מקאן ואילך: כל המקומות הכי לוהטים בריביירה הצרפתית

גלאם באן | צילום: shutterstock
גלאם באן | צילום: shutterstock

האוכל המשובח בניס, הנופים המרהיבים של קאן, כפר האמנים של מוז'ן והאווירה החלומית באנטיב. זה המתכון לטיול מושלם בריביירה הצרפתית

88 שיתופים | 132 צפיות

הימים מתחממים, התיירים עם הפנים לאירוויזיון ולכן זה הזמן המושלם לברוח מפה לריביירה הצרפתית. רצועת החוף שבדרום־מזרח צרפת היא אחד מיעדי הנופש המבוקשים בעולם בעונה זו ומעל ל־70 אלף ישראלים מגיעים אליה מדי שנה בזכות השילוב המדויק בין צ'יל ים תיכוני לאלגנזה אירופית. אז איפה חובה לבקר, מה לקחת הביתה והאם החול של השכן באמת זהוב יותר? התשובה לשאלה האחרונה היא כן.

החול של השכן באמת זהוב יותר, אלסנדרה אמברוסיו בפסטיבל קאן | צילום: Gareth Cattermole/Getty Images
החול של השכן באמת זהוב יותר, אלסנדרה אמברוסיו בפסטיבל קאן | צילום: Gareth Cattermole/Getty Images

אנטיב

את הטיול התחלנו בעיר אנטיב הסמוכה לניס. ובכן, מזלה של אנטיב הוא שיש לה את פיקאסו. שלא תבינו לא נכון: אנטיב היא עיר סבבה והכול, אבל כששמים בצד את השוק המקומי, את האווירה הפסטורלית ואת הארכיטקטורה הפוטוגנית שמאפיינת את כל אחיותיה לריביירה, מגלים שהחלק המעניין בה מסתכם, פחות או יותר, במוזיאון פיקאסו השוכן בטירת גרימלדי. ייחודו של המוזיאון נובע לא רק מהימצאותו בטירה שבה התגורר האומן בשנות ה־40 של המאה הקודמת וממנה שאב השראה, אלא בעיקר מהעבודות המוצגות לאורך שלבי יצירתן, מהטיוטה ועד לתוצר המוגמר, אוצר של ממש. בעזרת הדרכה תזכו להיחשף לעולם הדימויים המסקרן של פיקאסו, לצורת עבודתו ולאופן שבו חישב כל קו ומשיכת מכחול, גם בעבודות שנדמה שנוצרו במשך שלוש דקות של סטלה חריפה.
חפשו מלון באנטיב

אנטיב | צילום: shutterstock
אנטיב | צילום: shutterstock
אנטיב | צילום: shutterstock
אנטיב | צילום: shutterstock

קאן

אחרי שהצטלמתן על רקע השטיח האדום ושחררתן תמונה לאינסטה בחתימת #קאןזהכאן, יש לפנות להיילייט של העיר שנמצא למעשה מחוצה לה. שייט בסירה לאי סנט אונורה יעניק לכן חצי שעה של בהייה טהורה על קאן המתרחקת יחד עם כל צרות החיים. סנט אונורה, המכונה גם "אי הנזירים" בשל הנזירים המאכלסים אותו (לא זכינו לפגוש איש מהם על אף תחינותינו לסלפי נזירי בפני המדריכה המקומית), ידוע בייצור משובח של יינות לבנים ואדומים, ליקרים ושמן זית. אם חיפשתן יין טוב לקחת במזוודה הביתה, חנות הבוטיק שעל האי איננה המקום בשביל זה, שכן בקבוק יין ממוצע עולה כ־125 יורו. טעימה קטנה ומזכרת בדמות אריזת טופי קרמל יעשו את העבודה בשבילכן ובשביל החברות למשרד. עם החזרה לחוף והתעוררות הרעב מומלץ לשבת ללאנץ' במסעדת סי ביץ', שנשמעת ונראית כמו מלכודת תיירים על חוף הרברט סמואל אבל כל מנה וקינוח בה מחבקים את הלב. קאן עצמה יקרה מאוד, כולל השוק (ואל תתנו למילה "שוק" לבלבל אתכן), כך שעבור רובנו חלום השופינג המשוגע לא יתגשם כאן.
חפשו מלון בקאן

קאן | צילום: shutterstock
קאן | צילום: shutterstock

מוז'ן

כפר האומנים הסמוך לקאן הינו בגדר נווה־צדק ההררית של הריביירה ומקום מושלם למצוא בו מזכרת מפייסת לאימא על כל מקרה שלא יהיה. בין הסמטאות הצרות תוכלו ליהנות מווינדואו־שופינג בחנויות עיצוב יקרות להפליא, להציץ בגלריות, להתפעל מהבנייה הציורית ולמלמל "בכיף הייתי גרה כאן" רק על סמך דלתות הבתים הצבעוניות, כי את השכנים עצמם לא ממש תראו. אם אתן כבר שם, קפצו למוזיאון האומנות הקלאסית ולמוזיאון הצילום.
חפשו מלון במוז'ן

