כופתאות באו מאודות

אפשר למצוא אותן בשמות שונים, לפי ארץ מוצאן. אפשר למלא אותן בבשר, בירקות, או בפירות ים. אלו הן כופתאות הבאו – כופתאות בצק גדולות, תפוחות ואווריריות במיוחד

88 שיתופים | 132 צפיות

בַּאוֹ הוא שם כולל למגוון כופתאות בצק גדולות, תפוחות ואווריריות במיוחד. אפשר למצוא את הכופתאות הללו בשמות שונים, לפי ארץ מוצאן. בסין הן נקראות בַּאוצֲי, בווייטנאם – בַּאו, בקוראה הן נקראות ג'ינגפַּן מַנְדוּ, ובתאילנד – שְיוֹ פַּאו. אפשר למלאן במליות בשר, בירקות ובפירות ים. אפשר להכינן משלושה סוגי בצק: בצק שמרים, בצק מקמח תופח ובצק המשלב שמרים ואבקת אפייה, שהוא המוצלח ביותר לדעתי ומניב תוצאה אוורירית וטעימה במיוחד, ללא טעם דומיננטי של שמרים וללא העפיצות המוכרת של אבקת האפייה. הבצק קל להכנה ומצליח תמיד, כל עוד עוקבים היטב אחר הוראות ההכנה.

הוראות ההכנה:

החומרים ל-10 כופתאות באו

לבצק:

  • ½3 כוסות (500 גרם) קמח לבן
  • 2 כפות גדושות סוכר
  • 1 כפית שמרים יבשים (1/2 חבילה או קובייה של שמרית)
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כוס מים פושרים (ייתכן ולא תזדקקו לכל הכמות)
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 50 גרם חמאה רכה או 1/4 כוס שמן סויה
  • מעט שמן

למלית:

  • 2 כפות שמן סויה
  • 600 גרם בשר בקר (שפונדרה, צוואר או כתף), חתוך לקוביות בגודל 1x1 ס"מ
  • 1 בצל בינוני, קצוץ לקוביות בגודל 1x1 ס"מ
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1 כוכב אניס
  • 1/2 כפית גרגירי פלפל שחור
  • 4 גרגירי פלפל אנגלי – כתושים במכתש ועלי או במטחנת תבלינים
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 2 ס"מ ג'ינג'ר, קצוץ (לבישול) + 2 ס"מ ג'ינג'ר, קצוץ (למלית)
  • 2 כפות רוטב סויה כהה
  • 2 כפות גדושות סוכר
  • 1 כוס מים
  • 1 כפית שמן שומשום קלוי
  • 1 כוס בצל ירוק (החלק הירוק והלבן), קצוץ דק

אופן ההכנה:

הבצק:

  1. מניחים בקערת מערבל עם וו לישה את הקמח, הסוכר והשמרים ומערבלים. מוסיפים את אבקת האפייה ומערבלים היטב.
  2. מוסיפים 2/3 מכוס המים, את המלח ואת החמאה (או השמן) ומערבלים במהירות בינונית עד קבלת בצק רךונעים למגע שאינו נדבק לדופנות הקערה. אם הבצק קשה מדי מוסיפים עוד מהמים. ממשיכים לערבל במשך 7 דקות לפחות באותה מהירות.
  3. אוספים את הבצק לכדור, מברישים במעט שמן ומחזירים לקערה. מכסים את הקערה ביריעת ניילון נצמד ומניחים במקום חמים לתפיחה במשך 40 דקות עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  4. מסירים את יריעת הניילון הנצמד ומערבלים במשך 7 דקות. חוזרים על תהליך ההברשה וההתפחה.
  5. מחלקים את הבצק ל-10 כדורים שווים ומרדדים כל כדור לעיגול בקוטר 10 ס"מ ובעובי 7 מ"מ בערך.

המלית:

  1. מחממים סיר בינוני על אש גדולה במשך 2 דקות. מוסיפים את שמן הסויה, וכשהוא מתחיל לעשן מעט מוסיפים את הבקר והבצל ומזהיבים בכל הצדדים.
  2. מוסיפים את כל התבלינים, את הג'ינג'ר לבישול, רוטב הסויה, הסוכר והמים ומרתיחים. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש למינימום ומבשלים כשעתיים וחצי עד שהבשר רך מאוד. בודקים מדי פעם את הנוזלים, ואם חסרים מוסיפים מעט מים רותחים. בסוף הבישול לא צריכים להישאר נוזלים. אם נשארים מעט נוזלים מרתיחים ומצמצמים תוך כדי בחישה עד שהם מתאדים.
  3. מעבירים את המלית לקערה, מכסים ביריעת ניילון נצמד ומצננים לחלוטין במקרר. מוסיפים את שמן השומשום, יתרת הג'ינגר והבצל הירוק. המלית מוכנה לשימוש.

הכנת הבאו:

נוטלים עיגול בצק באו מרודד ביד מקומחת קלות ומניחים במרכזו כף גדושה או יותר מהמלית. צובטים את שולי הבצק סביב תוך כדי שמירת המלית במרכז עד שנוצרת כופתה עגולה. צובטים את ראש הכופתה תוך כדי סיבוב לקבלת הצורה הלוליינית האופיינית. מניחים על ריבוע נייר אפייה ומאדים את כל הכופתאות בסלסילת אידוי במשך 20 דקות. מוציאים את הכופתאות מהסלסילה, מצננים כמה דקות ומגישים עם רטבים לטבילה.