חגית אברון מוציאה את המשפחה לטיול בגליל

מכינים וטועמים בגלידת בוזא | צילום: חיים יוסף
מכינים וטועמים בגלידת בוזא | צילום: חיים יוסף

המטרה: לצלוח את ימי הקיץ המהבילים, האמצעי: פעילויות משפחתיות מרעננות ברחבי הגליל. חגית אברון עם האטרקציות הצפוניות שיוציאו אתכם מהמזגן ויחזירו את כולם הביתה עייפים ומדושנים

88 שיתופים | 132 צפיות

 

פיקניק של החיים: גבינות וסוסים במצפה אבירים

"מקום בלב" הינו מתחם טבעי ופראי, השוכן בלב מצפה אבירים, ויש בו כל מה שצריך כדי להעביר יום שלם המשלב בין קולינריה לפעילויות: גבינות, קפה, פינת מרגוע, סוסים, ריינג'רים והמון מרחבים להשתולל בהם. בכניסה למשק המשפחתי, השייך לעדנה ואייל חפר, תפגשו מקרר עמוס במוצרי חלב, גבינות, יוגורטים וגלידות, כולן על טהרת חלב העזים של העדר הפרטי של עדנה, המכינה את המוצרים במו ידיה. ניתן ליטול מהמקרר בשיטת קנייה המבוססת על אמון. בקשו גם כיכר לחם טרייה, וקחו את כל הכבודה אל סבך החורש שביער, שם יחכה לכם כל הציוד הדרוש לפיקניק – כלים, סכו"ם ואפילו חלב לקפה. אם תרצו גם אקשן תוכלו להשתתף ברכיבת סוסים או בטיול ריינג'רים בהדרכתו של אייל, ואם תתעייפו תוכלו אפילו ללון במקום.
052-5832632, בתיאום מראש

אחרי הפיקניק | מקום בלב | צילום: אלברט אדוט
אחרי הפיקניק | מקום בלב | צילום: אלברט אדוט
מקום בלב | צילום: אלברט אדוט
מקום בלב | צילום: אלברט אדוט

בשביל הבריאות: סדנאות בישול בכליל

כליל הוא יישוב שתושביו דוגלים באורח חיים אקולוגי ובריא. בין שלל יצרני הגבינות, הדבש, הלחם ושאר ירקות, מומלץ לבקר אצל הבשלנית חגית לידרור, המציעה בביתה הצופה אל נוף יפהפה סדנאות המשלבות בין בישול בריא וטבעוני למוצרים נהדרים שהיא רוקחת בעצמה. בין הסדנאות לכל המשפחה המוצעות בחודשי הקיץ: סדנת שוקולד בריא, סדנאות בישול בריא למבוגרים ולילדים, סדנת בישול הודי טבעוני וסדנת קינוחים ועוגות raw. בין מוצרי המזון המשובחים שמכינה לידרור תמצאו קרקרים שקשה להפסיק לכרסם, ממרחים נפלאים מזיתים, לימון ושמן זית, גרנולה משובחת ושוקולד פלאי המנפץ כל קונספציה שמתוק לא יכול להיות גם בריא.
‏052-6464884, בתיאום מראש

גרנולה ביתית של חגית לידרור | צילום: אנטולי מיכאלו
גרנולה ביתית של חגית לידרור | צילום: אנטולי מיכאלו
חגית לידרור עושה פלאים בשוקולד | צילום: אנטולי מיכאלו
חגית לידרור עושה פלאים בשוקולד | צילום: אנטולי מיכאלו
חגית לידרור עושה פלאים בשוקולד | צילום: אנטולי מיכאלו
חגית לידרור עושה פלאים בשוקולד | צילום: אנטולי מיכאלו

 