מוז'ן | צילום: shutterstock
מוז'ן | צילום: shutterstock
מוז'ן | צילום: shutterstock
מוז'ן | צילום: shutterstock

ניס

ברוכות הבאות לדובדבן שבסרדין. מאטיס, שאגאל ואומנים גדולים נוספים מצאו בה את מקומם, וזה לא מפליא בעיר שממזגת את כל הטוב הקולינרי בצרפת ובאיטליה יחד. ניס הייתה חלק מאיטליה עד 1860, לאחר מכן סופחה לצרפת בעקבות הסכם גורלי שבזכותו עד היום תושבים רבים נהנים מספגטי פירות ים. באופן כללי, ניס היא עיר של גם וגם: עתיק לצד חדש, מפואר לצד פשוט וחנויות של שאנל, מקס מארה ולואי ויטון לצד זארה. לינה באזור כיכר מסנה המרכזית תאפשר לכן להגיע בהליכה רגלית של דקות ספורות לכל אלה, כמו גם לברים, למסעדות ולחנויות הבוטיק של העיר העתיקה, שהיא מעין גרסה צרפתית־איטלקית לשוק הפשפשים ביפו. שם תמצאו את שוק האוכל הריחני של ניס, שמציע את כל תוצרי הדגל השמנמנים של האזור אך גם ירקות יפים לרפואה. בין הררי הגבינות והנקניקים, קחו לכן ביס של סוקה, מאכל רחוב אהוב המזכיר פנקייק אך עשוי מחומוס, וכמו כל מה שטעים בעולם אינו בוחל בשמן. התמקמות באזור האקשן תקרב אתכן גם לטיילת הרצופה אדריכלות איטלקית מלבבת, משם תוכלו להמשיך לנקודת התצפית שבסמוך לכיכר צ'ארלס פליקס. בהזדמנות זו אסייג את המילה "אקשן", ואודה שגם המרכז השוקק של ניס איננו מתקרב לקצב של ערים כמו פריז, שלא לדבר על תל אביב. על אף עירוניותה היחסית, ניס מספקת חוויית צ'יל מתמשכת, שנקטעת אך ורק בשעה 12:00 לצליל יריה מקפיצת לב המושמעת מדי יום כמיטב המסורת. לחובבות ההיסטוריה: על פי האגדה המקומית, בניס התגורר גנרל סקוטי שהיה קורא לאשתו הסוררת בדרך זו. כאמור, רומנטיקה ישנה. למען חוויה עדכנית יותר צאו לבקר במוזיאון לאומנות מודרנית, שם תוכלו להיחשף לתערוכות של אומנים מנוחים אך עתירי סקס־אפיל צרפתי כמו איב קליין וניקי דה סן פאל. במרחק שעת נסיעה מניס, אי שם בנסיכות מונקו המרהיבה, תמצאו את מסעדת כוכב המישלן לה גריל של השף פרנק צ׳רוטי שמספקת אסקפיזם קולינרי טהור במחיר של 60־70 יורו למנה עיקרית, מחיר בהחלט לא מופקע ביחס למסעדת מישלן. אם תרצו להמשיך משם ללילה במלון מונטה קרלו שבו המסעדה ממוקמת, תצטרכו להיפרד בקלילות מכ־1,000 אירו ולקוות לשינה אורגזמית.
חפשו מלון בניס

ניס | צילום: shutterstock
ניס | צילום: shutterstock
ניס | צילום: shutterstock
ניס | צילום: shutterstock
ניס | צילום: shutterstock
ניס | צילום: shutterstock

צפון ניס

נסיעה של שעה וחצי בהרי צפון־ניס הביאה אותנו אל וסוביה (Vesubia), מרכז ספורט יוקרתי שהמושג "מרכז ספורט" הוא בגדר עלבון בשבילו. מדובר במעין לונה־פארק ענקי למבוגרים שכולל קירות טיפוס על שלל צורותיהם, בריכות שחייה לקופצות אמיצות ומסלולי מכשולים שיכניסו את חובבות הספורט לאקסטזה. עבור הזקנות בנפשן (ככותבת מילים אלה) תספיק חוויית הנסיעה עצמה, שמשקיפה לטבע פראי ולכפרים הנחים בתוכו בשלווה ביזארית, בין נחלים לענני ערפל. הדביקו פנים לחלון ויש לכן ערוץ בריחה
לעולם האגדות.

הכותבת הייתה אורחת מטעם חברת אל על ומשרד התיירות וקידום צרפת Atout France. אל על מציעה שלוש טיסות שבועיות ישירות בין תל אביב לניס, החל מ־289 דולר