חזה עוף ממולא ערמונים

מחפשים מתכון מקורי לחזה עוף? מלאו אותו בערמונים, סלק וצנובר והוסיפו רוטב רימונים. מתכון נפלא של שף חיים טיבי

88 שיתופים | 132 צפיות

זמן הכנה: 45 דקות | רמת קושי: בינוני | כשרות: בשרי

החומרים ל-4 מנות:
2 חזות עוף גדולים (פרפרים), חצויים, מנוקים (שומרים את העור על החזה ומפרידים את הפילה התחתון ושומרים למילוי) ומוכנים למילוי (מבקשים מהקצב לעשות כיס במרכז החזה לאורכו

למילוי:

  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום, פרוסות
  • 1 חבילת עלי סלק ירוק, קצוצים דק
  • הפילטים של חזות העוף, קצוצים דק
  • 10 ערמונים, מבושלים וחתוכים לרבעים
  • 2 כפות צנוברים, קלויים
  • מלח, פלפל שחור

לתערובת תבלינים:

  • 1 כפית זרעי כוסברה
  • 1 כפית זרעי כמון
  • 1/2 כפית זרעי שומר
  • 1/4 כפית קינמון טחון
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1 כפית תימין קצוץ
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל שחור

לרוטב רימונים:

  • 1 ליטר מיץ רימונים סחוט טרי
  • 1/2 ליטר יין מוסקט לקינוח
  • 1 מקל וניל
  • 2 כפות דבש
  • 1 כפית חומץ שרי
  • 1/2 ליטר ציר עוף
  • מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:

המילוי:
1. מטגנים את הבצל במחבת עם שמן הזית עד הזהבה, מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה. 2. מוסיפים את עלי הסלק ומבשלים על אש גבוהה עד אידוי הנוזלים.

3. מוסיפים את הפילטים של העוף ומבשלים עוד כמה דקות עד בישול חלקי של העוף.

4. מכבים את האש ומוסיפים את הערמונים והצנוברים. מתבלים במלח ובפלפל. מסננים את המילוי, מקררים ומעבירים לשקית זילוף.

תערובת התבלינים:
מערבבים את כל מרכיבי התערובת.

מילוי העוף:
1. ממלאים את הכיסים בחזות העוף בתערובת המילוי בנדיבות.

2. מורחים את חזות העוף בתערובת התבלינים וצולים במשך 8 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. ממתינים 2 דקות וחוצים את חזות העוף לאורך.

רוטב הרימונים:
1. מבשלים בסיר את מיץ הרימונים, היין, מקל הווניל, הדבש והחומץ עד צמצום למחצית מכמות הנוזל.

2. מוסיפים את ציר העוף וממשיכים לבשל עד קבלת רוטב סמיך. מתבלים במלח ובפלפל.

מגישים: מוזגים את רוטב הרימונים לצלחת הגשה ומניחים מעל את חזות העוף.