כבד קצוץ על בריוש צימוקים

מתכון לכבד קצוץ עם הצעת הגשה מקורית: כדורי כבד על מצע של בריושים עם צימוקים

88 שיתופים | 132 צפיות

בינוני, לא כשר

כבד קצוץ מעולם לא הצטיין במראה מלבב או בצבע המושך את העין, אבל טעמו מעורר אצל רבים זיכרונות נוסטלגיים נעימים. הפעם החלטתי לשדרג את מראהו; אפיתי בריושים מנוקדים בצימוקים, פרסתי אותם לפרוסות, קרצתי צורות, מרחתי בצ'ילי מתוק, עיצבתי מהכבד הקצוץ כדורים וקישטתי את פניו בביצה קשה מגוררת.

החומרים ל-10–12 מנות:

לכבד הקצוץ:

  • 3 בצלים בינוניים, קצוצים
  • 1/2 ק"ג כבדי עוף טריים
  • 6 כפות שמן זית
  • 3 ביצים קשות
  • מלח, פלפל שחור גרוס

לבריוש הצימוקים (2 תבניות אינגליש קייק):

  • 25 גר' שמרים טריים
  • 1/4 כוס מים פושרים
  • 4 כפות סוכר
  • 1/2 ק"ג קמח, מנופה
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 6 ביצים
  • 250 גר' חמאה רכה, חתוכה לקוביות
  • 150 גרם צימוקים מעורבבים עם 1/2 כפית קמח
  • מעט צ'ילי מתוק להגשה

אופן ההכנה:

הכבד:
1 מטגנים את הבצלים במחבת עד הזהבה.
2 שוטפים היטב את הכבדים, מייבשים ומוסיפים למחבת. מטגנים אותם היטב מכל הצדדים עד שהם עשויים.
3 טוחנים שתי ביצים וחצי (משאירים חצי ביצה קשה לקישוט) עם הכבדים והבצל במטחנת בשר או במעבד מזון. מעבירים לקערה, מערבבים ומתבלים במלח ובפלפל.

בריוש הצימוקים:
1. מניחים את השמרים, המים, כף אחת מהסוכר וכפית קמח בקערה בינונית ומערבבים. משאירים למשך כ-20–25 דקות, עד שהתערובת תוססת.

2. מערבבים בקערה גדולה את שארית הסוכר והקמח ואת המלח ויוצרים גומה במרכז.

3. בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם תערובת השמרים התוססים ויוצקים את התערובת שמתקבלת אל הקערה הגדולה במרכז הגומה. לשים את הבצק במשך כ-5 דקות, ומוסיפים תוך כדי לישה את קוביות החמאה הרכה ואת הצימוקים המקומחים. מעבירים את הבצק אל משטח עבודה ולשים עד שמתקבל בצק גמיש וחלק. אם הבצק דביק מדי, מוסיפים עוד קמח.

4 מעבירים את הבצק לקערה, מכסים במגבת לחה ומניחים במקום חמים למשך כשעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו. לשים את הבצק שוב ומניחים אותו מכוסה להתפחה נוספת במשך כשעה.

5 מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים היטב את 2 תבניות האינגליש קייק. יוצרים מהבצק 2 גלילות מוארכות, מניחים בתבניות, מכסים במגבת ומתפיחים למשך כ-30 דקות. מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-40 דקות, עד שהמאפים מזהיבים.

מגישים
ממתינים עד שהבריושים מתקררים, פורסים לפרוסות וקורצים צורות בעזרת חותכן בצורת לב. מורחים כל פרוסה במעט צ'ילי מתוק וצרים עיגולים מתערובת הכבד הקצוץ. מניחים כדור כבד קצוץ במרכז כל לב ובעזרת מגררת מרסקים את חצי הביצה הקשה על פני הכדורים – לקישוט.

מקצרים
אפשר להשיג היום בריושים טריים בקונדיטוריות טובות, ואם אין לכם זמן ו/או סבלנות להכין אותם בעצמכם תוכלו לקצר את הדרך למנה על ידי רכישתם מראש. אם בכל זאת תרצו להכין את הבריושים בעצמכם, תרוויחו מאפה טרי, ריחני, נימוח ומגרה במיוחד.

