ארוחת בוקר שוברת שגרה: חביתה ממולאת עם אפונה וקריספי שום

חביתה ממולאת עם אפונה וקריספי שום של דניאל קיציס ואידית פדידה | צילום: טל סיון ציפורן. סטיילינג: דיאנה לינדר
חביתה ממולאת עם אפונה וקריספי שום של דניאל קיציס ואידית פדידה | צילום: טל סיון ציפורן. סטיילינג: דיאנה לינדר

אחת המנות המזוהות עם דניאל קיציס, בעקבות התוכנית "משחקי השף", היא חביתה ממולאת. במתכון הזה היא מגיעה בגרסה תאילנדית סוערת ועזת טעם

88 שיתופים | 132 צפיות

4 מנות | 45 דקות | למתקדמים | כשר | ביצים

דניאל קיציס: "החביתה הזו היא מנה מדליקה עם טכניקה מעניינת, והיא מאוד משביעה. הטעמים נשענים על המטבח התאילנדי אבל רוב המוצרים הם מקומיים. אפשר להחליף את המלית בירקות אחרים שיש בבית, ואת הטופינגס של אורז קלוי וקריספי שום אפשר להחליף בפיצוחים קלויים או בסלרי ובצל מטוגנים".

>> אחיות שלנו: כך דניאל וקורין קיציס הפכו ללהיט

החומרים

20 שיני שום
שמן (לטיגון השום)
1/2 כוס אורז לבן
2 כוסות אפונה (טרייה ומופרדת או קפואה)
לחביתה
3 כפות שמן ניטרלי
4 ביצים
קורט מלח גס
למלית
3 כפות שמן ניטרלי
1 ענף סלרי נקי מעלים וחתוך לקוביות קטנות
1 כף שורש ג'ינג'ר קצוץ
1 פלפל ירוק חריף נקי מגרעינים וחתוך לקוביות
3 שיני שום קצוצות
1/2 כוס עלי סלרי קצוצים
צרור כוסברה קצוצה
1 כפית פלפל לבן גרוס
2 כפות רוטב דגים
1 כף חומץ תפוחים

אופן ההכנה

מכינים קריספי שום
1. מקלפים שום, שוטפים היטב ומייבשים. טוחנים בבלנדר את שיני השום בפולסים, כל פעם כמות קטנה, עד קבלת מרקם כמו של פירורי לחם עבים. מחממים שמן לטיגון עמוק. מניחים את השום בתוך מסננת צפופה, מעבירים לשמן החם ומטגנים עד הזהבה. מעבירים את השום לנייר סופג וממליחים קלות.

מכינים אורז קלוי
2. קולים אורז במחבת יבשה עד שהוא מזהיב. טוחנים באמצעות מכתש ועלי או במטחנת תבלינים למרקם דק אך לא חולי.

מכינים את האפונה
3. מרתיחים מים עם כף מלח בסיר. מוסיפים אפונה וחולטים רק עד שהמים רותחים שוב. מסננים ומצננים.

מכינים את המלית
4. מחממים שמן במחבת ומטגנים סלרי, ג׳ינג׳ר, פלפל צ׳ילי ושום עד שהם מזהיבים קלות. מוסיפים עלי סלרי, כוסברה ופלפל לבן. ממשיכים לטגן עד שהעלים מאבדים נפח. מוסיפים רוטב דגים וחומץ תפוחים ומטגנים עוד 3־2 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים. מסירים מהאש ומצננים.

מכינים את החביתה
5. מחממים שמן במחבת, טורפים מלח וביצים בקערית ומוזגים למחבת. ממרכזים את השוליים של החביתה, וכשהתערובת מתחילה להתמצק מטים את המחבת כלפי מטה כדי שתהיה יותר אוורירית, מניחים את המלית על מחציתה, מקפלים, הופכים ומסירים מהאש.

מגישים
6. מניחים את האפונה בצלחת קעורה, מניחים עליה את החביתה ומפזרים מעל קריספי שום ואורז קלוי.

למתכונים נוספים עם אפונה היכנסי לאתר "השולחן"