ירקות ודגים עונתיים בטמפורה

ירקות ודגים עונתיים בסגנון פריטו מיסטו | צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: ענת לבל
ירקות ודגים עונתיים בסגנון פריטו מיסטו | צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: ענת לבל

השף עומר אבישר ממסעדת קלארו מרענן את מנת הדג עם מתכון בסגנון פריטו מיסטו: תערובת מטוגנת של כל מה שטוב בים, בתוספת ירקות

88 שיתופים | 132 צפיות

 

מנה עיקרית לא שגרתית שעושה טייק אוף על הדג המסורתי – לוקחים מכל טוב הים והירקות הכי עונתיים – עוטפים בציפוי טמפורה פריך וטובלים בוויניגרטים מרעננים

החומרים ל- 4­-6 מנות | בינוני | לא כשר

1 כוס קמח טמפורה
3 קוביות קרח
2 כוסות (1/2 ליטר) מי סודה קרים
5 יחידות אספרגוס
1 ברוקולי
10 יחידות במיה
5 צנוניות חצויות לאורכן
10 יחידות שעועיות ירוקה
5 יחידות שרימפס קריסטל נקי
10 יחידות קלמרי פרוס לטבעות עבות
1 כוס קמח
1 כף פפריקה מתוקה
מלח, פלפל שחור
10 דגים קטנים (ברבוניות, סרדינים, מליטות או סרגוסטים) מושרים במי קרח

לוויניגרט עגבניות שרי
150 גר' עגבניות שרי חצויות
1 כף מיץ לימון סחוט
3 כפות שמן זית
3 כפות שמן קנולה
מלח
סוכר

לציזיקי
1 גביע (200 גר') יוגורט
1 שן שום מגוררת
2 מלפפונים מגוררים
חופן שמיר קצוץ
חופן נענע קצוצה
קליפת מלימון אחד מגוררת
1 כף שמן זית
מלח

לוויניגרט כוסברה ושום
חופן עלי כוסברה
3 שיני שום
1 פלפל צ'ילי ירוק חריף
3 כפות מיץ לימון סחוט
3 כפות שמן זית
2 קוביות קרח

אופן ההכנה

1. מניחים את קמח הטמפורה בקערה, מוזגים את הסודה תוך כדי ערבוב, מוסיפים את הקרח ומערבבים עד קבלת בלילה נוזלית.
2. טובלים את הירקות בבלילת הטמפורה כשהיא קרה מאוד.
3. מנערים משאריות ומטגנים בשמן עמוק. מטגנים באותה צורה את השרימפס והקלמרי.
4. מערבבים את הקמח, הפפריקה, המלח והפלפל. מנערים מעט את הדגים, מעבירים לתערובת הקמח המתובל ומטגנים בשמן עמוק במשך כמה דקות עד שהדגים עשויים.

ויניגרט העגבניות
1. טוחנים את העגבניות במעבד מזון.
2. מוסיפים את מיץ הלימון והשמנים בהזלפה עדינה תוך כדי טחינה.
3. מתבלים במעט מלח וסוכר.
4. אם הוויניגרט סמיך מדי אפשר להוסיף מעט מים.

הצזיקי
1. מערבבים את כל המרכיבים בקערה ומתקנים תיבול.

ויניגרט הכוסברה והשום
1. טוחנים את המרכיבים במעבד מזון במשך דקה עד קבלת מרקם גס.

ההרכבה
1. מסדרים את ירקות הטמפורה, פירות הים והדגים בצלחת הגשה גדולה ומזלפים את הרטבים.

ירקות ודגים עונתיים בסגנון פריטו מיסטו | צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: ענת לבל
ירקות ודגים עונתיים בסגנון פריטו מיסטו | צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: ענת לבל

 

 

לעוד מתכונים של השף עומר אבישר ממסעדת קלארו

פורקטה טלה ממולאת על תבשיל פולנטה ומנגולד
ברד פודינג מחלת חג עם גלידת יוגורט, דבש ולבנדר
סלט סלקים צלויים עם פלמידה כבושה
גספצ'ו זוקיני