אושר בצלחת: אייל שני מגלה איך להכין חומוס ביתי מושלם

החומוס של אייל שני | צילום: אילון פז
החומוס של אייל שני | צילום: אילון פז

אין תחליף להכנת חומוס בבית, ושף אייל שני מבטיח שאחרי שתכינו אותו בעצמכן פעם אחת במטבח שלכן - לא תרצו לחזור לאחור. הנה המתכון שלו

88 שיתופים | 132 צפיות

8 מנות | 30 דקות | קל | כשר | טבעוני

לעשות חומוס בבית נראה עניין פשוט, ובכל זאת יש אלף מתכונים להכנתו, ולא מעט בשלנים נרתעים מכך. ההבדלים נעוצים בעיקר במינוני החומרים ובהתאמתם זה לזה. אחרי שתכינו פעם אחת במטבח שלכם, לעולם לא תוותרו עוד על על טעמו של חומוס טרי שהרגע הכנתם.

שף אייל שני מלמד כיצד עושים זאת ומוסיף דגשים חשובים: גרגרי החומוס היבשים צריכים להיראות טוב, וככל שהם מזן קטן יותר (כמו בולגרי, האהוב על שני) כך הממרח ייצא חמאתי ומתוק יותר. בנוסף, הוא ממליץ להשרות את גרגרי החומוס במשך לילה שלם ואפילו יממה – ולא בקערות אלומיניום או נחושת. שמרו חלק מנוזלי הבישול לשלב טחינת גרגרי החומוס ולבסוף, אל תתפשרו על איכות הטחינה הגולמית ובחרו אחת איכותית, דלילה ובהירה.

שימו לב: לזמן ההכנה יש להוסיף השריית גרגרי החומוס ובישולם.

החומרים

2 ק"ג גרגרי חומוס מושרים ומבושלים עד ריכוך (ראו הקדמה) חשוב לשמור את נוזלי הבישול
360 גרם טחינה גולמית איכותית
130 מ"ל מים מינרליים
30 מ"ל מיץ לימון
1 כפית מלח
להגשה
שמן זית בנדיבות
1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק

אופן ההכנה

1. מעבדים חומוס יחד עם 100 מ"ל מנוזלי הבישול במעבד מזון לתערובת חלקה.

2. מוסיפים טחינה, מים מינרליים, לימון ומלח, וממשיכים לעבד עד שמתקבל קרם חלק.

3. מעבירים לקערה מכסים בניילון נצמד וממתינים כ-30 דקות.

4. מערבבים היטב. יוצקים גבעה שמנמנה על כל צלחת. מפזרים מעל גבעת החומוס פלפל ירוק חריף, מזליפים מעל הכל קצת מיץ לימון ויוצקים שמן זית בנדיבות.

למתכונים נוספים של אייל שני היכנסי לאתר "השולחן"