לחם חביתה, אבל משודרג: מתכון לכריך מטריף שיסגור פינה

כריך חביתת חומוס של רינת צדוק | צילום: דניאל לילה
כריך חביתת חומוס של רינת צדוק | צילום: דניאל לילה

אין מי שלא השתגעה בשבועות האחרונים מטרפת הטיקטוק על "לחם חביתה", אז כשהראשון בספטמבר מעבר לפינה, הנה מתכון לכריך חביתה משודרג - ובעיקר טעים

88 שיתופים | 132 צפיות

2 מנות | 25 דקות | קל | כשר | טבעוני

החומרים

לחביתה
4 כפות קמח חומוס
1/4 כוס מים
1 בצל בינוני קצוץ ומטוגן קלות
1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ דק
1/2 צרור עירית קצוץ דק
קורט מלח
קורט פלפל
מעט שמן זית לטיגון

להגשה
1 כף טחינה גולמית
3-4 עגבניות שרי חצויות
3-4 מלפפונים קטנים פרוסים
4 עלי חסה בהירה שטופים ומיובשים

אופן ההכנה

לחביתת חומוס
1. מערבבים בקערה גדולה את כל החומרים עד לקבלת עיסה נוזלית אך לא דלילה. משמנים מחבת גדולה במעט שמן זית ומטגנים את העיסה כחביתה גדולה אחת או כמה חביתות קטנות.

להגשה
2. חוצים פוקצ'ה לשניים, מורחים כל צד בטחינה גולמית ומסדרים את הירקות. מניחים מעל את חביתת החומוס ומגישים.

המתכון פורסם לראשונה באתר "השולחן"