טארט טאטן

בספרו "משחק מכור" מתאר רם אורן בפירוט עוגת טארט טאטן, כולל את ציפוי הקרמל ופלחי התפוחים השחומים. לפניכם מתכון בהשראת הספר

88 שיתופים | 132 צפיות

כשר, בינוני, חלבי

החומרים לתבנית בקוטר 26 ס"מ:

לבצק:

  • 1 כוס קמח
  • 100 גר' חמאה
  • 1 חלמון
  • 1 כוס סוכר
  • קליפה מ-1 לימון, מגוררת
  • מעט מלח
  • 1 כף מי קרח

למלית:

  • 50 גר' חמאה
  • 4 כפות סוכר
  • מעט קינמון
  • 12 תפוחי עץ מזן דלישס, קלופים וחתוכים לפלחים גדולים

אופן ההכנה:

1. מעבדים את כל חומרי הבצק מלבד מי הקרח.

2. מוסיפים לבצק את מי הקרח וממשיכים ללוש. יוצרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה.

3. מורחים את החמאה על התבנית. בוזקים מעל את הסוכר והקינמון ומסדרים את התפוחים סביב הדפנות ועל התחתית.

4. מרדדים את הבצק לעלה בקוטר התבנית ומניחים אותו על התפוחים. תוחבים את קצות הבצק פנימה כלפי דפנות התבנית. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים במשך 45 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מסירים את רדיד האלומיניום ואופים במשך עוד 20 דקות. מוציאים מהתנור, מצננים מעט והופכים על גבי צלחת הגשה.

הצעת הגשה (בהשראת הכתוב בספר): "[…] התפוחים השחומים, הטובלים בקרמל הסמיך, נחו על מצע הבצק העשיר, ועם קצפת בשפע, או גלידת וניל, שהתכוונה עינת להכין ממש לפני ההגשה, לא יהיה עוד כמעדן הזה לחתום את ארוחת הערב". (מתוך הספר, עמוד 263)

מתוך הספר

"[…]עוגת טארט-טאטן אמיתית, שאת המתכון קיבלה אחרי תחנונים רבים מבעל מסעדה בחבל הלואר ואצלו טעמה לראשונה את המעדן הזה, שמוניטין כה רבים יצאו לו. העוגה הייתה מדהימה. היא הובאה מן התנור לוהטת, ציפוי הקרמל מבעבע על פלחי התפוחים השחומים. הם בלעו פרוסה אחרי פרוסה עד שחיסלו אותה כליל".
מתוך הספר "משחק מכור" מאת רם אורן, הוצאת כתר, עמוד 262

מצרכים:

לתבנית בקוטר 26 ס"מ:

לבצק:

  • 1 כוס קמח
  • 100 גר' חמאה
  • 1 חלמון
  • 1 כוס סוכר
  • קליפה מ-1 לימון, מגוררת</li>
  • מעט מלח
  • 1 כף מי קרח

למלית:

  • 50 גר' חמאה
  • 4 כפות סוכר
  • מעט קינמון
  • 12 תפוחי עץ מזן דלישס, קלופים וחתוכים לפלחים גדולים

אופן ההכנה:

1. מעבדים את כל חומרי הבצק מלבד מי הקרח.

2. מוסיפים לבצק את מי הקרח וממשיכים ללוש. יוצרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה.

3. מורחים את החמאה על התבנית. בוזקים מעל את הסוכר והקינמון ומסדרים את התפוחים סביב הדפנות ועל התחתית.

4. מרדדים את הבצק לעלה בקוטר התבנית ומניחים אותו על התפוחים. תוחבים את קצות הבצק פנימה כלפי דפנות התבנית. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים במשך 45 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מסירים את רדיד האלומיניום ואופים במשך עוד 20 דקות. מוציאים מהתנור, מצננים מעט והופכים על גבי צלחת הגשה.

הצעת הגשה (בהשראת הכתוב בספר): "[…] התפוחים השחומים, הטובלים בקרמל הסמיך, נחו על מצע הבצק העשיר, ועם קצפת בשפע, או גלידת וניל, שהתכוונה עינת להכין ממש לפני ההגשה, לא יהיה עוד כמעדן הזה לחתום את ארוחת הערב". (מתוך הספר, עמוד 263)

מתוך הספר

"[…]עוגת טארט-טאטן אמיתית, שאת המתכון קיבלה אחרי תחנונים רבים מבעל מסעדה בחבל הלואר ואצלו טעמה לראשונה את המעדן הזה, שמוניטין כה רבים יצאו לו. העוגה הייתה מדהימה. היא הובאה מן התנור לוהטת, ציפוי הקרמל מבעבע על פלחי התפוחים השחומים. הם בלעו פרוסה אחרי פרוסה עד שחיסלו אותה כליל".
מתוך הספר "משחק מכור" מאת רם אורן, הוצאת כתר, עמוד 262