גם טעים, גם בריא: מתכון לכריך הכי נכון ל-1 בספטמבר

כריך לביבות ירק של רינת צדוק | צילום: דניאל לילה
כריך לביבות ירק של רינת צדוק | צילום: דניאל לילה

זוקיני, בטטה וגזר מתאגדים ללביבה טעימה ובריאה במיוחד בסנדוויץ' אחד. כי אם לצייד את המתוק.ה שלך ל-1 בספטמבר בכריך, אז כמו שצריך

88 שיתופים | 132 צפיות

15-20 לביבות | 25 דקות | קל | כשר | צמחוני

ניתן לאחסן את הלביבות שנותרו בקופסה ולשמור במקרר ליומיים.

החומרים

ללביבות
1 זוקיני ירוק
1 זוקיני צהוב
בטטה בינונית
גזר בינוני
2 בצל ירוק קצוץ
צרור פטרוזיליה קטן קצוץ
2 ביצים
2 כפות קמח כוסמין
קורט מלח
קורט פלפל שחור

להגשה
לחמניות שומשום טריות כמספר הכריכים הרצוי
כפית מיונז או טחינה
עגבנייה פרוסה לפרוסות
מלפפון חתוך לעיגולים
עלה חסה אחד לכל כריך

אופן ההכנה

ללביבות
1. קולפים את הזוקיני, הבטטה והגזר ומגררים אותם בפומפייה.

2. מערבבים את הירקות המגוררים עם כל שאר מרכיבי הלביבות בקערה גדולה, ויוצרים בידיים לביבות בגודל של כף.

לטיגון
3. יוצקים למחבת מעט שמן זית ומטגנים את הלביבות 2-3 דקות מכל צד, עד לקבלת גוון זהוב. מקררים מעט. הגשה: חוצים כל לחמניית שומשום ומורחים על שני הצדדים מיונז או טחינה לפי הטעם. מסדרים עלה חסה שטוף ומיובש, פרוסות מלפפון ופרוסות עגבנייה. מניחים במרכז הלחמנייה לביבה וסוגרים.

המתכון פורסם לראשונה באתר "השולחן"