לשתות, לאכול, להאזין: ארוחות בקיבוץ לׄ ֹטם

גם למבוגרים שבינינו מגיע לבלות את הקיץ המהביל בפעילויות מהנות. אחת המשובחות שבהן מסתתרת ביקב לֹטם, יקב גלילי אורגני. בעלי היקב הם יונתן קורן ויריב קמחי, המשמשים גם כייננים, והם מאמינים בשילוש הקדוש המשלב בין יין, אוכל ומוזיקה. היקב מציע טעימות וקורסי יין אל מול יפעת הנוף של בקעת סכנין. היין ביקב מופק בתהליך ייחודי המשלב השמעת מוזיקה לגפנים. בסופי שבוע פתוח היקב לארוחות נהדרות הכוללות מנות שמכין קורן על פי מה המצאי הטרי שיש בשוק עכו. לפנות ערב, עת שוקעת השמש והרוח מתחילה להחיות את הנפש, אין אתנחתא קיצית שפויה יותר מלשתות גביע יין במרפסת היפה, לנשנש גבינה גלילית, לאכול צלחת מטעמים ולהאזין למוזיקה טובה.
‏04-6214972, פתוח כל השבוע, בתיאום מראש

נוף גלילי קסום מיקב לטם
נוף גלילי קסום מיקב לטם

כך הולכים הכורמים: סדנאות בציר באלון הגליל

המשק החקלאי של צביקה והדס אופיר באלון הגליל עונה בדיוק על ההגדרה של אגרו־טוריזם – תיירות חקלאית, בדיוק כפי שמקובל באיטליה ובצרפת. השניים הם דור ממשיך למשפחות חקלאים ותיקות. במשק יפתחאל מייצרים יין זני נפלא מענבים הגדלים באזור, דבש מיוחד, זני אף הוא, העשוי מפרחי תלתן, שיזף, הדרים וחרוב. בנוסף, מעבדים במשק שטחי פלחה ומגדלים תוצרת מקומית. המשק מזמין את המבקרים לטעום את התוצרת ולהשתתף בפעילות ייחודית על פי עונות השנה. במהלך חודש אוגוסט מתקיימת במשק הפעילות "בוצרים ונהנים", ובה משתתפים בתהליך הבציר, עורמים ענבים בסלסילות, מועכים את הענבים וסוחטים אותם לקול צהלת הילדים. הילדים ממלאים בקבוק אישי בנוזל תירוש טבעי וצופים בסרט במרכז המבקרים.
‏04-9861466, הפעילות מתקיימת בכל ימות השבוע

לומדים לבצור במשק יפתחאל | צילום: אדוה אופיר
לומדים לבצור במשק יפתחאל | צילום: אדוה אופיר

זה קר ומתוק: סדנאות גלידה בקיבוץ סאסא

חופש גדול זה גלידה, וגלידה זה בוזה בערבית. הסיפור המתוק של אדם זיו מקיבוץ סאסא ושותפו עלאא סוויטאת מתרשיחא הוא על שני חברים טובים שהחלו לייצר גלידת איכות. מה שהתחיל כגלידרייה קטנה ליודעי ח"ן ביישוב תרשיחא, הפך כהרף עין לגלידה שטעמיה הייחודיים מענגים לקוחות רבים. לפני כשנה פתחו השניים סניף של בוזה בתל אביב, וגם הקהל המורגל בטוב של תל אביב יודע להוקיר את האיכות, ההקפדה על חומרי הגלם המשובחים והאהבה שמכניסים השניים אל מכלי הנירוסטה. לאחרונה פתחו השניים סדנאות גלידה בקיבוץ סאסא. המקום צבעוני ועליז, ומציע, מעבר לחנות המוכרת, שלל טעמי גלידה שלא מפסיקים לחדש ולהפתיע, גם סיורי טעימות במפעל וסדנאות גלידה לכל הגילים. גולת הכותרת הקיצית היא סדנת המדענים הצעירים, המיועדת לילדים בני 6 עד 12, ובה מקבלים המשתתפים הסבר על התהליך המדעי של הכנת הגלידה ומתנסים בהכנת גלידה בטכניקות שונות. לגיל הרך מציעים במקום סדנה הכוללת סיפור ילדים מאויר, הכנת גלידה עם חנקן נוזלי וטעימות.
‏04-6918880, הסדנאות מתקיימות בימים שני־חמישי וביום שבת, בהרשמה מראש

מכינים וטועמים בגלידת בוזא | צילום: חיים יוסף
מכינים וטועמים בגלידת בוזא | צילום: חיים יוסף
מכינים וטועמים בגלידת בוזא | צילום: חיים יוסף
מכינים וטועמים בגלידת בוזא | צילום: חיים יוסף
מכינים וטועמים בגלידת בוזא | צילום: חיים יוסף
מכינים וטועמים בגלידת בוזא | צילום: חיים יוסף

 

לאתר של חגית אברון