זהב טהור: המתכון לצ'יפס המושלם של אייל שני

צ'יפס של אייל שני | צילום: אנטולי מיכאלו
צ'יפס של אייל שני | צילום: אנטולי מיכאלו

כל הדרכים לצ'יפס המושחת והטעים ביותר שתכינו ותאכלו נמצא ממש כאן. אם אתן מאוהבות בתפוחי אדמה ובצ'יפס בכלל, אתן לא תוכלו לוותר על המתכון הזה - אנחנו מבטיחות, זה שווה את ההשקעה

88 שיתופים | 132 צפיות

הניגוד המושלם בין הקריספיות החיצונית של הצ'יפס לרכות והנימוחות שמבפנים, גורם לנו לרצות לרוץ עכשיו למטבח ולדאוג לבטן המקרקרת שלנו. כל חובבות הצ'יפס המושבעות, המתכון הזה בשבילכן. בשלושה שלבי הכנה ארוכים אך פשוטים, תוכלו לקבל את הצ'יפס המושלם. מתכון מבית היוצר של אייל שני שפורסם לראשונה ב"השולחן". לכל מתכוני תפוחי האדמה של השולחן.

החומרים ל-6 מנות | ½3 שעות | למתקדמים | כשר | צמחוני

אופן ההכנה:

1. קולפים תפוחי אדמה בעזרת קולפן או סכין (קילוף בסכין גוזל זמן אך יעניק לכל צ'יפס צורה ייחודית) ומעבירים לקערה מלאה במים (למניעת השחרה).
2. מוציאים את אחד מתפוחי האדמה מהמים, מניחים על קרש חיתוך ופורסים לאורך ל־ 3 פרוסות בעובי 1-½1 ס"מ. מניחים את הפרוסות זו על זו ופורסים לאורך ל־ 3 (המקלות שמתקבלים הם מקלות הצ'יפס). מחזירים לקערת המים. חותכים כך את כל תפוחי האדמה.

מבשלים בישול מקדים

3. ממלאים סיר גדול בשפע מים, מוסיפים 1% מלח (על כל ליטר מים כ־ 10 גרם מלח) ומביאים לרתיחה. מסננים את מקלות הצ'יפס מהמים ומעבירים אותם למים הרותחים. מבשלים כ־ 7 דקות עד שהם מגיעים לדרגת מדיום – מבושלים אך עדיין קשים מעט.
4. מסננים את מקלות הצ'יפס המבושלים ומסדרים אותם זה לצד זה במרווחים קטנים בתבנית רחבה מרופדת בנייר מטבח. מעבירים את התבנית למקרר ללא כיסוי לשעה וחצי.

מטגנים טיגון ראשון

5. מחממים שמן בצ'יפסר או בסיר עמוק ורחב (צ'יפסר עדיף כי הוא שומר על טמפרטורה קבועה). כשהטמפרטורה מגיעה ל-170-180 מעלות, מכניסים את הצ'יפס ומטגנים 4־ 5 דקות עד שהם מתחילים להזהיב.
6. מסננים את מקלות הצ'יפס מהשמן או מוציאים בעזרת כף מחוררת למסננת רחבה. מסדרים אותם זה לצד זה במרווחים קטנים בתבנית רחבה מרופדת בנייר מטבח. מעבירים את התבנית למקרר ללא כיסוי לשעה וחצי. אפשר לשמור במקרר עד 24 שעות.

מטגנים טיגון שני

7. לקראת תום הייבוש מחממים שוב את השמן לטמפרטורה של 170 ־ 180 מעלות, מוסיפים את הצ'יפס ומטגנים עד שהם מזהיבים, נדחקים אל פני השטח (נדמים קלים יותר, כאילו הם מרחפים בתוך השמן) ושלפוחיות גדולות מתנפחות בתוך בשרם. זמן הטיגון תלוי בזן וברמת הסוכר והעמילן. הדרך הבטוחה לדעת מתי הצ'יפס מוכן היא להוציא צ'יפס אחד בעזרת מלקחיים, להניח על נייר סופג ולנגוס – אם הוא פריך מאוד מבחוץ ורך וקרמי מבפנים, הוא מוכן. מסננים את הצ'יפס מהשמן, מניחים על מגש מרופד בנייר סופג, זורים מלח ים אטלנטי, מנערים ואוכלים.

צ'יפס של אייל שני | צילום: אנטולי מיכאלו
צ'יפס של אייל שני | צילום: אנטולי מיכאלו