טרקלין פתאל החדש: כמה יעלו לך שלוש שעות של פינוקים?

טרקלין פתאל | צילם: רגב כלף
טרקלין פתאל | צילם: רגב כלף

נסענו בלימוזינה לטרקלין פתאל החדש שכולל ארוחות שף והסעה עד דלת המטוס, אבל האם זה באמת שווה 600 דולר לביקור?

88 שיתופים | 132 צפיות

השבוע יישרנו קו עם דובאי ולוס אנג'לס בתחום הלקשרי החדש: המראות ונחיתות יוקרה וטרמינליים פרטיים לבעלי שררה וממון. בנתב"ג נחנך  "טרמינל פתאל", טרמינל פרטי אקסקלוסיבי (1,300 מ"ר) הראשון מסוגו בישראל שמבטיח נוחות מקסימלית לטסים מהארץ ולמגיעים אליה. קהל היעד מאד ממוקד: אורחים רשמיים של המדינה, נשיאים, ראשי ממשלות ואנשי ממשל, משלחות בינלאומיות רמות דרג, מנהלים בכירים, אנשי עסקים, בעלי מטוסים פרטים וכל אותם אלה שידם משגת לשלם מאות דולרים עבור חווית אירוח ה-VIP היוקרתית והטיפול האישי והמפנק הזה. למי שיגיעו לישראל רק לצורך ישיבה עסקית שאחריה יחזרו לחו"ל, מצפה כאן חדר ישיבות מרשים ביותר (שיכול להכיל עד 120 איש) ולא רק שהוא יקבל את כל מה יחפוץ בו אלא שאם הוא יבוא במטוס פרטי, צוות המטוס יזכה לחדרי מנוחה משלו, בדומה לחדר במלון ועם פינוקים בהתאם.

חווית האלפיון שלי מתחילה מיד עם היציאה מהבית. ליד שער הכניסה המתינה לי לימוזינה של חברת "טל", מרצדס שחורה ומפוארת עם ריפודי עור. כיאה לאח"מית הציע לי הנהג שתיה, מגבונים, מטען לטלפון וכו'. כעבור כמחצית השעה הגענו למקום הנמצא בסמוך לאולם הנוסעים של טרמינל 1. דיילות בדלפק הכניסה קידמו את פני בשמפניה ורודה. השרות כולל צ'ק אין, ולמעשה כל מה שצריך הוא לתת לדיילים את המזוודה, הדרכון וכרטיס הטיסה, ולשכוח מכל הבידוקים, המכס, הצ'ק-אין והתורים. כרטיס העלייה למטוס יגיע בתוך זמן קצר ורכב יוקרה יסיע את הסלב\שר בממשלה זרה\ איש עסקים  עד כבש המטוס. בדרך חזרה המזוודה תגיע ישירות הביתה.

מתאים לכל אותם האלה שידם משגת לשלם מאות דולרים עבור חווית אירוח ה-VIP היוקרתית והטיפול האישי והמפנק הזה, טרקלין פתאל | צילם: רגב כלף
מתאים לכל אותם האלה שידם משגת לשלם מאות דולרים עבור חווית אירוח ה-VIP היוקרתית והטיפול האישי והמפנק הזה, טרקלין פתאל | צילם: רגב כלף

השפיות הן סוניה כהן ומיכל לוי-אלחלל האחראיות 24 שעות ביממה על התפריט המגוון והן מסבירות: "כל המנות אישיות בעבודת יד שמתחלפות על פי שעות היום ועם כל המורכבות של הכשרות וכולל אוכל לטבעונים". אני התענגתי על מיני פרנה במילוי תרד וארבע גבינות, סנדוויץ' סלמון על פרנץ טוסט עם אספרגוס ופרעצל תוצרת בית עם ברי פקאן ועגבניות מיובשות. מהמנות האחרונות בחרתי טארט טופי, פיסטוק עם פטל, קרם שקדים ומיני טארט גבינה עם תותים. אחר כך הלכתי לחדר הסיגרים למרות שלא ניסיתי סיגריה מעודי, כי אם כבר חוויית המתנה, אז עד הסוף וטיילתי לי בין החדרים הפרטיים שבמקום. יש שישה חדרים פרטיים ועוד שלשה חדרי שינה שכוללים שירותים ומקלחות. חובבי השופינג ימצאו כאן סניף של ה.שטרן וחנות של ג'יימס ריצ'רדסון.

