קיצוצים במטבח: כל הטיפים להכנת כבד קצוץ מנצח

כבד קצוץ | צילום: דן לב, סגנון: דלית רוסו
כבד קצוץ | צילום: דן לב, סגנון: דלית רוסו

רוצה להכין ממרח כבד קצוץ ממכר ומפוצץ בטעם? אורלי פלאי ברונשטיין מגלה את כל כל הסודות, הטיפים והטריקים שצריך להכיר. לגזור ולשמור לפסח

88 שיתופים | 132 צפיות

4 מנות | 45 דקות | קל | כשר | עוף

כבד קצוץ מושלם שמכינים בסך הכל מכבדי עוף, בצל וביצים קשות – אבל כל כך הרבה טעם מרוויחים מהשידוך הזה. כמו שלמדנו בשנות הצנע, שבהן הכינו כבד קצוץ בלי כבד בכלל, סוד הטעם הוא הבצל המטוגן עד מתיקות. אז תהיו נדיבים – 5 בצלים זה המינימום. לטעם אשכנזי אותנטי טגנו את הכבדים בשומן אווז, ואם אתם מתגעגעים לממרח של סבתא – צלו את הכבדים על האש (כמנהג שומרי הכשרות). הפלפל השחור נותן את הטאץ’ האחרון ומעצים את טעמי הכבד על רקע המתקתקות של הבצל.

החומרים

1/2 ק"ג כבדי עוף טריים ובהירים במיוחד ("בלונדינים" בשפת הקצבים)
4 כפות שומן אווז
5 בצלים קצוצים
מלח
פלפל שחור גרוס
3 ביצים קשות וקלופות

אופן ההכנה

1. מחממים מחבת כבדה ורחבה עם שומן ומטגנים בצלים כ-30 דקות על להבה נמוכה עד שהם רכים מאוד ושחומים.

2
צולים את הכבדים על גריל רק עד שהם משנים גוון, הופכים וצולים מהצד השני. מצננים. לחילופין מוציאים את הבצלים מהמחבת בעזרת כף מחוררת ומטגנים את הכבדים במחבת חמה 4-3 דקות עד שהם שחומים משני הצדדים. מתבלים במלח ופלפל שחור ומצננים היטב.

3. קוצצים את הכבדים, הבצלים והביצים בסכין או מעבירים למעבד מזון ומפעילים בפולסים קצרים. לכבד קצוץ יש מרקם גרגרי ולא קרמי כמו פּטֶה. טועמים ומתקנים תיבול.

4. שומרים במקרר בכלי אטום עד ההגשה. לכבד יש נטייה להתחמצן ולקבל קרום, אז כדאי לערבב מעט לפני ההגשה.

רוצה מתכוני כבד קצוץ נוספים? היכנסי לאתר "השולחן"