חדשות ואירועים טעימים לחודש אפריל
שוקי אוכל חדשים, רסטו בר על קו החוף ועוד מקומות, אירועים ומתנות שימלאו לכם את ימי החג הקרבים בטעמים נפלאים
ספר בישול חדש שהוציא צביקי עשת מציג מתכונים אותנטיים מכל אזורי המדינה הבלקנית
המסעדן צביקי עשת, בעל מתחם מסעדות בצפון תל אביב, הוא פריק של המטבח היווני ושל יוון עצמה כבר 25 שנה. חוקרי אוכל מקומיים סייעו לו להבחין בין המנות של האיים והאזורים השונים, ואליאב גולדנברג, שף מסעדת גרקו, השייכת לעשת, כתב מתכונים והכין יותר מ-100 מנות יווניות אותנטיות: סלטים, מאפים, ממולאים ואפילו משקאות אלכוהוליים מבוססי אוזו. בשולי הספר מגלה עשת פינות חמד נסתרות ומנדב המלצות שעושות חשק לארוז בגד ים ולתפוס טיסה לארץ האהובה.
178 ש"ח, להשיג בחנויות הספרים ובהזמנה באתר
הבר של דלידה מציע דילים לשעות אחרי הצהריים המאוחרות
בצרפת של פעם שעות הערב המוקדמות נחשבו לזמן איכות עם הפילגש. מאז הדברים קצת השתנו אבל המונח Cinq à sept – חמש עד שבע, עדיין מתארות מפגש חברתי שסוגר יום עבודה מתיש. בבר של דלידה, שנפתח לפני כמה חודשים, מציע השף דן זוארץ דילים לשעות אלו, שישכיחו, לפחות באופן זמני, את הבוס והקולגות: צ'ייסרים, דרינק ומנת אוכל או שתיים במחיר 79-99 ש"ח. בהתאמה למנטליות הישראלית השעות זזו קצת קדימה (18:00-20:00) אבל האסקפיזם נשאר.
זבולון 7 תל אביב, 03-5369627
בתערוכה Food Processor lll האוכל הוא אמצעי להעברת מסרים
לפעמים אוכל הוא הרבה יותר ממה שהוא נראה – את התזה הזו מנסה להוכיח תערוכת Food Processor lll, שמתרכזת במזון כאמצעי להעברת מסר. האוצרת והוגת הקונספט דלית מרחב אספה עבודות של אלכס ליבק, פסי גירש, רותם ליברזון ואמנים נוספים, שמשקפות את היופי, ההנאה והתשוקה שבאוכל. האדג' מגיע מקשרים מעוררי מחשבה כגון הקשר שבין בישול ליוהרה והמרדף אחר חדשנות וראוותנות.
15 ש"ח, 2.5-9.4, גלריה שרונה Art – דוד אלעזר 12 בניין 105 מתחם שרונה תל אביב
איורי אוכל צבעוניים יתנו זריקת צבע ועיצוב למטבח שלכם
הפוסטרים למטבח של המותג Vissevasse יכניסו למטבח שלכם הרבה עניין ויופי. המעצבת Dorthe Mathiesen מדנמרק יצרה קולקציית איורים קולינריים בקווים נקיים ובצבעוניות פסטלית, בדיוק מה שצריך כדי להכניס קצת שלווה סקנדינבית בטרפת ההכנות לחג.
רשת ג'ירף פותחת מעדנייה עם מנות אסייתיות מוכנות וקינוחים שאפשר לקחת
עובדי אזור התעשייה בפתח תקווה הרוויחו פעמיים: לאחרונה נפתח במקום סניף של רשת ג'ירף האסייתית ובתוכו גם ג'ירף קוויקס – קונספט של מעדנייה שפותח במיוחד עבור אנשים שקשה להם להתנתק מכיסא המחשב. במקרר ייעודי ממתינות קופסאות מעוצבות ובתוכן סלטים (כמו סלט אטריות סובה וטונה), רולים, אוניגירי (משולשי אורז עטופים באצה, במילוי דגים או במילוי צמחוני) וקערות אורז עם סשימי. מכיוון שבלי קינוח אי אפשר תוכלו למצוא על המדפים את "עוגת שחר" – עוגת הביסקוויטים הוותיקה של ג'ירף, וגם את הפבלובה המיתולוגית. מקררי הקוויקס פתוחים בשעות 12:00־18:00 ובקרוב תחל המסעדה להפעיל שירותי שליחויות.
שחם 30 פתח תקוה, 03-3030158
שוק פרחים צבעוני ואביבי יצייד אתכם בזרים לשולחן החג
הכינו את הוואזות: בתזמון מושלם עם ערב החג יתקיים בנמל תל אביב שוק פרחים צבעוני ואביבי. מגדלים מכל הארץ יתמקמו מאחורי עשרות דוכנים ובהם מגוון עצום של פרחים וצמחי נוי. שוזרות ושוזרים מקצועיים יכינו מהפרחים סידורים שישוגרו באמצעות עמדת משלוחים, ולמתעניינים יוצעו סדנאות שתילה ויצירה, פעילויות לילדים ואפילו עמדה ליצירת זרים מעוצבים לראש, צמידי פרחים וסידורים מעוצבים לדש הבגד. השוק הפרחוני שואב השראה משוקי פרחים באמסטרדם, לונדון ובנגקוק, ועושה כבוד לאחד מענפי הייצוא הגדולים של ישראל.
