כמה פשוט, ככה טעים: חיים כהן מלמד איך להכין כנאפה בבית

גאוני ונועז - כנאפה לשניים של “יפו תל אביב”. צילום: דן לב | הכנה ובדיקת המתכונים: מיכל מוזס | סגנון: דלית רוסו, השולחן
גאוני ונועז - כנאפה לשניים של “יפו תל אביב”. צילום: דן לב | הכנה ובדיקת המתכונים: מיכל מוזס | סגנון: דלית רוסו, השולחן

כל מדינת ישראל כבר התמכרה לכנאפה חמה, מלאה בגבינה ובמי סוכר. במקום לטרוח עד לדוכן הקרוב, קבלו מתכון לכנאפה שפשוט להכין בבית. כל מה שתצטרכו זה להכין את המחבת ולקפוץ לסופר

88 שיתופים | 132 צפיות

אם אתן מכורות לכנאפה, זה מתכון ששווה לגזור ולשמור. מלית הגבינה לא מתוקה אבל מי הסוכר יעשו את העבודה ויעניקו לכנאפה את המתיקות המדויקת. הקדאיף קריספי והשילוב של הכל יחד חלומי ביותר. למי שמחפשת לקחת את הכנאפה לכיוון קצת אחר – אם מוותרים על הסירופ, אפשר להגיש את הכנאפה גם כמנה ראשונה או צמחונית עם תוספת תרד או פטריות. זהו מתכון מבית היוצר של חיים כהן שפורסם לראשונה ב"השולחן". לכל מתכוני הכנאפה של השולחן.

החומרים ל2 מנות (במחבת בקוטר 28 ס”מ) | 20 דקות | קל | כשר | אפייה

לתחתית הקדאיף:

לשכבת הגבינה:

לסירופ:

אופן ההכנה

מכינים את הסירופ:

1. שמים סוכר ומים בסיר ומביאים לרתיחה. מבשלים בבעבוע עדין 5-3 דקות עד לקבלת סירופ. מכבים את האש ומוסיפים מי ורדים.

מכינים את הכנאפה ומגישים:

2. מערבבים ריקוטה וגבינת עיזים לתערובת אחידה בקערת מיקסר עם וו גיטרה או בקערה בעזרת מזלג.
3. יוצקים למחבת 4 כפות חמאה. משטחים מעל מחצית מן האטריות בשכבה אחידה. מורחים על האטריות את תערובת הגבינות ומכסים בשכבה שנייה של אטריות.
4. מטגנים על להבה בינונית כ-4-3 דקות עד שהאטריות בתחתית מזהיבות. הופכים בזהירות על צלחת גדולה ומחזירים למחבת. מטגנים 4-3 דקות עד הזהבה מהצד השני. במהלך הטיגון מוסיפים חמאה מומסת לפי הצורך. יוצקים אותה לתחתית המחבת כדי שהאטריות ייטגנו ולא ייחרכו. בכל פעם שמרגישים שהאטריות משחימות קצת מוסיפים מעט חמאה.
5. יוצקים על האטריות את כל הסירופ ומטגנים עד שנספג.
6. מעבירים לצלחת הגשה ומגישים חם.