יוצאים לאור

היציאות הראשונות עם התינוק מהבית כרוכות בלא מעט התלבטויות. במה להלביש? מה לארוז? ואיך מחתלים בקניון? לפניכם המדריך עם כל מה שצריך. צאו בחוץ!

88 שיתופים | 132 צפיות

היציאות הראשונות עם התינוק החדש הן חוויה אמיתית: אתם מסתובבים לכם עם העגלה או עם המנשא, ומרגישים בעננים. נדמה לכם שכולם מסתכלים רק עליכם – ואכן כל רגע מישהו עוצר אתכם להציץ בעגלה, וכמובן שאתם בטוחים שהתינוק שלכם הוא הכי חמוד בעולם – וגם זה, אגב, לגמרי נכון.

עם כל האושר שבחוויית היציאה, למען האמת זו לוגיסטיקה לא פשוטה – בין אם מדובר בטיול קצרצר של עשר דקות ברחבי השכונה, בין אם בקפיצה לסופר "רק כדי לקנות חלב" ובין אם בסיבוב בקניון, כי עם תינוק רך בימים אי אפשר לצפות מה יילד הרגע הבא, ולכן כדאי לצאת ערוכים לכל מצב. אז לפני שאתם סוגרים מאחוריכם את הדלת, קבלו את המדריך המלא ליציאה עם התינוק.

מתלבשים: עיקרון השכבות

בחודשים הראשונים לחייו קשה לתינוק לשמור על חום גופו, לכן יש להקפיד לחממו. ההמלצה היא להלביש את התינוק בשכבות שיאפשרו התאמה לכל שינויי מזג האוויר – בחוץ בשמש או במקום מקורה עם מיזוג אוויר. עם זאת, אין להפריז במספר השכבות כדי לאפשר לו להניע את כל איבריו בחופשיות ובנוחות.

עד גיל חודשיים-שלושה העיקרון פשוט: שכבה אחת יותר מזו שלובש ההורה. מגיל שלושה חודשים ומעלה אפשר לבחון על פי חומן של כפות ידיו, אם הן קרות או חמות – ולהסיק אם הוא לבוש מספיק. קחו איתכם בתיק לפחות חליפה אחת נוספת להחלפה על כל חלקיה, כולל הגרביים, למקרה שהבגדים יירטבו או יתלכלכו.


קחו איתכם שכבות לבגדים ושמיכה

אוכלים 1: מנות מוכנות

תינוקות בריאים הניזונים מחלב אם או מתרכובת מזון לתינוקות בלבד, אינם זקוקים לתוספת מים או נוזלים אחרים. רק בשלב המעבר למזון מוצק, כלומר מגיל ארבעה-שישה חודשים, יש צורך בהשלמת נוזלים. בכל מקרה, מי שתייה של תינוקות וכן מים המשמשים להכנת תרכובת מזון לתינוקות, חייבים להיות בטוחים.

עד גיל שנה יש להרתיח לפחות למשך שתי דקות את כל סוגי המים, כולל מים מינרליים, מים מבקבוקים, מים במיכלים, מי ברז ומים ממתקני טיהור ביתיים, ולצנן לפני השימוש לטמפרטורת החדר. מומלץ גם להשתמש במי ברז המכילים תוספת של המינרל פלואוריד (החיוני לבריאות השיניים), כשתייה וכבסיס להכנת תרכובת מזון לתינוקות.

לתינוקות שאינם יונקים – מומלץ לקחת כשיוצאים מהבית מחלק מנות המכיל תרכובת מזון לתינוקות במינון המתאים, ובקבוק נקי עם מים פושרים שהורתחו קודם. לתינוקות שאוכלים גם מזון מוצק – מומלץ להצטייד בכפיות ובארוחה קטנה כגון מחית פרי או ירק. שימו לב: האוכל המוכן הקנוי (כמו מחיות הפרי והירק) לא מומלץ על בסיס יומיומי, אלא רק כפתרון כשיוצאים מהבית.


אפשר להאכיל במחית פרי כשהפעוט בעגלה

אוכלים 2: הנקה מחוץ לבית

יציאה מהבית אינה מחייבת הפסקת הנקה. מי שמחפשת דיסקרטיות יכולה להיעזר בסינרי ההנקה שהומצאו בדיוק לשם כך. אלה סינרי בד המכסים את התינוק ואת אזור החזה של האם ומאפשרים להיניק בנוחות בכל מקום. גם חיתול בד או שמיכה עשויים לעזור לאותה מטרה, ואם את מגיעה לקניון או לחנות של מוצרים לתינוקות – כדאי לבדוק אם יש שם פינת הנקה מסודרת.


