כבר לא הערת שוליים

"הערת שוליים", סרטו של הבמאי יוסף סידר, הוא בין 5 המתמודדים הסופיים לזכייה באוסקר, בפרס הסרט הזר הטוב ביותר

88 שיתופים | 132 צפיות

הסרט "הערת שוליים", בבימויו של יוסף סידר, הוא אחד מחמשת הסרטים שהגיעו לשלב הגמר בקטגוריית הסרט הזר הטוב ביותר, לקראת טקס האוסקר שייערך ב-26 בפברואר.

מדברים במספרים

זוהי הפעם השנייה שסרט של סידר זוכה להתמודד בתחרות. לפני ארבע שנים היה זה הסרט "בופור" שהתמודד על הפרס הנחשב. "הערת שוליים" הוא סרטו הרביעי של סך הכל של סידר והסרט השני שלו, כאמור, שמתמודד על האוסקר.

"הערת שוליים" מגולל את מערכת היחסים המורכבת בין אב לבנו, שניהם חוקרי תלמוד. הסרט כבר זכה בפרס התסריט הטוב ביותר בפסטיבל קאן, אליו לא הספיק סידר להגיע, וב-9 פרסי אופיר בישראל.

בעצם ההתמודדות של "הערת שוליים", מחזיר סידר את הנציגות הישראלית לאוסקר, לאחר שלוש שנים רצופות בהן לא התברג אף סרט ישראלי לתחרות.

האיום האירני

המועמד המוביל השנה בקטגוריית הסרט הזר הוא הסרט "פרידה", סרט תוצרת אירן, שאף זכה בפרס הסרט הזר הטוב ביותר ב"גלובוס הזהב" האחרון.

בפעם הקודמת, בשנת 2008, הפסיד סידר את הפרס לסרט האוסטרי "הזייפנים", נקווה שהפעם הוא יגרוף את האוסקר, ושסידר יגיע בזמן לטקס, להגיד תודה להוריו שהביאוהו עד הלום ולהניף את הפרס הנחשב.

טריילר: