חזה ברווז צלוי במעטפת עוף ותרד של שף שלום קדוש
השף הוותיק והמוערך שלום קדוש, מומחה לקולינריה צרפתית, בנה ארוחה המפגישה קלאסיקות מהמטבח הצרפתי עם חומרי גלם ישראליים. כשהכחול-לבן פוגש את האדום
חזה ברווז צלוי במעטפת עוף ותרד
חומרים ל- 4 מנות | בינוני | בשרי
4 יחידות חזה ברווז נקי (עם שכבה דקה של שומן)
מלח, פלפל שחור
שמן קנולה לטיגון
4 בטטות אפויות ומעוכות לפירה
למעטפת
200 גר' חזה עוף נקי חתוך לקוביות
100 גר' תרד טרי חלוט
1/4 כוס שמנת צמחית
1 ביצה
מלח, פלפל לבן
חופן עשבי תיבול טריים קצוצים (פטרוזיליה ותימין)
אופן ההכנה
1. מכינים את המעטפת: מעבדים במעבד מזון את העוף והתרד. מוסיפים את השמנת והביצה ומעבדים עד קבלת תערובת חלקה. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את עשבי התיבול.
2. מתבלים את חזה הברווז במלח ופלפל. מחממים את השמן במחבת טפלון ומטגנים את הנתחים בצד של העור ובצד השני עד שהם מזהיבים. מצננים.
3. מורחים שכבה של המעטפת בעובי כחצי ס"מ בצד של העור ומניחים על רשת או תבנית וצולים במשך 8־10 דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות. מצננים במשך 5 דקות לפני הפריסה כדי לא לאבד את הנוזלים.
4. פורסים כל נתח ברווז ל-4 פרוסות. מסדרים שכבה דקה של פירה הבטטה ומניחים את הפרוסות. אפשר להגיש עם מבחר ירקות העונה צרובים קלות במחבת.
מתכונים נוספים בארוחת המיוחדת של השף שלום קדוש:
1. מרק ארטישוק ירושלמי עם ערמונים וכמהין
2. פילה ברבוניה על חציל קונפי
3. פיקטה של עגל חלב במילוי פטריות ותרד
4. באבא רום עם קרם מלבי
5. נפוליאון תותים עם זביון שמפניה
במסגרת שבוע הקולינריה הצרפתי יארח השף שלום קדוש במטבחו במסעדת פרה על הגג את השף ת'יירי דרפו ממסעדת Domaine de la Chabotterie ממחוז ונדה
מלון לאונרדו פלאזה, המלך ג'ורג' 47 ירושלים, 02-6298666