חופשה שנתית

קרנבלים, פסטיבלים ואירועים נוספים מסביב לעולם בשנת 2010

88 שיתופים | 132 צפיות

ינואר פברואר מרס אפריל מאי יוני
יולי אוגוסט ספטמבר אוקטובר נובמבר דצמבר

 

ינואר | מוזיקה ומוזיאון חדש באתונה

זו עונת הבוזוקי והסירטקי. במהלך החורף מופיעים אמני המוזיקה היוונים הגדולים בעשרות מועדונים באתונה. מוזיקאים מפורסמים פחות מנגנים במסעדות, בטברנות, בברים וכמעט בכל מקום בעיר. ההופעות מתחילות בדרך כלל בעשר בערב ונמשכות עד שעות הבוקר המוקדמות. רובן מתקיימות בסופי שבוע, ולכן השעות המאוחרות אינן מפריעות לקהל. ברוב המועדונים אפשר למצוא מאות אנשים מקפצים בהתלהבות על הבמה בשעה שלוש לפנות בוקר, מכירים בעל פה את כל המילים, שרים ורוקעים ברגליים במרץ נעורים.
מחיר: כרטיס ממוצע עולה 60 יורו לאדם וכולל משקה אחד
אינטרנט: אתר ישראלי שבו מידע מפורט על ההופעות בחורף

פברואר | פסלי שלג, קרנבלים או אולימפיאדת חורף

בפברואר צריך לקבל החלטות קשות. כל אחד מהקרנבלים הגדולים של החורף מספק הרבה עניין ושמחת חיים, והשאלה היא מה אתם מעדיפים – מסכות ונציאניות בסגנון הקומדיה דל ארטה או רקדניות שחומות בברזיל.

הקרנבל בוונציה
מתי: 16-6 בפברואר
אינטרנט»

הקרנבל בריו דה ז'ניירו
מתי:
16-13 בפברואר
אינטרנט»

אפשרות שונה, מסקרנת לא פחות, היא פסטיבל השלג בסאפורו (Sapporo). האירוע מושך יותר משני מיליון מבקרים לעיר הנמצאת באי הוקאידו (Hokkaidō) בצפון יפן. הכל באים לראות את מאות פסלי הקרח והשלג שמוקמים בשבועות שלפני הפסטיבל. התאורה, השקיפות של הקרח והצבעוניות של האירוע הקפוא הזה מחממים את הלב.
מתי: 11-5 בפברואר
אינטרנט»

חובבי הסקי יתמקדו השנה באולימפיאדת החורף שתארח העיר ונקובר בקנדה.
מתי: 28-12 בפברואר
אינטרנט»



פסטיבל הכדורים הפורחים הגדול נערך באלבקרקי  [אילוסטרציה: photos to go]

פסטיבל הכדורים הפורחים הגדול נערך באלבקרקי [אילוסטרציה: photos to go]

מרס | בירות התרבות של אירופה: איסטנבול או אסן

שתי ערים יכהנו במהלך 2010 כבירות התרבות של אירופה. בשביל איסטנבול זהו מאורע משמעותי במיוחד על רקע מאמציה הכושלים עד כה של תורכיה להצטרף לאיחוד האירופי. התורכים מקווים שכהונתה של איסטנבול כבירת התרבות של היבשת תוכיח שהם אכן ראויים להשתלב בה. במהלך השנה יתקיימו בעיר תערוכות, קונצרטים, מופעים ופעילויות בכל תחומי התרבות. אף שלא נבנו באיסטנבול מוזיאונים או אולמות מיוחדים לקראת שנת 2010, יש בעיר ציפייה גדולה, ונערכים בה להגעת תיירים רבים. כותרת האירועים היא "עיר אחת שלושה עולמות", והכוונה היא לעולם העות'מאני, העולם הביזנטי והעולם הקלאסי.
אינטרנט»

העיר אסן (Essen) במערב גרמניה מייצגת את חבל הרוהר (Ruhr), והאזור כולו משתתף באירוע. אף על פי שאין לאסן מוניטין של מרכז תרבות אלא יותר של מרכז תעשייה ועסקים, משקיעים בעיר מאמץ רב בהכנות לקראת הכהונה כבירת תרבות. 5.3 מיליון תושבים המתגוררים ב-53 ערים בחבל הרוהר חברו כדי לענות על השאלה המרכזית של השנה: איך אנחנו רוצים לחיות? הם מנסים להתוות תוכנית עתידית למגורים משותפים בעיר תעשייתית, עם דגש על תרבות מקומית ושילוב בין מסורות תרבותיות שונות. הנושא המרכזי הוא ההקבלה בין הרצף העירוני של החבל ובין האיחוד האירופי המחבר יחד מדינות שונות.
אינטרנט»