* טיפ: לפני האפייה אפשר למרוח את הבריושים בביצה טרופה, להוספת ברק.

מצרכים:

כבד קצוץ מעולם לא הצטיין במראה מלבב או בצבע המושך את העין, אבל טעמו מעורר אצל רבים זיכרונות נוסטלגיים נעימים. הפעם החלטתי לשדרג את מראהו; אפיתי בריושים מנוקדים בצימוקים, פרסתי אותם לפרוסות, קרצתי צורות, מרחתי בצ'ילי מתוק, עיצבתי מהכבד הקצוץ כדורים וקישטתי את פניו בביצה קשה מגוררת.


החומרים ל-10–12 מנות:


לכבד הקצוץ:

  • 3 בצלים בינוניים, קצוצים
  • 1/2 ק"ג כבדי עוף טריים
  • 6 כפות שמן זית
  • 3 ביצים קשות
  • מלח, פלפל שחור גרוס

לבריוש הצימוקים (2 תבניות אינגליש קייק):

  • 25 גר' שמרים טריים
  • 1/4 כוס מים פושרים
  • 4 כפות סוכר
  • 1/2 ק"ג קמח, מנופה
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 6 ביצים
  • 250 גר' חמאה רכה, חתוכה לקוביות
  • 150 גרם צימוקים מעורבבים עם 1/2 כפית קמח
  • מעט צ'ילי מתוק להגשה

אופן ההכנה:

הכבד:

1 מטגנים את הבצלים במחבת עד הזהבה.
2 שוטפים היטב את הכבדים, מייבשים ומוסיפים למחבת. מטגנים אותם היטב מכל הצדדים עד שהם עשויים.
3 טוחנים שתי ביצים וחצי (משאירים חצי ביצה קשה לקישוט) עם הכבדים והבצל במטחנת בשר או במעבד מזון. מעבירים לקערה, מערבבים ומתבלים במלח ובפלפל.


בריוש הצימוקים:


1. מניחים את השמרים, המים, כף אחת מהסוכר וכפית קמח בקערה בינונית ומערבבים. משאירים למשך כ-20–25 דקות, עד שהתערובת תוססת.

2. מערבבים בקערה גדולה את שארית הסוכר והקמח ואת המלח ויוצרים גומה במרכז.

3. בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם תערובת השמרים התוססים ויוצקים את התערובת שמתקבלת אל הקערה הגדולה במרכז הגומה. לשים את הבצק במשך כ-5 דקות, ומוסיפים תוך כדי לישה את קוביות החמאה הרכה ואת הצימוקים המקומחים. מעבירים את הבצק אל משטח עבודה ולשים עד שמתקבל בצק גמיש וחלק. אם הבצק דביק מדי, מוסיפים עוד קמח.

4 מעבירים את הבצק לקערה, מכסים במגבת לחה ומניחים במקום חמים למשך כשעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו. לשים את הבצק שוב ומניחים אותו מכוסה להתפחה נוספת במשך כשעה.

5 מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים היטב את 2 תבניות האינגליש קייק. יוצרים מהבצק 2 גלילות מוארכות, מניחים בתבניות, מכסים במגבת ומתפיחים למשך כ-30 דקות. מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-40 דקות, עד שהמאפים מזהיבים.


מגישים

ממתינים עד שהבריושים מתקררים, פורסים לפרוסות וקורצים צורות בעזרת חותכן בצורת לב. מורחים כל פרוסה במעט צ'ילי מתוק וצרים עיגולים מתערובת הכבד הקצוץ. מניחים כדור כבד קצוץ במרכז כל לב ובעזרת מגררת מרסקים את חצי הביצה הקשה על פני הכדורים – לקישוט.

מקצרים

אפשר להשיג היום בריושים טריים בקונדיטוריות טובות, ואם אין לכם זמן ו/או סבלנות להכין אותם בעצמכם תוכלו לקצר את הדרך למנה על ידי רכישתם מראש. אם בכל זאת תרצו להכין את הבריושים בעצמכם, תרוויחו מאפה טרי, ריחני, נימוח ומגרה במיוחד.


* טיפ:
לפני האפייה אפשר למרוח את הבריושים בביצה טרופה, להוספת ברק.