טרייפל פירות בצנצנת

הצעה מיוחדת למשלוח מנות מקורי במיוחד: טרייפל פירות בתוך צנצנת שקופה שתיהנו להכין וגם לתת. אפשר להשתמש במתכון כרעיון למתנה מפתיעה גם בשאר ימי השנה

88 שיתופים | 132 צפיות

כשר, בינוני, חלבי

ביצירת הטרייפל אין חוקים. אפשר לשחק עם השכבות כיד הדמיון, וצריך לשם כך רק סבלנות, יצירתיות ורצון טוב. אתם תחליטו כמה שכבות יהיו בטרייפל, אילו פירות הוא יכלול ובמה לקשט אותו. קחו את הזמן והתייחסו אליו כיצירה של ממש – יש משהו מרגיע מאוד בהרכבת הטרייפל.

החומרים לצנצנת בקוטר 20 ס"מ ובגובה 10 ס"מ:

  • 1 עוגה בחושה מוכנה (בגודל של תבנית אינגליש קייק), פרוסה
  • 5 כפות ליקר פרנג'ליקו
  • 20 תותים, פרוסים
  • גנאש שוקולד לבן (ראו מתכון בהמשך)
  • 2 חבילות ג'לי מהיר הכנה בטעם משמש, ענבים או דובדבן + 3/4 כוס מים רותחים לכל חבילה
  • 2 כוסות פירות חתוכים (תפוח, בננה, תפוז וכד')
  • 3 קיווי, קלופים ופרוסים

אופן ההכנה:

1. מרפדים את תחתית הצנצנת בחצי מכמות פרוסות העוגה הבחושה (בעובי של כ-1 ס"מ).

2. מטפטפים על העוגה חצי מכמות ליקר הפרנג'ליקו (½2 כפות) ומהדקים בעדינות לתחתית הצנצנת.

3. מסדרים בעמידה את פרוסות התותים סביב דפנות הצנצנת.

4. יוצקים חצי מכמות גנאש השוקולד הלבן על העוגה ועל התותים.

5. מכינים את הג'לי על פי ההוראות (מערבבים את האבקה עם המים הרותחים). אפשר לבחור בשני טעמי ג'לי שונים ואז להכין כל חבילה בנפרד.

6. מפזרים על הקרם חצי מכמות הפירות החתוכים (1 כוס) ויוצקים עליהם חצי מכמות הג'לי. מניחים לג'לי להתקרר מעט.

7. מניחים את שארית פרוסות העוגה עד שנוצרת שכבה מלאה של עוגה על הג'לי. מטפטפים מעל את שארית הליקר.

8 מסדרים את פרוסות הקיווי סביב דפנות הצנצנת. מניחים מעל שכבה שנייה של גנאש השוקולד הלבן ואת יתרת הג'לי.

מגוונים: אפשר להוסיף שברי אגוזים, שברי שוקולד או הפתעות אחרות בין השכבות.

גנאש שוקולד לבן

החומרים:

  • 200 גר' שוקולד לבן
  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1/2 כפית תמצית וניל 2 כפות גרגרי פרג לא טחונים

אופן ההכנה:

1. ממיסים את השוקולד עם השמנת המתוקה בסיר קטן. כשכל השוקולד נמס מסירים מהאש, מצננים ושומרים במקרר במשך הלילה.

2. מוסיפים לתערובת את תמצית הווניל ומקציפים למרקם קציפתי אחיד.

3. מוסיפים לגנאש את גרגרי הפרג ומערבבים בעדינות.


צילום: בועז לביא. סטיילינג: מאיה לבנת-הרוש

מצרכים:

ביצירת הטרייפל אין חוקים. אפשר לשחק עם השכבות כיד הדמיון, וצריך לשם כך רק סבלנות, יצירתיות ורצון טוב. אתם תחליטו כמה שכבות יהיו בטרייפל, אילו פירות הוא יכלול ובמה לקשט אותו. קחו את הזמן והתייחסו אליו כיצירה של ממש – יש משהו מרגיע מאוד בהרכבת הטרייפל.

החומרים לצנצנת בקוטר 20 ס"מ ובגובה 10 ס"מ:

  • 1 עוגה בחושה מוכנה (בגודל של תבנית אינגליש קייק), פרוסה
  • 5 כפות ליקר פרנג'ליקו
  • 20 תותים, פרוסים
  • גנאש שוקולד לבן (ראו מתכון בהמשך)
  • 2 חבילות ג'לי מהיר הכנה בטעם משמש, ענבים או דובדבן + 3/4 כוס מים רותחים לכל חבילה
  • 2 כוסות פירות חתוכים (תפוח, בננה, תפוז וכד')
  • 3 קיווי, קלופים ופרוסים
  • גנאש שוקולד לבן


    200 גר' שוקולד לבן
    2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
    1/2 כפית תמצית וניל 2 כפות גרגרי פרג לא טחונים

אופן ההכנה:

1. מרפדים את תחתית הצנצנת בחצי מכמות פרוסות העוגה הבחושה (בעובי של כ-1 ס"מ).

2. מטפטפים על העוגה חצי מכמות ליקר הפרנג'ליקו (½2 כפות) ומהדקים בעדינות לתחתית הצנצנת.

3. מסדרים בעמידה את פרוסות התותים סביב דפנות הצנצנת.

4. יוצקים חצי מכמות גנאש השוקולד הלבן על העוגה ועל התותים.

5. מכינים את הג'לי על פי ההוראות (מערבבים את האבקה עם המים הרותחים). אפשר לבחור בשני טעמי ג'לי שונים ואז להכין כל חבילה בנפרד.

6. מפזרים על הקרם חצי מכמות הפירות החתוכים (1 כוס) ויוצקים עליהם חצי מכמות הג'לי. מניחים לג'לי להתקרר מעט.

7. מניחים את שארית פרוסות העוגה עד שנוצרת שכבה מלאה של עוגה על הג'לי. מטפטפים מעל את שארית הליקר.

8 מסדרים את פרוסות הקיווי סביב דפנות הצנצנת. מניחים מעל שכבה שנייה של גנאש השוקולד הלבן ואת יתרת הג'לי.


מגוונים:
אפשר להוסיף שברי אגוזים, שברי שוקולד או הפתעות אחרות בין השכבות.

גנאש שוקולד לבן

1. ממיסים את השוקולד עם השמנת המתוקה בסיר קטן. כשכל השוקולד נמס מסירים מהאש, מצננים ושומרים במקרר במשך הלילה.

2. מוסיפים לתערובת את תמצית הווניל ומקציפים למרקם קציפתי אחיד.

3. מוסיפים לגנאש את גרגרי הפרג ומערבבים בעדינות.