יש מקומות כמו קניון או חנויות ילדים בהם יש לעיתים פינת הנקה מסודרת

זזים: מתגלגלים או סוחבים?

מתלבטים האם להכניס את העגלה לתא המטען של המכונית או שמא להצטייד דווקא במנשא? הכל תלוי במטרת היציאה.

למה עגלה? כשהתינוק אוהב ורגיל לשבת בה, כשאתם מתכוונים לצעוד יותר מ-100 מטרים מהמכונית לחנות/ לבית הקפה/ לרופא, כשהתינוק כבר גדול וכבד וקשה לסחוב אותו לזמן רב במנשא, כשיש הרבה תיקים ושקיות לסחוב – בקיצור, כמעט תמיד. כל עוד התינוק בעגלה אפשר להתנהל בידיים חופשיות ולהניח את כוס הקפה על הקונסולה שבין ידיות העגלה; וגם אם התינוק לא רגוע ואתם מכניסים אותו בכל זאת למנשא, לא צריך לסחוב גם אותו וגם את התיק – בשביל זה יש עגלה. אגב, תמיד כדאי שיהיה בעגלה מתקן עם צעצוע מנגן או מרשרש להנאת התינוק.

למה מנשא? גם אם אתם מאוד אוהבים את העגלה ומרגישים נוח איתה, הרי את המנשא תמיד אפשר לקחת בסל של העגלה או בתיק ההחתלה, ולהשתמש בו בעת הצורך. יתרון המנשא הוא בהיותו קליל וקומפקטי, ולעולם אין לדעת מתי הוא עשוי להיות שימושי: להרגעת התינוק בשעה שלא צפיתם שתהיו בה מחוץ לבית, ברחוב שעובר שיפוץ ואי אפשר להסיע בו את העגלה, אולי הבייבי יחליט שהוא חייב על הידיים בדיוק באמצע התור בבנק? חוק מרפי אומר שהיום שבו תצאו בלי מנשא מהבית, הוא היום שבו תזדקקו לו בוודאות.

מתי המנשא יכול לעזור?

  • בסידורים ובקניות שדורשים ידיים פנויות ו/או התניידות בתוך חנות עם מעברים צפופים.
  • בכל מקום שלא נוח להתנייד בו עם עגלה: ברכבת התחתית בחו"ל, בשדות תעופה, בתחנות הרכבת, ברחובות סואנים ולא ידידותיים לעגלות (בקרוב תגלו כמה זה לא נדיר).
  • בהתניידות עם שני ילדים קטנים: למה לרוץ אחרי שניים כשאפשר להעמיס אחד עלינו?
  • בהתניידות עם תאומים: מנשא מאפשר התניידות נוחה עם עגלת יחיד.
  • בימים גשומים וקרים: לובשים את הילד במנשא, סוגרים עליו את המעיל שלכם וכך יהיה לו חם ונעים, והמטריה שלכם תגן גם עליו.
  • במקומות שבהם לא מתאים לתת לפעוט שכבר הולך, להתרוצץ: בקניונים, בבתי חולים, במוסך וכדומה.


מנשא מאפשר לשאת את התינוק עליכם ומשאיר את הידיים פנויות

אורזים: מה כדאי לקחת בתיק?

לפני שנפרט מה כדאי לשים בתיק, נתייחס קודם לנקודה חשובה לא פחות: איזה תיק? השוק מציע עשרות אפשרויות ובדרך כלל במחירים די גבוהים. ההשקעה אמנם לא פעוטה, אך משתלמת – מדובר באביזר שילווה אתכם לאורך זמן (גם עם הילדים הבאים), אז כדאי לבחור בתיק איכותי.

הבחירה בין תיק גב לתיק צד תלויה בהעדפה האישית שלכם. בחנו את מספר התאים וגודלם – ביניהם תאים קטנים למוצץ/ טלפון/ מפתחות, גדולים יותר לבגדים, לחיתולים ואף לתיקיית מסמכים, ובדקו שיש תופסנים המאפשרים להצמיד את התיק לעגלה.

