כדורי פנינים מאודים
הם מצופים גרגירי אורז עגול ולבן שבעת האידוי מתנפח ומצפה אותם כפנינים מבהיקות, ומכאן שמם. קבלו מתכון לכדורי פנינים מאודים בגרסה וייטנאמית מסייגון
88 שיתופים | 132 צפיות
החומרים ל-20 כדורים:
- 500 גרם חזה עוף טחון
- 2 בצלים ירוקים, קצוצים דק
- 3 כפות קמח אורז או קורנפלור
- 50 גרם בייקון מעושן, קצוץ דק או חזה אווז מעושן (לא חובה)
- 2 כפות כוסברה, קצוצה
- 1 שן שום, כתושה
- 1 ביצה
- 2 כפות פירורי לחם טריים
- 2 כפיות שמן שומשום
- 5 ס"מ (2 כפיות גדושות) ג'ינג'ר, קלוף וקצוץ דק
- 1 כף רוטב דגים (נוק נם או נם פלה)
- 1 כפית סוכר
- 1/2 כפית מלח
- פלפל שחור
- 1 כוס אורז עגול, מושרה במים במשך שעתיים ומסונן
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה את כל המרכיבים עד יצירת תערובת אחידה, מכסים ביריעת ניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעתיים להתייצבות.
- יוצרים מהתערובת 20 כדורים שווים ומגלגלים אותם בציפוי האורז בכל הצדדים.
- מניחים את הכדורים בסלסילת אידוי על עיגולי נייר אפייה במרווחים של 2 ס"מ.מאדים במשך 20 דקות לפי הוראות האידוי. מגישים חם עם רטבים לטבילה.
מגוונים: אפשר לצפות את הכדורים בפניני טפיוקה מושרים במים במשך שעה.