון
1/4 כפית מחית וניל

לגרסת פירות יער
מעט אבקת סוכר
100 גרם קצפת או קרם פטיסייר או גבינת שמנת ממותקת קלות עם סוכר
100 גרם פירות יער טריים או קפואים

למרציפן
50 גרם מרציפן
1 כף חמאה
1 כף סוכר

קינוח מקורי ומושלם לאירוח | צילום: בן יוסטר, סטיילינג: דלית רוסו
קינוח מקורי ומושלם לאירוח | צילום: בן יוסטר, סטיילינג: דלית רוסו

עוד מתכונים טעימים
מכורות לאבוקדו? אתן חייבות לנסות את המנה הזו
עוגיות טחינה ב-5 דקות
עונג שבת: חלת ריקוטה ושוקולד 

אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־175 מעלות.

2. מערבבים את המרציפן עם סוכר וחמאה.

3. מורחים מעט חמאה על כל פרוסה.

4. ממסים את החמאה במחבת ומטגנים את התפוחים עם סוכר, קליפת לימון ומחית וניל עד שהם מתרככים מעט.

5. מורחים מעט מתערובת המרציפן על כל פרוסה ומסדרים מעל את התפוחים.

6. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 8־10 דקות עד ששולי התפוחים מזהיבים.

לגרסת פירות היער:
7. אופים פרוסה אחת רק עם מרציפן (ללא התפוחים).

8. מוציאים מהתנור, מצננים, בוזקים אבקת סוכר, מניחים תלוליות קצפת או פטיסייר ומסדרים מעל את פירות היער.