טעם של עוד
במתחם התחנה בתל אביב, במבנה יפהפה וחצר פסטורלית, נמצאת מסעדת רג’ינה. יצאנו לבדוק את התפריט החדש וחזרנו עם טעם של עוד. פיוז’ן ישראלי במיטבו
רגע לפני שהעונה הקרה נגמרת, יצאנו לבדוק את תפריט החורף של המסעדה המסקרנת במתחם התחנה -רג'ינה. חצר הפסטורלית, רצפות הטרצו המעטרות את המקום וניחוחות של אוכל טוב, יצרו את התפאורה המושלמת לארוחה רומנטית במיוחד.
פתחנו את הארוחה במגוון של מנות ראשונות: ליבת חצילים קלויים, טחינה טבעית וחמוציות( 34 ₪) שהייתה פשוט מצויינת, כבד עוף קצוץ עם בצל סגול ( 38 ₪), קוביות סלק מוחמץ עם עלי זעתר ובורגול ( 32 ₪), פרוסות אבוקדו עם עגבניה בצל סגול, כוסברה ולימון ( 35 ₪) וסלמון מעושן, פרוסות אבוקדו וצלפים (38 ₪).המשכנו לשתי מנות ביניים: מרק עוף צח עם ירקות וקרעפלאך (38 ₪) שהיה מעט דלוח ומרק גונדי מסורתי עם תפו"א, בצל ואורז לבן (46 ₪).
חצר פסטורלית. צילום: נטע בר ציון
ואז הגיעו העיקריות- שתי מנות דגים טעימות במיוחד: דג מרוקאי דניס טרי מסורתי, מבושל ברוטב פיקנטי ירקות וחומוסים(78 ₪) ו"פילה דייגים"- דניס אורגני צרוב במחבת עם קונפי עגבניות שרי, שום ועלי תרד (92 ₪). שני סוגי קציצות: סופריטו קציצות בקר וטלה בבישול ארוך ,קוביות חציל, תפוח אדמה מנגולד ואורז לבן (71 ₪) וקציצות בגדד ברוטב שזיפים וסילאן עם אורז לבן (71 ₪). ומג'דרה אחת: עם ירקות צלויים, גרגרי חומוס וצנובר (48 ₪).
רגע לפני הסוף, הגיעה המנה המנצחת של הארוחה: סנייה קציצות בקר עשויות בטחינה וירקות במחבת חם עם לאפה בתוספת מג'דרה (74 ₪). הלאפה הגיעה מרוחה בשמן זית וזעתר, הקציצות היו עשויות בדיוק במידה הנכונה והטחינה הייתה פשוט מושלמת. קינחנו את הארוחה בשטרודל תפוחים צימוקים ואגוזי מלך עם גלידת וניל (36 ₪).
המנה המנצחת של הארוחה: סנייה קציצות בקר עשויות בטחינה וירקות במחבת חם עם לאפה בתוספת מג'דרה. צילום: דני יורדן
רג'ינה בקצרה:
שף: חסן עלי
הכי אהבנו: סנייה קציצות בקר עשויות בטחינה וירקות במחבת חם עם לאפה בתוספת מג'דרה
הכי פחות אהבנו: מרק עוף צח עם ירקות וקרעפלאך
שירות: מושלם
כתובת: מתחם התחנה, נווה צדק, תל אביב
טלפון: 03-7367474
כשר