המדריך המקוצר ליינות לבנים
יינות לבנים מתאימים לגבינות ודגים, אבל באופן מפתיע יכולים ללכת טוב גם עם בשרים כבדים ושומניים. מה כדאי לדעת על יין לבן ואוכל וגם 10 בקבוקים מומלצים
שבועות מקושר אצלנו חזק עם עולם הגבינות. כשמדברים על גבינה מדברים על "לבן" ואז, כמעט באופן טבעי, מדברים גם על יינות לבנים. יינות לבנים מתאימים באמת לסוגים שונים של גבינות, אבל רבים מהם מתאימים כמובן גם לדגים ואפילו לבשרים כבדים ושומניים. יינות לבנים מתאימים בעיקר לעונה החמה, כך שהשידוך שלהם לשבועות הוא רעיון טוב כפליים.
כמה דברים שכדאי לדעת על השילוב בין יינות לבנים לאוכל:
1. יינות סוביניון בלאן רעננים, קלים ופריכים מתאימים לסלטים, לגבינות טריות קלות ולגבינות עזים.
2. יינות שרדונה חמאתיים או כאלה שעברו תסיסה והתבגרות בחביות עץ מתאימים לדגים שמנים ולפירות ים מטוגנים. מעולם החלב הם מתאימים לכל מה שיש בו חמאה, לגבינות עזים מתבגרות, לגבינות כבשים ולגבינות קשות כמו גאודה, ברי, קממבר ופרמזן.
3. יינות רוזה יבשים מתאימים לגבינות עדינות כמו מוצרלה.
4. יינות ריזלינג מתאימים לגבינות כחולות וגבינות טריפל, כמו הקמבוזולה המצוינת.
5. יינות לבנים בעלי מיגוז עדין ויינות מבעבעים מתאימים למאכלי קרם שונים.
6. ליד כל יין מצוינת הטמפרטורה שבה יש להגיש אותו: קר מאוד – 4-6 מעלות, קר – 8-10 מעלות, מקורר – 12 מעלות.
ריטון שרדונה 2014, אמפורה שרדונה די קלאסי. הוא קצת מתקתק בתחושה הראשונה בפה, אבל למעשה הוא יבש לגמרי. יין מתובל ורענן, למרות שהוא מיושן בחביות עץ. להגיש מקורר. 80 ש"ח
שרדונה 2014, וילה קייפ יין כשר מדרום אפריקה. יש בו רעננות של פרחי ופירות הדר, עם מתקתקות של פירות טרופיים. מתאים לסלטים ולגבינות רכות ועדינות. להגיש קר-מקורר. 35 ש"ח
סוביניון בלאן 2015, טוליפ נט יין בעל חמיצות ורעננות מצוינות, עם גוף חלק, בעל מלאות בינונית. מתאים לגבינות שמנות או לדגים ברוטבי חמאה. להגיש קר מאוד. 109 ש"ח
ריזלינג קאיומי 2013, כרמל יין שמראה כבר טעמים מינרליים, כאלה שמזכירים קצת סולר, אך זה לא מפריע לו להתאים מאוד לכל סוג גבינה בעלת מליחות. נסו אותו עם הצפתית של המאירי. להגיש קר. 85 ש"ח
להט לבן 2014 הבלנד החדש מבית היוצר של היינן איתי להט. זהו יין אלגנטי בעל סיומת ארוכה, והוא מתאים למאכלי בשר לבן ולגבינות קשות צעירות, לצד גבינות שיש בהן מליחות קלה. להגיש קר. 100 ש"ח
פינו גרי 2014, פיוז'ן יין חצי יבש שמוצאו באלזס והוא מיוצר שם על ידי יינן ישראלי. הוא מתאים לגבינות כחולות חריפות או לאוכל אסייתי. להגיש קר מאוד. 80 ש"ח
לה וי 2015, קסטל בלנד של סוביניון בלאן, שרדונה וגוורצטרמינר, שמתאים למגוון גדול של גבינות קלות, אפילו כאלה שיש בהן תיבול קל, וכן לגבינות כבשים. להגיש קר. 90 ש"ח
סוביניון בלאן גליל עליון 2015, רקאנטי יין עם טעמים של אשכוליות, פירות טרופיים והרבה רעננות. יופי של יין לדגים וסתם כך לערב קיץ נעים. להגיש קר. 55 ש"ח
סוביניון בלאן אדמה 2015, תבור יין פריך, רענן, מלא ארומות ירקרקות אופייניות וקצת שמנוניות. יופי של יין לסלטים, דגים מטוגנים בבלילה וסלטי פירות. להגיש קר מאוד. 55 ש"ח
שאבלי 2014, Domaine Fourrey שאבלי בסיסי, רענן וטוב, עם נגיעות מינרליות. נחמד מאוד עם פירות ים ודגים מטוגנים. להגיש קר. 85 ש"ח
צילומים יח"צ