לקראת החופש הגדול: כך תשפרו את הרגלי התזונה של הילדים

איך לשפר את הרגלי התזונה לקראת החופש הגדול | צילום: shutterstock
איך לשפר את הרגלי התזונה לקראת החופש הגדול | צילום: shutterstock

החופש הגדול מתקרב בצעדי ענק, ואיתו השעמום שמביא איתו אכילה של הרבה ג'אנק. כך תמנעו מהילדים לגשת לשקית של הבמבה, עוד לפני שהקיץ מתחיל

88 שיתופים | 132 צפיות

כמו שכולנו נחשפים למזון דרך החושים שלנו הכוללים מראה, מגע, רעש, טעם וריח, ככה גם ילדינו. כשאנחנו דורשים מהילדים שלנו לטעום מאכלים חדשים אנחנו יוצרים לא פעם התנגדות מצדם, לכן צריך לנסות לשלב את החשיפה בפעולות יומיומיות טבעיות ללא ויכוחים וללא התניות, שייצרו למתוקים דווקא מקום מועדף. שני ארד דיאטנית ומנהלת התזונה בשטראוס, הביאה לנו את כל ההמלצות כיצד לגרום לילדנו לאכול אוכל מגוון ובריא כבר מגיל קטן.

>> תזונה בריאה – מאיפה מתחילים?

ארוחה משפחתית

ארוחה משפחתית היא ההזדמנות הטובה ביותר לחשוף את הילדים למגוון מאכלים, כאלו שהםאוהביםוכאלה שבניהמשפחה האחרים אוהבים.אפילו אם הם לא יסכימו לטעום, עצם העובדה שהם יראו אתכם ההורים, אוכלים את המזון שאתם רוצים שהם יאכלו יאפשר להם להכיר אותו ולהתרגל אליו כמאכל לגיטימי.

תעודדו את הילדים להשתלב איתכם במטבח

כשילדים מכינים אתכם את האוכל הם נוגעים בו ונחשפים אליו בחוויית הבישול, אך מבלי להתחייב לטעימה. אחרי שהילדים מכינים משהו בעצמם הסיכוי שהם יסכימו לטעום אותו בהווה או בעתיד גבוה יותר.

שילוב פירות וירקות במתכונים

עכשיו לטעם, תזכרו שהפעולה הסופית שאתם רוצים היא שהילדים שלכם יאכלו את הפרי או הירק בצורתו השלמה, אבל גם זה צריך להבנות בהדרגה. שילוב הטעמים של הירקות והפירות, גם אם לא בצורתם הטבעית, עדיין תאפשר להם הכרה של המאפיינים והטעמים שלהם. למשל: גבינה עם סלק או טחינה עם סלק, גלידה ביתית על בסיס תות או חשיפה ליוגורט כבר בשלבים ראשונים של הילדים במטרה  להכיר אתהטעם הטבעי של היוגורט.

תקשיבו לילדים ותכבדו את רצונם

יש ילדים שיסלדו ממזון בריח דומיננטי, למשל פירות הדר יכולים להיתפס עבור ילדים מסוימים כלא נעימים, גם כאן אפשרו להם להסתגל בהדרגה. אנחנו לא תמיד נדע מה מקור ההימנעות, אבל אם נקשיב לבקשות שלהם ונזכור לחשוף אבל לא להכריח, יש סיכוי שנזכה להיענות גבוהה יותר בהמשך. בנוסף למזונות שונים יש רעשים שונים- יהיו כאלה שיהינו מתחושה ורעש של מזון קריספי, כאלה שיהינו ממזון נמוך בפה, ויש גם כאלה שלא ירגישו בכלל בהבדל. מכיוון שאנחנו לא יודעים מה הילדים ירגישו כלפי התחושות והרעשים השונים, הגישו להם מנות קטנות כדי שהחשיפה לצליל תהיה גם היא מתונה.

שייק | צילום: shutterstock
שייק | צילום: shutterstock

ילדים אוהבים שיקיים, ניתן לשלב אותם במטבח ולהכין שייק עשיר ובריאותי. הנה דוגמא למתכון לשייק צבעוני מזין וטעים שמכיל את כל אבות המזון. בונוס: כיף להכין אותו עם הילדים!

מצרכים לשייק צבעוני

  • דנונה 3% מכיל חלבון, סידן וחיידקים ידודתיים
  • פירות וירקות ב-5 צבעים (מה שיש לכם בבית) – מספקים ויטמינים ומינרלים.
  • כפית טחינה או כפית חמאת בוטנים או כפית חמאת שקדים – מספקת שומן טוב.
  • כף שיבולת שועל – מספקת דגן מלא ועשיר בסיבים תזונתיים.

שמים הכל בבלנדר וטוחנים. בתיאבון!

שני ארד, דיאטנית ומנהלת תחום התזונה בשטראוס | צילום: פרטי
שני ארד, דיאטנית ומנהלת תחום התזונה בשטראוס | צילום: פרטי