חדשות האוכל: המנות, המוצרים והבילויים הכי חמים לחודש אוגוסט

קוקטייל מיס בזיל של Mix Kaplan מצליח להשכיח לשנייה את החום והלחות במתחם שרונה | צילום: דניאל לילה
קוקטייל מיס בזיל של Mix Kaplan מצליח להשכיח לשנייה את החום והלחות במתחם שרונה | צילום: דניאל לילה

כוכב אינסטגרם גרגרן, פיצה ביתית איכותית, קינוחים טבעוניים מפתים והרבה פירות ים: הקולינריה שתעשה לכם חשק לצאת מהמזגן

88 שיתופים | 132 צפיות

 

שגרירתנו בקנדה

דניאל אורון היא בעלת בלוג מעניין שמחבר בין הבית המרוקאי לקולינריה העולמית

איך יודעים שבלוג מצליח? כשהוא בין הפיינליסטים בתחרות פרסי הבלוגרים של המגזין Saveur. הבלוג של דניאל אורון I will not eat oysters ("אין לזה שום קשר לכשרותֿ, פשוט המרקם שלהם דוחה אותי") נכנס לרשימה בכבוד. אורון נולדה בארץ, גדלה בארצות הברית וחיה בקנדה, והמתכונים שלה מחברים בין הטעמים הישראליים והבית המרוקאי שבו גדלה למה שקורה היום בקולינריה העולמית, כמו במנת סלט פטוש עם שומר וצנון (בתמונה). מבחינת קריירה היא הלכה נגד הזרם והפכה משפית מקצועית לבלוגרית, ועל הדרך הספיקה לפרסם ספר בישול שנקרא Modern Israeli Cooking. ההצבעה לתחרות נפתחת ב־8 באוגוסט ואנחנו בטוח נקליק כדי לפרגן.

סלט פטוש עם שומר וצנון של דניאל אורון | צילום: דניאל אורון
סלט פטוש עם שומר וצנון של דניאל אורון | צילום: דניאל אורון

תצאו בחוץ

ברים פתוחים הם מקום הבילוי האולטימטיבי בימים הלוהטים

הטרנד של הקיץ הנוכחי הוא ברים באוויר הפתוח. ירושלים, שבה אפשר ליהנות מבריזה אמיתית, מובילה עם טאפאס בר חדש על גג מלון ולדורף אסטוריה, בר בגינה המלכותית של אמריקן קולוני ובר אימפריאל רד במלון כרמים של רשת ישרוטל. בתל אביב, שבלילות הקיץ פשוט עוברת לחיות בחוץ, נפתח הקוקטייל בר הטבעוני הראשון Mix Kaplan. לצוות המנצח אורי שביט והשפית שיראל ברגר הצטרף המיקסולוג דן קרייצר, שיצר תפריט קוקטיילים פירותי, קריר ומשכר. מהמטבח הצמוד של מיס קפלן משוגרות מנות קטנות ונשכניות שהופכות את הערב לעוד יותר מושלם.

קוקטייל מיס בזיל של Mix Kaplan מצליח להשכיח לשנייה את החום והלחות במתחם שרונה | צילום: דניאל לילה
קוקטייל מיס בזיל של Mix Kaplan מצליח להשכיח לשנייה את החום והלחות במתחם שרונה | צילום: דניאל לילה

מעודכנים

המדריך המקיף ליינות ישראל סוקר ומדרג מאות יינות מקומיים

המדריך מציג תמונה עדכנית, מקיפה ומתומצתת של העשייה בתחום. המחברים חיים גן ("איש הענבים"), יאיר קורן ושגיא קופר (כתב היין ואלכוהול שלנו) רחרחו וטעמו יותר מ־650 יינות ישראליים, עד שהגיעו לדירוג סופי שנהיר גם לשתיינים חובבים. מעתה אמרו "גרנד ואן 2013 של קסטל קיבל את הציון הגבוה ביותר בגלל אף עגול, ניחוחות קלייה על רקע פרי סגול, פה קטיפתי וגוף מלא ומשיי".
119 ש"ח, בחנויות יין, ביקבים, באתר המדריך ובאתר איש הענבים

המדריך המקיף ליינות ישראל | צילום: דיוויד סילברמן
המדריך המקיף ליינות ישראל | צילום: דיוויד סילברמן

מצמידים

יריעה מעוצבת תכניס למטבח שלכם הרבה עניין וצבע

חברת קלינג פיתחה מוצר העשוי מיריעת קנבס דקה אך חזקה, הנצמדת למשטחים חלקים על ידי שמן טבעי המופק משרף של עצים. היריעה ניתנת להצמדה ולהסרה בקלות רבה, בלי להותיר סימני דבק או צבע. תוכלו להשתמש בה לכיסוי או קישוט ארונות, אריחים, מקררים, משטחי עבודה, שולחנות וקירות, והיא עמידה בתנאי חום, קור ולחות. בחרו את הדוגמה המועדפת מקטלוג העיצובים באתר, או עצבו יריעה בעצמכם, והמוצר יגיע ישירות לביתכם.
89־1,100 ש"ח

יריעת מעוצבת קנבס של קלינג
יריעת מעוצבת קנבס של קלינג

 

ארבע כי טוב

פז״ם של שנה למסעדה הוא סיבה למסיבה בעידן הקולינרי התזזיתי שלנו

בימים שבהם מסעדות נפתחות סביבנו בקצב בלתי סביר, אנחנו שמחים לחזור לבקר גם באלו שכבר עשו כותרות, כמו מסעדת קוואטרו האיטלקית של השף אביב משה. העיצוב במקום מרשים גם אחרי כמה ביקורים, והמנות המעוצבות שומטות את הלסת עוד לפני שהן נכנסות לפה, ובעידן האינסטוש זה לא פחות חשוב מהטעם. שלבו בבחירות את אחת ממנות הפסטה (כמו הפסטה פלפל הגאונית בפשטותה או אחת ממנות הרביולי המעולות). הפינאלה שמור לקינוחים הארטיסטיים, כמו קינוח הגינה שמככב ברשתות, או הטירמיסו עם גלידת המסקרפונה המענגת וציפוי השוקולד המודפס התואם לציורי הרצפה.
הארבעה 21 תל אביב, 03-9191555

פסטה פלפל של הקוואטרו | צילום: אלון גרגו
פסטה פלפל של הקוואטרו | צילום: אלון גרגו
טורטליני כמהין של הקוואטרו | צילום: אלון גרגו
טורטליני כמהין של הקוואטרו | צילום: אלון גרגו

למה לא כל יום שבת

תפריט הקיץ של הסרווסריה מתחדש במנות קלילות עם השראות מכל העולם

הסרווסריה ידועה בעיקר בבראנץ' השיכורים של שבת שמושך לא מעט נהנתנים שלא סופרים קלוריות. אם אתם לא ממתענגי השבת, תנו קפיצה ביום של חול כדי לטעום את תפריט הקיץ של השף החדש רוברט קלוגר. קלוגר נסמך על מקורות השראה מכל העולם ועל הרבה חומרי גלם מהים – דגים, תמנון, שרימפס וצדפות. המנות קלילות, צבעוניות וסקסיות והולכות מעולה עם קולקציית מותגי הג'ין שמפארת את המדפים.
בן יהודה 48 תל אביב, 03-6477751

מהבראנץ' של הסרווסריה | צילום: שי נייבורג
מהבראנץ' של הסרווסריה | צילום: שי נייבורג
פירות ים בסרווסריה | צילום: שי נייבורג
פירות ים בסרווסריה | צילום: שי נייבורג

כמו באמריקה

מנות עם פירות ים בסגנון החוף המזרחי הן הבסיס לבילוי קיצי קליל ומושלם

עיירת הנופש פרובינסטאון בקייפ קוד היא כל מה שתל אביב לא: קרירה, קולית ועשירה בפירות ים משובחים. גילי כהן ועומר כספי, השפים של בר האוכל אוגיז בשוק לווינסקי, החליטו להביא ללבנט קצת מהקסם ומהטעמים, ומקדישים את ימי שלישי לתפריט בסגנון החוף המזרחי הכולל צדפות, מולים, שרימפס, סרטנים ודגים שמוגשים עם צ'יפס בווריאציות מיוחדות. סקלופס שמנמנות על גרטן מתירס מתקתק גונבות את ההצגה, ומולן מתחרה בהצלחה קראב קייק על עגבנייה ירוקה מטוגנת עם ביצה עלומה ברוטב הולנדייז תרד. קוקטיילים פירותיים משלימים את החוויה ועושים חשק לטוס למקום שאין בו 100 אחוזי לחות ומירי רגב.
מרחביה 4 תל אביב, 03-5168244

קראב קייק של אוגיז | צילום: תומר הרמן
קראב קייק של אוגיז | צילום: תומר הרמן

 

נמסנו

חמאת הגהי משדרגת את הבישול ומוסיפה טאץ' מיוחד למנות

טרנד האוכל ההודי ששוטף את מחוזותינו החזיר לתודעה את הגהי (Ghee) – חמאה מזוקקת טהורה שנוצרת אחרי הפרדת מוצקי החלב, מה שמוכר במטבח התימני כסמנה. הגהי כמעט נטולת לקטוז, נשרפת בטמפרטורה גבוהה יותר מכל שמן אחר, ממעטת להתפרק בבישול ואינה מייצרת רדיקלים חופשיים שמזיקים לגוף. לגהי של חברת KTC מאנגליה יש ארומה מיוחדת שמשדרגת כל תבשיל, מחביתה, דרך ירקות מוקפצים ועד עוגות וקינוחים, והיא נוחה לשימוש ולאחסון.
69.90־79.90 ש"ח, בחנויות ורשתות הטבע והתבלינים ובחנויות מזון מתמחות ברחבי הארץ

חמאת הגהי מוסיפה טאץ אוריינטלי לבישול
חמאת הגהי מוסיפה טאץ אוריינטלי לבישול

 

עם הטיול בא התיאבון

הילה אלפרט ממליצה על מקומות האוכל שישלימו את יום הטיול שלכם

הגיליון הנוכחי המוקדש לגליל עושה חשק לנצל את החופש הגדול, לארוז את הילדים ולצאת לטייל. הבעיה מתחילה כשכולם רעבים ועייפים וכל הנשנושים כבר מזמן חוסלו. בדיוק לשם כך הומצא פרויקט "בשביל האוכל" באתר טיולי, ששלח את הילה אלפרט למצוא מסעדות, מאפיות, שווקים ודוכני אוכל שווים בקרבת מסלולי הטיול הכי פופולריים בישראל. האתר מחולק לצפון, מרכז ודרום הארץ ומציג בשפה הצבעונית של אלפרט את הנימוק לבחירה, המלצות למנות ומסלולי טיול בסביבה. חלק מהמקומות מוכרים, אבל אלו השמורים רק ליודעי ח"ן (כמו מאמא רחל באשדוד או כפרוצ'קה בערד) מעוררים תיאבון לא פחות ושווים לעתים גם קפיצה במיוחד.

הילה אלפרט מטיילת "בשביל האוכל"
הילה אלפרט מטיילת "בשביל האוכל"

 

זה רק נראה מושחת

קינוחי קיץ טבעוניים מוכיחים שאפשר להתענג על גלידות גם בלי שמנת

לפי קינוחי הקיץ הקפואים של הפטיסרי הטבעוני Seeds טבעונים בהחלט נהנים יותר. הקונדיטור והבעלים זיו סנדלר החליט להרחיב את הליין לעונה החמה, ויצר קולקציה מעוגיות בגודל אקסטרה לארג', גלידות, קרמים ומוסים, כולם בעבודת יד וללא חומרים משמרים. הקינוחים יצבעו לכם את סוף הארוחה בגוונים קרירים של שוקולד, פירות ואגוזים ומתאימים לנשנוש ישר מהמקפיא.
קינג ג׳ורג׳ 97 תל אביב, 03-5404006

עוגיות שוקולד שעוטפות גלידת וניל הן התחליף האולטימטיבי לקסטה, וסנדוויץ' עוגיות שוקולד מקמח מלא במילוי שוקולד וקרמל מלוח הוא פינוק מושלם של seeds | צילום: אפיק גבאי
עוגיות שוקולד שעוטפות גלידת וניל הן התחליף האולטימטיבי לקסטה, וסנדוויץ' עוגיות שוקולד מקמח מלא במילוי שוקולד וקרמל מלוח הוא פינוק מושלם של seeds | צילום: אפיק גבאי

 

דוגי סטייל

אוהבי כלבים ואוכל יתאהבו בשנייה באינסטוש של הכלב תומס

הצירוף של הגולדן רטריוור המחייך לצד מנות אוכל מחיי היומיום – כובש בחמידותו. "תומס הוא פודי אמיתי", אומרת יעל, הבעלים של הסלב על ארבע. "כבר כגור קטנטן הוא היה גרגרן גדול. בכל פעם שהוא שומע את המקרר נפתח, או כשהבית מתמלא ריחות של בישולים, הוא תמיד מוצא את החוליה החלשה, נעמד לידה ומבקש אוכל במבט הכי מתוק ומתחנן שיש". לתומס יש כבר כמה אלפי עוקבים מהארץ ומחו"ל והמבט המשתוקק שלו הוא הפרסומת הכי טובה שהמטבח הישראלי יכול לבקש.

מתוך עמוד האינסטגרם thomas wants food
מתוך עמוד האינסטגרם thomas wants food
מתוך עמוד האינסטגרם thomas wants food
מתוך עמוד האינסטגרם thomas wants food
מתוך עמוד האינסטגרם thomas wants food
מתוך עמוד האינסטגרם thomas wants food

אצלנו בחצר

שני שפים החליטו לצאת מהעיר לטובת מסעדת כפר פסטורלית עם אקשן קולינרי

לשפים יוגב ירוס (מל ומישל, ליטל איטלי) ואייל סניור נמאס לבשל במקום סגור, וגם מהשגרה, אז הם פתחו במושב גנתון את "מטבחצר" – מסעדת כפר בהשראת אירופה שפתוחה בימי שלישי וחמישי (שאר הימים סגורים לאירועים פרטיים). תפריט אין אבל ליין ארוחות קונספט יצירתיות וצבעוניות יש ויש. עד כה התקיימו בהצלחה ארוחת בעלי כנף וחגיגת בשרים טוסקנית, שבה התארחו ירון קסטנבוים ויניב בר נור מהמיטמרקט. מנה אחרי מנה מגיעות לשולחן ומלוות ביין חופשי, דבר שמבטיח מסיבת קולינריה מושחתת על רקע של חצר פסטורלית עם שולחנות אבירים, פינות ישיבה מוקפות בצמחייה וכלובי ציפורים לטובת הסאונד.
כ־300 ש"ח לאדם

מטבחצר במושב גנתון | צילום: שרית גופן
מטבחצר במושב גנתון | צילום: שרית גופן

 