ועכשיו לתכולה (את רוב הדברים תוכלו להשאיר באופן קבוע בתיק ורק לחדש ולהשלים לפי הצורך, מיציאה ליציאה):

  • חיתולים להחלפה
  • קרם לטוסיק
  • חיתול בד
  • מגבונים
  • סט בגדים להחלפה
  • משטח החתלה
  • צעצוע קטן ואהוב על התינוק
  • בקבוק אחד לפחות בתוך שומר טמפרטורה
  • כלי לניקוי הבקבוק
  • מוצץ (אם התינוק לוקח)
  • מחלק מנות מלא
  • סינר הנקה לאם המיניקה
  • שמיכה בהתאם לעונה (גם בקיץ, בגלל המזגנים)
  • כובע (בהתאם לעונה)
  • לתינוק שכבר אוכל מוצקים: ארוחת פירות/ ירקות, חטיף/ עוגיה, וסינר
  • מסמכים הקשורים לתינוק (בביקורים בטיפת חלב או אצל הרופא, מאוד יקל עליכם למצוא בשליפה את כרטיס קופת החולים ואת המסמכים מהלידה)


תמיד טוב לקחת בקבוק ולהאכיל בחוץ

מתניעים

רגע לפני היציאה מומלץ לתכנן שכל יציאה מהבית תהיה לאחר שהתינוק אכל, לבוש בבגדים נקיים ועם חיתול נקי. החליפו לו חיתול גם אם אינו מאוד רטוב, בעיקר אם מדובר ביציאה שמלווה בנסיעה ממושכת ברכב – זה לא נעים לשבת על חיתול רטוב. כך תקבלו תינוק נינוח ורגוע ככל האפשר.

אם אתם מתכננים נסיעה במכונית, יש להקפיד תמיד על שימוש בכיסא בטיחות/ סלקל בעל תו תקן, ולפני הכנסת התינוק לכיסא חובה לבדוק שהכיסא לא חם מדי, במיוחד חגורות הקשירה ואבזמי החיבור המתכתיים שבדרך כלל מתחממים מאוד במגע עם קרני השמש. בכל נסיעה יש להקפיד לחגור את התינוק היטב בהתאם להוראות.


להקפיד לקשור את הפעוט היטב בעגלה

שואלים: מה עושים כאשר…?

יציאה עם התינוק מזמנת לא אחת גם סיטואציות מורכבות שמצריכות לוגיסטיקה ויצירתיות.

הנה תשובות לשאלות נפוצות:

את/ה לבד עם התינוק בקניון ופתאום צריך/ה לשירותים. מה עושים?
אם התינוק בעגלה, העדיפו להיכנס לשירותי נכים. לרוב העגלה נכנסת לתאים האלה ואין בעיה. אם אתם עם מנשא, תגלו שאפשר לעשות את זה גם עם תינוק שתלוי עליכם. אפשרות אחרת היא לבקש עזרה מאנשים שנראים לכם אמינים.

אתם בקניון וצריכים להחליף חיתול לתינוק. איך עושים את זה באופן הנוח והבטוח ביותר?
במרבית המקומות הציבוריים, כמו קניונים, מסעדות ובתי קפה, תמצאו בשירותים שולחן החתלה שמאושר על ידי תו תקן ומצויד ברצועות לחגירת התינוק שימנעו ליפול ממנו. הוא נוח ומומלץ להשתמש בו. במקומות אחרים – יש לחתל על הרצפה על גבי משטח החתלה ייעודי או מאולתר (כמו שמיכה, חיתול וכדומה). כדי למנוע נפילות משולחן ההחתלה עדיף תמיד לחתל על הרצפה עם משטח החתלה.

ערכתם קניות ואתם צריכים להעמיס את השקיות ואת התינוק לרכב. מה קודם למה?
אם משתמשים בעגלת הסופרמרקט כשהפעוט יושב בתוכה – מומלץ להכניס קודם את השקיות לרכב, להשאיר את הפעוט בעגלת הסופרמרקט ואז להחזיר את העגלה ולקחת את הפעוט לרכב. אם מדובר בתינוק ששוכב בעגלה או בסלקל – מומלץ להכניס קודם אותו לרכב (ולהשאיר את הדלת פתוחה מעט ו/או את החלון פתוח לרווחה) ואחר כך להכניס את השקיות, כדי שהתינוק לא יישאר במגרש החניה ללא השגחה כשאתם עסוקים עם הקניות, כשלידו חולפות מכוניות.

אתם נוסעים ברכב עם תינוק ופעוט, באיזה סדר יוצאים מהרכב?
מומלץ להוציא מהרכב קודם את התינוק, להושיבו בעגלה ולהתארגן עם כל הציוד הנדרש עבורו, ורק כשמוכנים לתזוזה – להוציא את הפעוט שכבר הולך בעצמו. בזמן הזה חשוב כמובן לא להשאיר את הפעוט ברכב הסגור, אלא לפתוח דלת ו/או חלון.


אפשר להשתמש בעגלת הסופרמרקט כשהפעוט יושב בתוכה