טאבולה פריקי נוסח בייג’ין

סלט טאבולה מפוצץ בירק שמתעורר לחיים בגלל הטעם המעושן העדין של הפריקי. הכי חשוב - לסחוט טוב טוב את הפריקי לפני שהוא נכנס לסלט. פריקי יבש הוא כמו קוויאר פריך. פריקי רטוב הוא כמו סחבה

88 שיתופים | 132 צפיות

המצרכים

  • כוס פריקי יבש
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפיות פלפל שחור
  • 2 כוסות מים
  • שן שום קלופה וקצת מעוכה
  • טיפה פלפל חריף

 

לסלט

  • 10 עגבניות שרי חתוכות ל־8
  • 1 בצל סגול בינוני, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 1 שן שום פרוסה דק דק
  • 3 מלפפונים, חתוכים לקוביות קטנות
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ קטן
  • פלפל חריף לפי הטעם
  • קליפה מגוררת מחצי לימון
  • שמן זית בנדיבות
  • מלח ופלפל בשפע

 

אופן הכנה

1. מכינים את הפריקי: שמים בסיר את כל החומרים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה קטנה עד שהפריקי מתרכך – בערך 20 דקות.

2. מסננים היטב.

3. מערבבים בקערה את כל חומרי הסלט.

4. מוסיפים את הפריקי ומערבבים.

5.מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים. אוכלים מיד.