טאבולה פריקי נוסח בייג’ין
סלט טאבולה מפוצץ בירק שמתעורר לחיים בגלל הטעם המעושן העדין של הפריקי. הכי חשוב - לסחוט טוב טוב את הפריקי לפני שהוא נכנס לסלט. פריקי יבש הוא כמו קוויאר פריך. פריקי רטוב הוא כמו סחבה
88 שיתופים | 132 צפיות
המצרכים
- כוס פריקי יבש
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפיות מלח
- 2 כפיות פלפל שחור
- 2 כוסות מים
- שן שום קלופה וקצת מעוכה
- טיפה פלפל חריף
לסלט
- 10 עגבניות שרי חתוכות ל־8
- 1 בצל סגול בינוני, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
- 1 שן שום פרוסה דק דק
- 3 מלפפונים, חתוכים לקוביות קטנות
- 1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ קטן
- פלפל חריף לפי הטעם
- קליפה מגוררת מחצי לימון
- שמן זית בנדיבות
- מלח ופלפל בשפע
אופן הכנה
1. מכינים את הפריקי: שמים בסיר את כל החומרים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה קטנה עד שהפריקי מתרכך – בערך 20 דקות.
2. מסננים היטב.
3. מערבבים בקערה את כל חומרי הסלט.
4. מוסיפים את הפריקי ומערבבים.
5.מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים. אוכלים מיד.