איל המלונאות דוד פתאל, הבעלים של הטרמינל החדש, מחזיק כיום ב-203 בתי מלון ב-18 מדינות בעולם והוא מפתח בשנים האחרונות כל מיני תחומים שנושקים לתיירות, כולל השכרת דירות לטווח ארוך וקצר, חללי עבודה, סטרטאפים שנושקים לתיירות ועוד. עלות הפרויקט היא 18 מיליון ש"ח, והצפי הוא שבשנה הקרובה יעברו במקום כ-60 אלף איש. לפי התחזיות, המספר ילך ויגדל כי בתחום התעופה מדברים על עליה של 33 אחוז בכמות מטוסי מנהלים בעשור הקרוב. "לפני ארבע שנים ניגשנו למכרז של רשות שדות התעופה, לא היו לנו ציפיות גבוהות אבל זכינו. נסענו לראות טרקלינים באירופה והחלטנו לעשות את הכי טוב שיש, כי אחרי הכול טרמינל כזה הוא השער למדינה. היום אני יכול להגיד שהטרמינל שלנו הוא מספר 1 באירופה כולה", הוא מדווח בגאווה לאומית ואישית.

"בתקופה הראשונה צפויים לעבור בטרקלין החדש כ-150 אנשים ביום", אומרת שני שיפרמן, המנהלת את הטרקלין, "יש טרקלינים דומים לאלה במקומות כמו אבו דאבי, לוס אנג'לס, לונדון, ובקרוב גם בניו יורק, אבל שם המחירים גבוהים בהרבה. בעתיד יהיו כאן פינוקים נוספים כמו שירותי מספרה, מניקור פדיקור ועוד". עיצוב המקום הופקד בידי האמן סמי טיטו ועל עיצוב הפנים הופקד גדי הלפרין. "יצרנו כאן שפה עיצובית שמתכתבת עם העולם הבינלאומי והלוקאלי, אבנים עם טקסטורות והרבה עץ והכל מודגש בתאורה שיוצרת את המרחב. המינימליסטיות פונקציונלית עם תתי מתחמים שיוצרים אינטימיות והצבעים המונורכרומטיים מעוררים שקט".

עלות הפרויקט היא 18 מיליון ש"ח, הצפי הוא שהשנה יעברו במקום כ-60 אלף איש והמספר ילך ויגדל, טרקלין פתאל | צילם: רגב כלף
עלות הפרויקט היא 18 מיליון ש"ח, הצפי הוא שהשנה יעברו במקום כ-60 אלף איש והמספר ילך ויגדל, טרקלין פתאל | צילם: רגב כלף

אז כמה יעלה לכם התענוג הזה? הממוצע הוא 400 – 600 דולר לביקור. עבור חדר פרטי תשלמו יותר. אם באים בזוגות, השני ישלם 265 דולר. נשמע הרבה? רק לסבר את האוזן, באבו דאבי המחיר ההתחלתי הוא 500 דולר ושהיה בסוויטה עולה 1,500 דולר לאדם הראשון ו-750 דולר לאדם השני. בשדה התעופה של לוס אנג'לס, שהייה בטרקלין הפרטי עשויה להאמיר עד ל-4,000 דולר.

אז אם אתם אוהבי החיים הטובים ואוהבים לעשות את הכל בסטייל – ראו שודרגתם. מעכשיו הטיסה לחו"ל והחזרה ממנה יכולים להיות הרבה יותר מענגים, או לפחות הרבה פחות מעיקים.

רק 400-600 דולר לביקור, טרקלין פתאל | צילם: רגב כלף
רק 400-600 דולר לביקור, טרקלין פתאל | צילם: רגב כלף