משחקי הרכבה

רשת מזון מהיר חדשה מציעה לכם סנדוויץ' איכותי בדיוק איך שאתם אוהבים

מכיוון שבעונה הבוערת חם מדי לאוכל מבושל אנחנו מעדיפים סנדוויץ', אבל שיהיה מושקע בבקשה.
Puzzle Food, רשת מזון מהיר חדשה מבית היוצר של רשת ריבר האסייתית, היא דיסנילנד למי שאוהב את הארוחה שלו בין שתי פרוסות פחמימה. הקונספט מאפשר להרכיב סנדוויץ' מקורי, מבחירת סוג הבשר וטכניקת ההכנה, דרך תוספות וירקות ועד לרוטב. מכיוון שרשימת המרכיבים ארוכה ועלולה להיות מבלבלת, הרכיב השף דניאל זך (אסיה מוניקה) כמה כריכים שיחסכו מכם את ההתלבטויות. בדיל העסקי תוספת 10 ש"ח תקנה לכם סלט או פלחי תפוחי אדמה פריכים ושתייה.
מרכז עזריאלי – הרוקמים 26 חולון, 03־6568766; קניון ויצמן (צמוד לאיכילוב), תל אביב

סנדוויץ' שיפוד קבב של Puzzle Food בלחמניית חלה בא טוב בכל יום למרות שקוראים לו עונג שישי | צילום: אנטולי מיכאלו
סנדוויץ' שיפוד קבב של Puzzle Food בלחמניית חלה בא טוב בכל יום למרות שקוראים לו עונג שישי | צילום: אנטולי מיכאלו

 

פיצה אין האוס

תנור אבן ביתי יהיה שלכם אם תקנו פיצות כל חודש

מכירים את הדיל שבו קונים קפסולות קפה ומקבלים מכונה בחינם? עכשיו קחו אותו, רק עם פיצה. דונה איטליה משווקת תנור אבן ביתי קומפקטי שיהיה שלכם ללא עלות אם תחליטו לרכוש מינוי לפיצות קפואות שמגיעות במשלוח עד הבית. ברגע הנכון שולפים פיצה מהמקפיא, מניחים על משטח האבן של התנור ותוך שלוש דקות עולים ניחוחות של פיצה לוהטת שמספיקה למבוגר רעב או לשני ילדים. הטעם טוב בהרבה משל גרסאות המרכולים הקפואות, אבל בשביל פיצה מעולה תצטרכו עדיין לצאת (או להזמין) מהפייבוריט שלכם.
130 ש"ח ל־5 פיצות בחודש, 220 ש"ח ל־10 פיצות בחודש, 9465*

תנור אבן ביתי של דונה איטליה
תנור אבן ביתי של דונה איטליה

 

ילדה סוכר

הפעילויות של לגעת באוכל הן פתרון מתוק לשעות הקשות של אוגוסט

רשת לגעת באוכל מפיקה פעילויות לילדים בסניפי הרשת הממוקמים בקניוני עופר. הם יוכלו ליצור בבצק סוכר, להכין כדורי שוקולד ולהנדס גלידות אישיות בזמן שאתם עושים שופינג או סתם נחים במזגן.

פרטים בדף הפייסבוק של הרשת

קאפקייק | צילום: shutterstock
קאפקייק | צילום: shutterstock

 

כשווניליה פגשה את ולרונה

השוקולד המפורסם מתאים את עצמו לקיץ והופך לגלידה

במרכז המבקרים של יקב תשבי נפתחה גלידריית פופ־אפ שמציעה קולקציה קיצית על טהרת טעמי השוקולד של מותג השוקולד הצרפתי המעולה ולרונה. מאחורי המיזם עומדים איתי רוגוזינסקי מרשת וניליה וגולן תשבי, יבואן המותג, שפיתחו חמישה טעמי שוקולד עם נוכחות כריזמטית בוגרת.
פתוח בימי שישי, מתחם תשבי כביש 652, בין זיכרון יעקב לבנימינה, 04-6288195

גלידת ולרונה של וניליה | צילום: אפיק גבאי
גלידת ולרונה של וניליה | צילום: אפיק גבאי

ֿ