חטיפי שוקולד עם פירות יבשים: יפים כמו תכשיט וטעימים בטירוף

חטיפי שוקולד עם קוקוס, פירות מיובשים ואגוזים | צילום: דניה ויינר, סגנון: דלית רוסו, כלים ואביזרים: ביתילי, אי.די.
חטיפי שוקולד עם קוקוס, פירות מיובשים ואגוזים | צילום: דניה ויינר, סגנון: דלית רוסו, כלים ואביזרים: ביתילי, אי.די.

ט"ו בשבט הוא רק תירוץ: חטיפי שוקולד עם קוקוס, אגוזים ופירות יבשים, שנראים כמו תכשיט ומושלמים לנשנוש. אפשר גם לארוז ולהביא במתנה למי שאוהבים

88 שיתופים | 132 צפיות

10 אצבעות | שעתיים | קל מאוד | כשר | טבעוני

החומרים

200 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו קצוץ
80 מ"ל חלב קוקוס (1/3 כוס)
8 יחידות משמשים מיובשים חתוכים לרצועות (60 גרם)
25 גרם (1/2 כוס) רצועות קוקוס
30 גרם (1/3 כוס) פיסטוקים טבעיים, קלופים וקצוצים
30 גרם (1/4 כוס) אגוזי פקאן קצוצים גס
30 גרם (1/4 כוס) שקדים טבעיים, קצוצים גס

אופן ההכנה

1. ממיסים שוקולד עם חלב קוקוס על סיר אדים כפול (בן מארי) או במיקרוגל דקה-שתיים ומערבבים לקרם חלק.

2. מניחים נייר אפייה בתבנית אינגליש קייק ומפזרים עליו חצי מכמות הפירות והאגוזים. יוצקים מעל את השוקולד ומפזרים את יתרת הפירות והאגוזים. עוטפים את התבנית בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים להתייצבות.

3. מחלצים את משטח השוקולד בעזרת נייר האפייה וחותכים לאצבעות או לקוביות בגודל הרצוי.

למתכונים נוספים של קינוחים טבעוניים היכנסי לאתר "השולחן"