כריך הסתתים

בספרו "בביתו במדבר" מציג מאיר שלו תיאור מופלא ומפורט של כריך מפתה במיוחד. לפניכם מתכון בהשראת הספר

88 שיתופים | 132 צפיות

כשר, קל, חלבי

החומרים ל-3 לחמניות פוקצ'ה:

  • 3 לחמניות פוקצ'ה
  • 3 עגבניות, פרוסות
  • 30 זיתים שחורים (עדיף מסוג קלמטה), מגולענים
  • 450 גר' גבינה צפתית, פרוסה, או 450 גר' גבינת ברינזה, מפוררת
  • 6 כפות פטרוזיליה, קצוצה גס
  • 6-3 שיני שום, פרוסות דק
  • 3 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1. חותכים כל לחמניית פוקצ'ה בקצה ומרוקנים את תוכנה.

2. דוחסים לתוך כל לחמניית פוקצ'ה פרוסות מעגבנייה אחת, 10 זיתים, 150 גר' גבינה, 2 כפות פטרוזיליה ושליש מפרוסות השום. מטפטפים פנימה 1 כף שמן זית. עוטפים כל לחמנייה בניילון נצמד ולוחצים עליה.

3. מניחים את הלחמניות הממולאות על מגש, מניחים מעליו קרש חיתוך או אריח כבד ומצננים במקרר כמה שעות.

משדרגים: אפשר להוסיף לכריך פרוסות ביצה קשה, טונה, בצל ופלפל חריף

מגוונים: אפשר להשתמש בכיכר לחם אחת שלמה, לרוקן את תוכנה ולדחוס אליה את כל החומרים

מתוך הספר

"הוא הניח את כיכר הלחם על קרש, שסילק ממנו את האבק בנשיפות-פה ובטפיחות-יד נמרצות והציב על שני פחים ריקים, חתך אחד ונתנו לי – 'תאכל-תאכל, רפאל, תכרסם את הנשיקה בינתיים' – וחפר בבשר הלחם מחילה עמוקה […] ואז, בקפדנות גדולה ובסדר קבוע, מילא את החלל שנוצר בלחם בפתותים של גבינה מלוחה, בפרוסות של עגבנייה טרייה, בחצאים של שיני שום, שחילץ מקליפתן בנגיעת פטיש שאין ערוך לעדינותה, בזיתים שחורים ובעלעלים של פטרוזיליה, שצמחו בכל מקום בחצרו. על כל זאת יצק מחצית הכוס שמן ירוק […]

הוא עטף את כיכר הלחם המלאה בשעוונית דקה, פיתל ואטם את הקצוות בגומיות והניחה תחת לוח העץ, שעליו הוא יושב כל היום ומסתת. תחת כובד גופו של הדוד אברהם החלה מלאכת ההכנה האמיתית של הסנדביץ'. תחת כובד גופו נמעכו הלחם ותוכנו יחדיו, מיצי העגבנייה התערבו במליחותה של הגבינה, נמסכו בשמן הזית ובאדים הריחניים של הפטרוזיליה והשום וחדרו לכל רווח וחלל בבשר הלחם".
מתוך הספר "בביתו במדבר" מאת מאיר שלו, הוצאת עם עובד, עמודים 75-76

מצרכים:

ל-3 לחמניות פוקצ'ה:

  • 3 לחמניות פוקצ'ה
  • 3 עגבניות, פרוסות
  • 30 זיתים שחורים (עדיף מסוג קלמטה), מגולענים
  • 450 גר' גבינה צפתית, פרוסה, או 450 גר' גבינת ברינזה, מפוררת
  • 6 כפות פטרוזיליה, קצוצה גס
  • 6-3 שיני שום, פרוסות דק
  • 3 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1. חותכים כל לחמניית פוקצ'ה בקצה ומרוקנים את תוכנה.

2. דוחסים לתוך כל לחמניית פוקצ'ה פרוסות מעגבנייה אחת, 10 זיתים, 150 גר' גבינה, 2 כפות פטרוזיליה ושליש מפרוסות השום. מטפטפים פנימה 1 כף שמן זית. עוטפים כל לחמנייה בניילון נצמד ולוחצים עליה.

3. מניחים את הלחמניות הממולאות על מגש, מניחים מעליו קרש חיתוך או אריח כבד ומצננים במקרר כמה שעות.

משדרגים: אפשר להוסיף לכריך פרוסות ביצה קשה, טונה, בצל ופלפל חריף

מגוונים: אפשר להשתמש בכיכר לחם אחת שלמה, לרוקן את תוכנה ולדחוס אליה את כל החומרים

מתוך הספר

"הוא הניח את כיכר הלחם על קרש, שסילק ממנו את האבק בנשיפות-פה ובטפיחות-יד נמרצות והציב על שני פחים ריקים, חתך אחד ונתנו לי – 'תאכל-תאכל, רפאל, תכרסם את הנשיקה בינתיים' – וחפר בבשר הלחם מחילה עמוקה […] ואז, בקפדנות גדולה ובסדר קבוע, מילא את החלל שנוצר בלחם בפתותים של גבינה מלוחה, בפרוסות של עגבנייה טרייה, בחצאים של שיני שום, שחילץ מקליפתן בנגיעת פטיש שאין ערוך לעדינותה, בזיתים שחורים ובעלעלים של פטרוזיליה, שצמחו בכל מקום בחצרו. על כל זאת יצק מחצית הכוס שמן ירוק […]

הוא עטף את כיכר הלחם המלאה בשעוונית דקה, פיתל ואטם את הקצוות בגומיות והניחה תחת לוח העץ, שעליו הוא יושב כל היום ומסתת. תחת כובד גופו של הדוד אברהם החלה מלאכת ההכנה האמיתית של הסנדביץ'. תחת כובד גופו נמעכו הלחם ותוכנו יחדיו, מיצי העגבנייה התערבו במליחותה של הגבינה, נמסכו בשמן הזית ובאדים הריחניים של הפטרוזיליה והשום וחדרו לכל רווח וחלל בבשר הלחם".
מתוך הספר "בביתו במדבר" מאת מאיר שלו, הוצאת עם עובד, עמודים 75-76