כדורי הודו פריכים

אוהבים דים סאם? נהדר! קבלו מתכון לכדורי הודו פריכים שיקפיץ לכם את חוויית המטבח הסיני לגובה

88 שיתופים | 132 צפיות

מחית קארי אדום מכילה כמות נאה של גלנגל, המעניק לה ארומה ייחודית אך אין להשיג גלנגל טרי בארץ, אלא יבש בלבד. במתכון המקורי משתמשים בבשר חזיר טחון, אך אפשר להשתמש בבשר הודו (לא בחזה) או בבקר (לא שמן).

החומרים ל-30 יחידות

לכדורים:

  • 700 גרם הודו אדום, טחון טרי
  • 1 כוס שעועית Snake beansאו שעועית ירוקה, פרוסה לטבעות בעובי 1/2 ס"מ
  • 1 כוס פירורי לחם טריים
  • 1 חלבון מביצה גדולה
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות רוטב דגים
  • ½1 כפיות ממרח קארי אדום
  • 2 עלי קפיר ליים, מושרים במים קרים במשך 10 דקות וקצוצים דק מאוד או 2 עלים בינוניים מעץ לימון או ליים, קצוצים דק
  • 1 כף קמח אורז או קורנפלור

לציפוי:

  • 2 כוסות קמח
  • 2 ביצים, טרופות
  • 3 כוסות פנקו
  • שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

  1. מערבבים היטב בקערה רחבה את כל מרכיבי הכדורים, מכסים ביריעת ניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 15 דקות להתייצבות.
  2. יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר 3 ס"מ, מניחים אותם ברווחים של 1 ס"מ במגש שטוח ומעבירים למקפיא למשך שעה לפחות.
  3. מגלגלים את הכדורים בקמח, מנערים מעודפים, טובלים בביצים הטרופות, מסננים היטב ומגלגלים בפנקו עד ציפוי בכל הצדדים. מעבירים את הכדורים למקרר להפשרה אטית.
  4. מטגנים את הכדורים בשמן עמוק בחום של 180 מעלות עד שהם מזהיבים ומוכנים מבפנים. מגישים חם עם רטבים לטבילה.