ארוחת צהריים צמחונית ב-5 דקות: ירקות וטופו בקארי אדום

ירקות וטופו בקארי אדום | צילום: שרית גופן, סטיילינג: אינה גוטמן
ירקות וטופו בקארי אדום | צילום: שרית גופן, סטיילינג: אינה גוטמן

תבשיל קארי קלאסי: מוסיפים את המחית ואת הירקות שאוהבים ומבשלים עם חלב קוקוס עד שהכל מתרכך ומסמיך - קל, מהיר, טעים והכי בריא שיש

88 שיתופים | 132 צפיות

8-6 מנות | חצי שעה | קל מאוד | כשר | טבעוני

את הרעיון למתכון הזה שאבתי מזוג תרמילאים תאילנדים, שבישלו לידנו באתר קמפינג בניו זילנד. עד אז לא ידעתי להכין קארי והופתעתי לגלות כמה זה קל במיוחד כשמצטיידים במחית קנויה. משם הדרך לארוחת ערב משביעה קצרה מאוד.

החומרים

1 כף שמן
5-3 כפות מחית קארי אדומה
3 שיני שום קצוצות
1 כפית שורש ג'ינג'ר קצוץ
4 כוסות נוזל קוקוס (עדיף ללא חומרים משמרים)
1 בטטה חתוכה לקוביות בגודל 4-3 ס"מ
2 כוסות קוביות דלעת או דלורית בגודל 4-3 ס"מ
100 גרם טופו חתוך לקוביות בגודל 4-3 ס"מ
2 כוסות פרחי כרובית קטנים
2 כוסות שעועית ירוקה עדינה מופשרת
2 כוסות אפונה ירוקה מופשרת
2 כוסות פרחי ברוקולי קטנים
חופן עלי בזיליקום טריים

אופן ההכנה

1. מחממים שמן בסיר רחב, מוסיפים משחת קארי ומערבבים 30 שניות לפתיחת טעמי המחית. מוסיפים שום וג'ינג'ר ומערבבים היטב.

2. יוצקים לסיר נוזל קוקוס ומביאים לרתיחה. מוסיפים בטטה, דלעת וטופו ומבשלים מכוסה על להבה בינונית-נמוכה 20 דקות עד שהירקות רכים.

3. מוסיפים את יתר הירקות, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים עוד 3 דקות. מפזרים בזיליקום טרי ומגישים עם אורז.

רוצה מתכונים נוספים עם קארי? היכנסי לאתר "השולחן"