חלת כדורים אקזוטית

חלת כדורים אקזוטית | צילום: בן יוסטר
חלת כדורים אקזוטית | צילום: בן יוסטר

חלה עשירה בעלת טעמיים מגוונים ואקזוטיים של המתכונאית אינס שילת ינאי, הידועה גם כלוחשת לחלות

88 שיתופים | 132 צפיות

 

2 חלות | בינוני | פרווה

החלה הזו מפתיעה בטעמים האקזוטיים שלה; הבצק מקבל רכות מיוחדת מקרם הקוקוס והמלית מספקת מתיקות, קראנצ'יות וחריפות קלה גם יחד

חלת כדורים אקזוטית | צילום: בן יוסטר
חלת כדורים אקזוטית | צילום: בן יוסטר

 

החומרים למלית
3 תפוחי עץ חתוכים לקוביות קטנות
4 כפות חמוציות מיובשות
2 כפות סוכר חום
1/2 כפית שורש ג'ינג'ר מגורר
3 כפות שבבי קוקוס קלויים

לבצק
7 כוסות + 2 כפות (1 ק"ג) קמח
2 כפות שמרים יבשים
1/4 כוס סוכר
2 ביצים טרופות
1 כוס קרם קוקוס
1 כפית מלח
¼1 כוסות מים

לציפוי
1 ביצה טרופה
3 כפות דבש מהולות ב־3 כפות מים
קוקוס קלוי

חלת כדורים אקזוטית | צילום: בן יוסטר
חלת כדורים אקזוטית | צילום: בן יוסטר

 

אופן ההכנה

המלית
1. מטגנים במחבת את מרכיבי המלית במשך 5 דקות. מצננים.

הבצק

1. מערבבים בקערה את הקמח, השמרים והסוכר. מוסיפים את הביצים, קרם הקוקוס, המלח והמים ולשים עד קבלת בצק אחיד. מניחים להתפחה בקערה משומנת עטופה בניילון נצמד למשך שעה.

2. לשים מעט את הבצק וחותכים לכדורים (בגודל של קלמנטינה). מניחים את הכדורים על משטח מקומח, משטחים מעט כל כדור, מניחים בתוכו כף מהמלית וסוגרים לכדור אטום.

3. מסדרים את הכדורים בצמידות בתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים להתפחה שנייה במשך 30 דקות.

4. מושחים את החלות בביצה ואופים במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות, עד שהחלות זהובות.

5. מושחים את החלות החמות בדבש ומפזרים מעל מעט קוקוס קלוי.

חלות מרתקות נוספות של אינס שילת ינאי

1. חלת פסטו ומוצרלה
2. חלת דבש עם פיצוחים
3. חלת ריקוטה ושוקולד
4. חלת שתי וערב עם זעתר, פפריקה ושומשום
5. חלת בייגל

צילום בן יוסטר