המלזית של עז תלם: מתכון לאטריות ביצים עם ירקות ורוטב עשבי תיבול

אטריות ביצים עם ירקות ורוטב עשבי תיבול. המלזית של  של עז תלם |צילום: בועז לביא, סטיילינג: ענת לבל
אטריות ביצים עם ירקות ורוטב עשבי תיבול. המלזית של של עז תלם |צילום: בועז לביא, סטיילינג: ענת לבל

קריאה לחובבות הנודלס: עז תלם כל כך אוהב את המלזית של הג'ירף שכמחווה הוא היה חייב לפצח את המתכון. כך תהפכי את המטבח הביתי למסעדה אסייאתית ברגע

88 שיתופים | 132 צפיות

איזה כיף אילו יכולנו לפצח את אופן ההכנה של המנות שהשאירו עלינו חותם במסעדות האהובות עלינו. חובבות הנודלס יכולות לצהול, כי הבאנו לך מתכון של עז תלם שהצליח לשחזר את המלזית האהובה עליו מהג'ירף, מבית היוצר של "השולחן":

>> שתצאו בידיים מלאות: מותגי האופנה הכי שווים להיריוניות

אטריות ביצים (רגילות או מחיטה מלאה) נפוצות מאוד ומגיעות באורך, עובי וצבעים שונים. מבשלים אותן כמו פסטה. תוספת הביצים לבצק מעניקה להן מרקם לעיס. לנודלס תפקיד חשוב בתרבות האוכל של מדינות אסיה. הן מהוות אמצעי להעברת טעמים ומרקמים, ומספקות חוויית אכילה מיוחדת, מאטריות שלוגמים במרקים, דרך סלטים, מטוגנים וכמובן מוקפצים. לפי התרבות הקנטונזית, על האטריות להיות ארוכות כמה שיותר, כסימן לחיים ארוכים ושמחים, בזמן שביפן נוהגים להגיש אטריות סובה ארוכות לכבוד השנה החדשה. האתגר בבישול אטריות ארוכות הוא שקשה לערבב אותן עם שאר המצרכים. כדי להקל על החיים אפשר לקצר את האטריות (עם מספריים או בסכין) במהלך הבישול או ההשריה.

החומרים

1/2 חבילה אטריות ביצים (רגילות או מחיטה מלאה)

3 כפות שמן (אפשר גם שמן בוטנים או שמן שומשום לתוספת טעם)

3 שיני שום קצוצות דק או כתושות

3-2 גבעולי בצל ירוק החלק הלבן קצוץ דק והירוק גס

1 חתיכה קטנה שורש ג'ינג'ר קצוץ דק

1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות

1 כרשה חתוכה לפרוסות דקות

10 גבעולי עירית קצוצים גס

מלח או רוטב דגים תאילנדי

לרוטב
חופן עלי בזיליקום

מעט עלי כוסברה (לא חובה)

1 כפית סוכר חום או חתיכה קטנה של סוכר דקלים מפורר

1/2 כוס קרם קוקוס (120 מ"ל)

3-1 כפות רוטב צ’ילי חריף

להגשה
חופן נבטים סיניים

מעט בוטנים קלויים קצוצים גס

1 ליים חצי לימון חתוכים לפלחים

אטריות ביצים עם ירקות ורוטב עשבי תיבול. המלזית של של עז תלם |צילום: בועז לביא, סטיילינג: ענת לבל
אטריות ביצים עם ירקות ורוטב עשבי תיבול. המלזית של של עז תלם |צילום: בועז לביא, סטיילינג: ענת לבל

אופן ההכנה

מבשלים את אטריות הביצים לפי הוראות ההכנה. מסננים ושומרים בצד.

מחממים מחבת רחבה על להבה גדולה עד שהיא לוהטת.

מכינים את הרוטב ממש לפני שמתחילים להקפיץ: מניחים את עלי הבזיליקום, הכוסברה והסוכר בכוס גבוהה, יוצקים את קרם הקוקוס ורוטב הצ'ילי וטוחנים בבלנדר ידני עד קבלת מעין שייק אחיד וחלק.

מוסיפים למחבת את השמן, השום, החלק הלבן של הבצל הירוק והג'ינג'ר ומקפיצים במשך 20 שניות, עד שהם מפיצים ארומה חזקה. מוסיפים את הפלפל והכרשה ומערבבים במשך 50-30 שניות, רק עד שהירקות מתחילים להתרכך.

מוסיפים את החלק הירוק של הבצל הירוק, העירית והאטריות ויוצקים את הרוטב. מרתיחים ומערבבים היטב, עד שהרוטב נספג ועוטף את הירקות והאטריות.ממליחים ומתקנים תיבול.

מעבירים לצלחות הגשה ומעטרים בנבטים, בבוטנים ובלימון.

עוד מתכונים מצוינים לאוכל אסייאתי תמצאו באתר "השולחן"