כדורי פנינים מאודים

הם מצופים גרגירי אורז עגול ולבן שבעת האידוי מתנפח ומצפה אותם כפנינים מבהיקות, ומכאן שמם. קבלו מתכון לכדורי פנינים מאודים בגרסה וייטנאמית מסייגון

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים ל-20 כדורים:

  • 500 גרם חזה עוף טחון
  • 2 בצלים ירוקים, קצוצים דק
  • 3 כפות קמח אורז או קורנפלור
  • 50 גרם בייקון מעושן, קצוץ דק או חזה אווז מעושן (לא חובה)
  • 2 כפות כוסברה, קצוצה
  • 1 שן שום, כתושה
  • 1 ביצה
  • 2 כפות פירורי לחם טריים
  • 2 כפיות שמן שומשום
  • 5 ס"מ (2 כפיות גדושות) ג'ינג'ר, קלוף וקצוץ דק
  • 1 כף רוטב דגים (נוק נם או נם פלה)
  • 1 כפית סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • פלפל שחור
  • 1 כוס אורז עגול, מושרה במים במשך שעתיים ומסונן

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את כל המרכיבים עד יצירת תערובת אחידה, מכסים ביריעת ניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעתיים להתייצבות.
  2. יוצרים מהתערובת 20 כדורים שווים ומגלגלים אותם בציפוי האורז בכל הצדדים.
  3. מניחים את הכדורים בסלסילת אידוי על עיגולי נייר אפייה במרווחים של 2 ס"מ.מאדים במשך 20 דקות לפי הוראות האידוי. מגישים חם עם רטבים לטבילה.

מגוונים: אפשר לצפות את הכדורים בפניני טפיוקה מושרים במים במשך שעה.