ויטמין שיא: הכנה ביתית של מים בטעמים

מים בטעמים בהכנה ביתית | צילום: יח"צ
מים בטעמים בהכנה ביתית | צילום: יח"צ

מים רגילים? הצחקתם אותנו. ברז? לא מכירים. הטרנד הלוהט של הקיץ הוא מים קרירים בטעמים ביתיים, אז תתחילו לחלוט. הבונוס: קלואי קרדשיאן תשמח לשכנע אתכם בעד

88 שיתופים | 132 צפיות

כשקלואי קרדשיאן העלתה פוסט לאינסטגרם שמהלל את חליטות המים הקרות (Infused Water) כבר היה ברור שמדובר בטרנד שאי אפשר להתעלם ממנו. היתרונות של המים בטעמים בהכנה ביתית הם רבים, בעיקר בקיץ. רובנו לא עומדים במכסת כוסות השתייה שהגוף שלנו זקוק לה בימים החמים ומעגלים פינות עם משקאות שכוללים קפאין, שמשתן ומייבש, סוכר או שלל עזרים כימיים.

חליטות המים הן פתרון מצוין עבור מי שלא ממש אוהב טעם של מים ניטרליים, והביצוע פשוט – משרים פירות, צמחי תבלין או ירקות (ראו הצעות למעלה) במים למשך שעה־שעתיים בטמפרטורות החדר או שלוש־ארבע שעות במקרר, ושותים. ברחבי הרשת אפשר למצוא בקבוקי מים ייעודיים להכנת החליטות (אבל אפשר גם להשתמש בצנצנות זכוכית פשוטות) שעובדים בדומה לקנקני התה החם ומאפשרים להתנייד עם מי התפוז שהכנתם בבית. מעבר לכך שמים בטעם האהוב עליכם יגרמו לשתייה מרובה, תזונאים מעריכים שכ־20 אחוז מהוויטמינים והמינרלים של המרכיבים שהחלטתם לחלוט יעברו למים עצמם.