21-20.4, האנגר 12 נמל תל אביב
מארז מיוחד מאפשר לכם להכין, לאפות ולהגיש קינוחים אהובים בצנצנות זכוכית קטנות
טרנד הצנצנות הכה-חמוד מגיע למטבח הביתי, ועם פטנט: הסטארט אפ הקולינרי שף בוקס, המתמחה בפיתוח מוצרים חווייתיים למטבח, משיק את Chef box desserts – מארז להכנת קינוחים בצנצנות. המארז כולל שש צנצנות זכוכית עמידות בחום וחומרי גלם מדודים ושקולים להכנת פונדנט שוקולד. אחרי שהכנתם את המתכון לפי החוברת וכולם סיימו ללקק את האצבעות, שוטפים את הצנצנות ושומרים לשימוש חוזר במתכונים נוספים מהחוברת. רעיון מגניב, במיוחד אם לוקחים בחשבון שאת המארז מכינים קשישים שעבורם זו תעסוקה מבורכת.
169 ש"ח, באתר ובדף הפייסבוק
עוגות מבצק סוכר מציגות את האריות המפורסמות בצורה מקורית ומתוקה
גם אם אופרה לא מדברת אליכם, עוגות יעשו את העבודה. "טעימות מהבמה" – תערוכת עוגות מפוסלות של אמנית העוגות יפעת פרי דפנא, מחברת את האריות והדרמה למאה ה-21 דרך בצק סוכר, רויאל אייסינג, דפי זהב וצבעי ג'ל. העוגות שואבות השראה מיצירות אופרה קלאסיות (כרמן, אאידה), ומונחות על סטנדים מקרמיקה, שגם הם מעשה ידי האמנית, תואמים לכל עוגה בצבעים ובסגנון. באמצעות אתר או אפליקציית come to art אפשר לסייר בתערוכה עם פרי דפנא ובנוסף תתקיים סדרת מפגשים בהנחייתה שתכלול שיחה על התערוכה, טכניקות בעולם עיצוב העוגות והדגמת קישוט עוגות + מתנה סמלית.
7.5-7.4, גלריית בית האופרה של המשכן לאמנויות הבמה – שדרות שאול המלך 19 תל אביב, 03-6927777
שני שוקי אוכל חדשים ומושקעים ייפתחו בקרוב בתל אביב ובסמוך לאגם החולה
שרונה מרקט – מאחורייך. שוק האוכל החדש בפינת הרחובות רוטשילד-אלנבי נמצא בישורת האחרונה וצפוי להיפתח עם פרוץ האביב. המעצב ירון טל עיצב את כל השוק בקונספט "עיר ללא הפסקה" עם דוכני אוכל על תלת אופן כמו של סבלים, עמודים מעוטרים בפסיפסים עם סיטואציות תל אביביות בהשראת נחום גוטמן, מתחם מיצגים חיים ובמה להופעות.
במקביל ייפתח בסמוך לאגם החולה אגמון מרקט – שוק האוכל הגדול ביותר באזור הצפון שיכלול 50 דוכני מזון ומסעדות, בהשקעה של 40 מיליון ש"ח. על התמהיל אחראית מלי קופילר שליהקה גם את בתי העסק בשרונה מרקט, ונכון לעכשיו הרשימה כוללת את בליקר בייקרי, גלידריית וניליה וחנות קונספט ליין של יינות הגליל והגולן.
רסטו בר חדש ומבטיח נפתח בחוף הצפוני של תל אביב
יאכט קלאב, רסטו בר חדש ואלגנטי, התמקם על רצועת החוף של תל אביב. הבעלים טל גנץ, גיל סספורטס ואביעד ערבה, אנשי אירוח ואלכוהול ונהנתנים לא קטנים בעצמם, החליטו לפתוח מקום שייתן מענה לאהבה הגדולה שלהם – בילוי איכותי מתובל באווירה קולית, קוקטיילים יצירתיים ותפריט מוקפד. השף שלומי בוגנים יצר מנות בהשראת מדינות באגן הים התיכון וארוחות בוקר מושחתות במיוחד, שאחריהן רב החשק לחזור למיטה. בעיצוב משולבים אלמנטים מעולם הים והיאכטות שיגרמו לכם להרגיש כמו קפטן סטובינג.
הירקון 88 תל אביב, 03-6099207
ישראלים ממש אוהבים טונה, במיוחד את זו של סטארקיסט
טונה סטארקיסט השיקה השנה שתי סדרות חדשות: סטארקיסט לה-סלט וסטארקיסט לה-סנדביץ', המיועדות להכנה מהירה של שתיים מהמנות הכי נפוצות של התפריט הישראלי. המוצר השני זכה לאחרונה בפעם החמישית בתואר "מוצר השנה". התואר מוכתר אחרי תהליך שיפוט הכולל צוות שופטים מקצועי ומחקר צרכנים הכולל יותר מ-2,000 נשאלים.
גדג'ט חדש של מונקי ביזנס יעשה מהביצה בקן שלכם יצירה בצלחת, אם יצליח לזכות במימון ההמונים
חברת מונקי ביזנס המייצרת גדג'טים כיפיים ושימושיים עם טאץ' הומוריסטי עתידה להוציא לשוק מוצר חדש – Bready made – אם תצליח לגייס את סכום המימון בקיקסטארטר. הבריידי מייד הוא שבלונה שבעזרתה קורצים מהלחם צורות. מהלחם עם החור מכינים ביצה בקן, ועם צורות הלחם השונות מקשטים את הצלחת כיד הדמיון. "ההחלטה לפנות למימון המונים נובעת בעיקר מכמויות החיקויים האדירה של מוצרי החברה. אנחנו מקווים שבדרך זו נוכל לצמצם את הפגיעה ולגרום גם לאנשים שלא מכירים אותנו להיחשף למוצר", מסביר אביחי שורין, מעצב המוצר.