כנפיים ברוטב תפוזים, מייפל וצ'ילי

כנפיים ברוטב תפוזים, מייפל וצ'ילי של שי לי ליפא | צילום: שרית גופן, סגנון: אינה גוטמן
כנפיים ברוטב תפוזים, מייפל וצ'ילי של שי לי ליפא | צילום: שרית גופן, סגנון: אינה גוטמן

הילדים מתים עליהן, אבל גם המבוגרים ייהנו מגרסה מתקתקה לכנפיים של שי לי ליפא, עם מייפל ותפוזים שכווו-לם אוהבים

88 שיתופים | 132 צפיות

‏שי לי ליפא מסבירה: "זו מנת כנפיים עם שילוב מדויק של מתוק וחריף, שאני מכינה למשפחה כמעט בכל שבוע". המתכון פורסם לראשונה באתר השולחן

החומרים
1/2 כוס מיץ תפוזים
1/3 כוס סירופ מייפל אמיתי
2 כפות שמן זית
1 כף חומץ בלסמי
1 כפית גדושה שבבי צ’ילי
2 שיני שום קצוצות דק
גרגירי פלפל שחור
מלח
16 כנפי עוף טריות ונקיות

אופן ההכנה

1

שוטפים את הכנפיים במים קרים ומייבשים היטב בנייר סופג.

2

מערבבים את חומרי הרוטב בקערה. מוסיפים את הכנפיים ומערבבים. מכסים בניילון נצמד ומקררים שעתיים לפחות, ורצוי לילה.

3

‏מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

4

מסדרים את הכנפיים בצפיפות בשכבה אחת בתבנית ויוצקים מעל את הרוטב שנשאר בקערה.

5

אופים כ-25 דקות, הופכים ואופים עוד כ-25 דקות עד שהכנפיים שחומות ומוכנות.