אפריל | פריחה בקויקנהוף, קיו או קיוטו

זה הזמן לצאת להריח את הפרחים. שלוש אפשרויות מצוינות הן הגנים הפורחים בקויקנהוף, הולנד, הגנים המלכותיים בקיו שליד לונדון ושדרות עצי הדובדבן בקיוטו, יפן. גני קויקנהוף (Keukenhof) בהולנד נפתחים בכל שנה לזמן מוגבל. מדי שנה נבחר נושא מרכזי המשמש השראה לערוגות הפרחים, ובעונת 2010 הנושא יהיה "מרוסיה באהבה" ויעסוק בקשר שבין רוסיה להולנד. כבר עכשיו הוכנו בפארק ערוגות גדולות שמשרטטות את צורתה של קתדרלת ואסילי הקדוש בכיכר האדומה במוסקבה. במהלך אפריל יפרחו בהן אלפי צבעונים.
מתי: 16 במרס עד 16 במאי
אינטרנט»

גני קיו (Kew), הגנים המלכותיים של אנגליה ליד לונדון, ציינו ב-2009 250 שנים להיווסדם. הפעילות הנמרצת בתחום הבוטניקה תימשך גם השנה.
אינטרנט»

מאי | תערוכה עולמית בשנגחאי

התערוכה העולמית אקספו 2010 (Expo 2010) המתקיימת בשנגחאי היא אחד האירועים הגדולים של השנה. תערוכות עולמיות בנושאים שונים (המכונות גם ירידים עולמיים או "אקספו") נערכות מאז אמצע המאה ה-19, והפעם, תחת המוטו "עיר טובה, חיים טובים". כמו תמיד בתערוכות כאלה מסקרן מאוד לראות את הביתנים שמקימה כל אחת מהמדינות הגדולות. המילה "ביתן" נשמעת מגוחכת בהקשר הזה – מדובר בבניינים שנבנים בהשקעות עתק ובטכנולוגיות חדשניות. הפארק הגדול שנבנה בשנגחאי לקראת התערוכה מבטיח תשתית נוחה, דרכי גישה חדשות, רכבות מהירות, תקשורת מחשבים וכדומה. כדאי להצטייד בנעלי הליכה טובות, כי המרחקים לא קצרים. האם מכאן יצמח מגדל אייפל הבא? עדיין קשה לדעת.
מתי: 1 במאי עד 31 באוקטובר
אינטרנט»



תערוכות, קונצרטים ומופעים באיסטנבול [אילוסטרציה: photos to go]

תערוכות, קונצרטים ומופעים באיסטנבול [אילוסטרציה: photos to go]

יוני | מוזיקה בוורונה או בלונדון

בקיץ הקרוב יתקיים פסטיבל האופרה ה-88 באמפיתיאטרון הענקי ארנה די ורונה (Arena di Verona) בעיר ורונה שבאיטליה. הארנה, שנבנתה בשנת במאה ה-1 לספירה, נשמרה היטב, יותר מכל אמפיתאטרון רומי אחר בעולם. גם היום, כמעט אלפיים שנה לאחר הבנייה, יושבים בה בנוחות 20 אלף צופים ונהנים מהאקוסטיקה המצוינת. ברוב ההופעות במקום לא משתמשים בהגברה. בפסטיבל אפשר לראות את האופרה "אאידה" של ורדי, את "טורנדוט" ו"מדאם בטרפליי" של פוצ'יני ואת "כרמן" של ביזה.
מתי: 18 ביוני עד 29 באוגוסט
אינטרנט»

מי שמעדיף מוזיקה מסוג אחר עשוי למצוא עניין גדול בהופעות של מארק קנופפלר, הגיטריסט האגדי של להקת "דייר סטרייטס", ברויאל אלברט הול (Royal Albert Hall) בלונדון. קנופפלר, שאינו מרבה להופיע, יופיע על הבמה הכי מכובדת בלונדון במשך שבוע ברציפות.
מתי: 30 במאי עד 4 ביוני
אינטרנט»

