טורטליני חצילים וריקוטה

טורטליני חצילים וריקוטה פרסקה ברוטב עגבניות קונפי ופקורינו כבשים | צילום: בן יוסטר | סטיילינג: דלית רוסו
טורטליני חצילים וריקוטה פרסקה ברוטב עגבניות קונפי ופקורינו כבשים | צילום: בן יוסטר | סטיילינג: דלית רוסו

כיסונים קטנים וטעימים ממולאים חצילים וריקוטה פרסקה ועטופים ברוטב עגבניות קונפי עם פקורינו כבשים

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים ל־6 מנות

למלית

1/2 בצל קצוץ דק
300 גר' חציל קלוי, מקולף ומסונן מנוזלים
150 גרם ריקוטה פרסקה של גד מסוננת מנוזלים
2 כפות שמן זית
4 גבעולי טימין
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כף כוסברה קצוצה
1 שן שום כתושה
גרידה מלימון אחד
פלפל שחור גרוס

לבצק

225 גרם קמח לפסטה 00
3 חלמונים
2 ביצים
5 גר' מלח
1 כף שמן זית

לרוטב קונפי עגבניות

150 גר' עגבניות שרי
1/2 כוס שמן זית
1 שן שום כתושה
1 צ'ילי אדום פרוס דק
1 כף מיץ לימון
12 עלי בזיליקום קצוצים
מלח על פי טעם

להגשה

180 גר' גבינת פקורינו של גד מגוררת להגשה

טורטליני חצילים וריקוטה פרסקה ברוטב עגבניות קונפי ופקורינו כבשים | צילום: בן יוסטר | סטיילינג: דלית רוסו
טורטליני חצילים וריקוטה פרסקה ברוטב עגבניות קונפי ופקורינו כבשים | צילום: בן יוסטר | סטיילינג: דלית רוסו

אופן ההכנה

מילוי

מערבבים את כל החומרים בקערה עד קבלת תערובת אחידה, מקררים ומעבירים לשק זילוף.

בצק

1. מכניסים את הקמח, החלמונים, המלח והביצים למעבד מזון, מפעילים בפולסים עד שהבצק הופך פירורים, מזלפים את שמן הזית וממשיכים לעבד ביד לקבלת בצק גמיש.

2. עוטפים בניילון נצמד ומניחים בקירור למשך לילה שלם.

3. מרדדים במכונת פסטה עד לעובי של כ-1/2 מ"מ, קורצים עיגולים ברינג מס' 8 (או בכוס עם שוליים רחבים; כוס וויסקי) וממלאים את עיגולי הבצק במילוי (כפית בערך). מקפלים לחצי עיגול ומהדקים היטב, תופסים את שתי קצבות הסהרון ומצמידים לקבלת צורה של טורטליני. שומרים במקרר עד השימוש.

קונפי עגבניות

1. בתבנית קטנה צולים את עגבניות השרי בשמן הזית למשך 35 דקות בחום של 160 מעלות.

2. בחמש הדקות האחרונות לבישול מוסיפים לתבנית את מיץ הלימון, הצ'ילי, השום והבזיליקום, ומועכים את עגבניות השרי בעזרת כף עץ עד שהמיצים ושמן הזית מתאחדים.

הגשה

1. בסיר גדול עם מים מומלחים ומורתחים חולטים את הפסטה כ-2.5 דקות ומסננים.

2. מניחים את הטורטלינים בצלחת הגשה, יוצקים עליהם רוטב קונפי עגבניות ומפזרים מעל את גבינת הפקורינו.