יולי | מונדיאל בדרום אפריקה

היא נערכת פעם בארבע שנים ונחשבת לאירוע הספורט הפופולרי ביותר בעולם. אליפות העולם בכדורגל מגיעה בפעם הראשונה בהיסטוריה לאפריקה, ואי אפשר להגזים בחשיבות, בציפיות ובהתרגשות שהמונדיאל האפריקני הראשון מעורר ברחבי העולם. ישראל אמנם לא תהיה שם גם הפעם, אבל אנגליה, איטליה, ברזיל, ספרד ומעצמות כדורגל אחרות ייתנו במשך חודש אחד ארוך ונהדר את ההצגה הטובה ביותר בתבל. המשחקים פזורים בערים הגדולות ברחבי המדינה, ויוהנסבורג, קייפטאון ודרבן יארחו את המשחקים החשובים ביותר. לא כדאי לעשות תוכניות רבות מדי לחודש הזה, ממילא הן תתבטלנה.
מתי: 11 ביוני עד 11 ביולי
אינטרנט»

אוגוסט | מרוצי סוסים בסיינה

בפיאצה דל קמפו (Piazza del Campo), כיכר הצדף בסיינה (Siena), איטליה, מתקיים פעמיים בכל קיץ אחד האירועים הביזאריים והמסקרנים ביותר שאפשר לראות באירופה. הכיכר היפה המרוצפת אבן הופכת ביולי ובאוגוסט לזירת מרוצי סוסים. כל אחד מ-17 הרבעים השונים של סיינה שולח נציג לרכוב ולהתחרות בתלבושת שעוצבה במאה ה-15 ומאז לא שונתה במאומה. הרוכבים דוהרים בלי אוכפים על גבם החשוף של הסוסים הטובים ביותר בטוסקנה. המרוץ, הנקרא פאליו די סיינה (Palio di Siena), נמשך בסך הכל כשלוש דקות, אבל גם אחרי מאות שנים הוא בעל יוקרה עצומה. מחירם הגבוה של הכרטיסים מלמד עד כמה האירוע פופולרי ומרתק. לפני המרוץ ואחריו מתקיימות ברחבי העיר מסיבות וארוחות ענק, מקצתן מוגשות ברחוב. שתייה רבה הכרחית כדי להשתלב באווירה המקומית ויכולת להידחק בין ההמונים עשויה להועיל, אבל אחר כך תוכלו לרשום לעצמכם ביומן שראיתם את הפאליו.
מתי: 2 ביולי ו-16 באוגוסט
אינטרנט» (איטלקית בלבד)



פריחה בגנים הפורחים בקויקנהוף, הולנד [אילוסטרציה: photos to go]

פריחה בגנים הפורחים בקויקנהוף, הולנד [אילוסטרציה: photos to go]

ספטמבר | ביקור בירושלים

ראש השנה העברי (א' תשרי) יחול השנה ב-9 בספטמבר. זו הזדמנות טובה לניסוי קטן אבל מעניין – ביקור של כמה ימים כתיירים בירושלים. בעיר יש כל כך הרבה אתרים מרתקים, דתיים ואחרים, ובדרך כלל אנחנו מתקשים להבחין בהם. ראש השנה הוא הזדמנות לבקר בעיר ולראות אותה במבט אחר, חדש ורענן. אפשר כמובן לפקוד את הכותל המערבי, את בתי הכנסת בעיר ואת הרובע היהודי בעיר העתיקה, ואפשר גם לגוון קצת ולבקר באתרים המקודשים לזרמים השונים בנצרות ולבני דתות אחרות. קפה ופרוסת שטרודל בגינת ההוספיס האוסטרי יעניקו לכם חוויה של חו"ל בקרבת ויה דולורוזה (דרך היסורים) בלב העיר העתיקה.
אינטרנט»

אוקטובר | פסטיבל בפוקט, שלכת בניו אינגלנד או כדורים פורחים באלבקרקי

במהלך פסטיבל נגאן קין ג'ה (Ngan Kin Jeh), המוכר יותר בשמו הפסטיבל הצמחוני. של פוקט (Phuket) בתאילנד, המשתתפים אוכלים אוכל צמחוני, אך האירוע המסקרן ביותר שמתקיים בו הוא התהלוכה שבה המשתתפים לובשים לבן, נכנסים לטראנס ונועצים סכינים ויתדות בכל גופם. לאחר צעדה שנמשכת כמה שעות מוציאים כוהני הדת הבודהיסטים את המכשירים החדים מגופם של הצועדים.
מתי: 26-18 באוקטובר
אינטרנט»

jia chai
מי שיתדות בלחיים לא מעוררות את תאבונו מוזמן לצפות בשלכת בניו אינגלנד. קצת קשה לצפות את התאריך המדויק, אבל הצפייה בעלים המשנים את צבעם מירוק לזהוב נחשבת לאחד האירועים המרגיעים ביותר שכדור הארץ מציע, והיערות בצפון-מזרח ארצות הברית הם האתר הטוב ביותר למחזה הזה.
אינטרנט»

פסטיבל הכדורים הפורחים הגדול בעולם נערך בכל שנה בראשית אוקטובר באלבקרקי (Albuquerque), ניו מקסיקו.
מתי: 10-2 באוקטובר 2010
אינטרנט»



מרוצי סוסים בסיינה, איטליה [אילוסטרציה: photos to go]

מרוצי סוסים בסיינה, איטליה [אילוסטרציה: photos to go]

נובמבר | יין בבון, צרפת

בון (Beaune), 45 קילומטר מדרום לדיז'ון (Dijon), היא אחת מערי היין הידועות בצרפת. העיר נמצאת בלב חבל בורגונדי ומרכזת בסביבתה מאות יקבים וכרמים, ובעיקר ידע עצום שנצבר במשך מאות שנים של הכנת יין. האתר המרכזי בבון הוא אוטל דייה (Hôtel-Dieu de Beaune) שהוקם במאה ה-15 כדי לשמש בית חולים לעניים. כדי להבטיח את קיומו העתידי של המוסד העניקו לו מקימיו כרמים רבים, ובמרוצת השנים הם התגלו כאיכותיים במיוחד. ב-550 השנים האחרונות הכרמים מפרנסים את המוסד, והיום הם משתרעים על פני 610 דונם.

היום החשוב ביותר בשנה בבון הוא יום ראשון השלישי בחודש נובמבר. מאז 1859 מתקיימת בתאריך הזה באוטל דייה מכירת היין הפומבית המפורסמת בעולם, ובה מציעים למכירה פומבית את יינות הבציר שהתקיים חודשיים קודם לכן. כל ההכנסות מהאירוע מיועדות לצדקה, ורובן מוקדשות לפעילותו של בית החולים לעניים. ההשתתפות במכירה הפומבית פתוחה לכל, והקונה מקבל את החבית שרכש, המכילה 288 בקבוקי יין משובח, בין שנה לשנתיים לאחר הקנייה.
מתי: 21 בנובמבר
אינטרנט»

דצמבר | תיאטרון וקרקס מינכן

פסטיבל טולווד (Tollwood) במינכן, גרמניה, הוא אירוע מיוחד במינו, שאינו זוכה לתשומת הלב הראויה לו. האירוע משלב בין אמנויות "גבוהות", כמו תיאטרון, לאמנויות "נמוכות", כמו קרקס, ליצנות, מופעי קברט ופעלולים. בכל שנה מתקיימת לפחות הופעה אחת שמשלבת בין מוזיקה של מוצרט לליצני קרקס מקומיים. שפים מפורסמים מבשלים במהלך הפסטיבל ארוחות מיוחדות, והן מוגשות במהלך הופעות של לוליינים וזמרות קברט. כל הסלט המוזר הזה שומר בקפידה על אופיו המקומי כבר עשרים שנה, והמארגנים נזהרים שלא לגדול מדי כדי שהאירוע לא יאבד את ייחודו.
מתי: 25 בנובמבר עד 31 בדצמבר
אינטרנט»

משה גלעד – עיתונאי, כותב בעיתון הארץ ועורך סדרת ספרי מסע בהוצאת עם עובד

הכתבה התפרסמה במגזין מסע אחר, ינואר 2010

לעשיית מנוי, לקבלת גיליון מתנה

הכתבות שירתקו אתכם אל מסך המחשב עכשיו ב-Twitter ובפייסבוק